Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Питане за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
Питане за мач
Здравейте колеги.Реших да си купя мач с малка акция.Спрял съм се на tica crystal match.Имам един въпрос мога ли с този мач да вадя по-големи риби в рамките на 2-3 килограма,защото ми се струва много фин.Ако някои го е ползвал нека сподели какви риби е вадил.Другото което ме интересува е строя.Дали е параболичен или върхов.Ще бъда благодарен,ако се изкажете по въпроса. 

- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Питане за мач
Никакъв проблем няма да извадиш и риба доста над тези 3 кг ,стига да се борави доста плавно и точно със аванса на макарата
-
- ще става разбирач
Re: Питане за мач
Няма да имаш проблеми да извадиш риби по 2-3 кг., но имай предвид че малката акция си иска ползване на по-тънко влакно докъм 0.16 - 0.18 макс и следователно ще имаш повече работа с аванса и по-внимателно вадене задължително с кеп. Меката пръчка по-трудно контролира рибата ако имаш много закачки и трябва да я спреш да не влезе там. Но съответно и удоволствието е по-голямо
Строя си е параболичен на въдицата огъва се цялата, виж и бланката в основата колко е тънка и ще разбереш. За цената си е много добра пръчка сравнена с по-скъпите от нея Reality (4.25) и Victory (3.90). Друга добра но също по-скъпа пръчка е T-Match 2 на Tubertini.

Строя си е параболичен на въдицата огъва се цялата, виж и бланката в основата колко е тънка и ще разбереш. За цената си е много добра пръчка сравнена с по-скъпите от нея Reality (4.25) и Victory (3.90). Друга добра но също по-скъпа пръчка е T-Match 2 на Tubertini.