Панагюрско "капучино" и "баровски" боклуци

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Панагюрско "капучино" и "баровски" боклуци

Мнение от koda33 »

Здравейте колеги, дълго си мислех дали да ви направя съпричастни към моето капотиране,но реших все пак да го споделя.
В събота отпраших към родния ми град Панагюрище, лятото е към своя край и ваканцията също, яко нахъсан заради язовира с щуките от юни месец , направо не ме свърташе.Пристигнах някъде към 12.00 в града и към 12.20 вече бях на язовир"Братаница" в комплект със седем годишната ми дъщеря, силно обнадежден и надъхан започнах едно замерване на водата с примамки , да ама нъцки хищника се е покрил дълбоко, само луди каракуди и толстолоби скачаха и правеха цирк на всичко около водоема (12 коли) .И така до 19.30 "изхвърлих" всички примамки от куфара и капо , тръгнахме си от язовира без уловена риба(((. Аз обаче се заканих че утре(неделя) рано сутринта ще съм там, речено сторено, станах в 5.30 , купих си кафе(тук толкоз рано имат дребни :lol: ) и кроасан и тръгнах към язовира .Пристигнах огледах водата и реших да паркирам от другия край на стената, спрях и започнах да сглабям "снайпера" както се изказа един колега в близост , и пак смяна на блесни , воблери, клатушки , сликони даже и на една странна измишльотна купена от магазина на един приятел и пак няма и удар , и така до 9.00 ч.Не си мислете че в 9.01 хванах риба, напротив писна ми от силния вятър оставих "снайпера" и започнах чистка на брега около мен (винаги си нося чували за боклук) , то се знае от какво естество са боклуците :lol: :lol: :lol: , поне успях да привлека вниманието на "колегите",странното което намерих бяха опаковки от пурети или някакви евтини пури , явно някой се е мислил за "баровец" или за бохем, а може би и за ония старец с лодката и морето(ако изобщо е чувал за него), но уви "важният" господин си е оставил лай..та .
Уважаеми съграждани, много Ви моля събирайте си боклуците и минавайки покрай сметището ги изхвърляте там , не превръщайте язовира в бунище.Винаги съм се гордял че съм от Пнагюрище, моля Ви не ме карайте да газя Вашия боклук и да се чудя къде Ви остана възспитанието, ако всеки един от Вас не оставя боклук след себе и изнесе по още един чувал , мисля че много скоро ще има един язовир за пример.
Е това беше от мен , надявам се следващия ми репортаж да има и риби и снимки(ако сме споходи бога на фотоапаратите) и прощавайте ако съм Ви досадил, лека и приятна вечер!
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Панагюрско "капучино" и "баровски" боклуци

Мнение от David Kamenov »

Еми добре че си направил излет а пък за боклуците ша е добре да си напраим табели не си хвърляйте боклуците не сме длъжни да стъпваме върху тях ама няма оправия а така ми даде идея следващия път като ходя на тоя водоем до плевен за червеноперки да взема един чувал и да мина на 2та бряга и да събера боклуците на хората благодаря ти :)
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
paradoxical
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paradoxical »

Бая голям чувал ще да е... Този на Дядо Коледа "Мраз" ряпа ще похапне...
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Мда, и на мен ми прави впечатление, че до 90 % от боклуците по брега, където и да ходя, са оставени от т.н. "колеги" рибари - опаковки от захранки, пликчета, кутийки от червеи.. Простотията си е наша, докато не почнат да глобяват, каквото и да си говорим, те ще продължават да си цапат..
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nemalabavo »

Всеки е имал такива валати,сигурно не ти е първия,но ти пожелавам да е последен :)

Относно мизериите....трябват си ГЛОБИ. Като му лепнеш 5 стотака за замърсяване на околната среда,ще се замисли дали другия път да си оставя лай....та !
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

nemalabavo написа:Всеки е имал такива валати,сигурно не ти е първия,но ти пожелавам да е последен :)......
Присъединявам се към пожеланието!!! :smt023
David Kamenov написа:....а пък за боклуците ша е добре да си напраим табели не си хвърляйте боклуците не сме длъжни да стъпваме върху тях ...........
Табелите няма да решат проблема,той е тук :arrow: Изображение
Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Без валати не може ,те са задължителна част от практикуването на спинига у нас))) , но без боклук съм сигурен че можем ,не се изисква много :wink:
Георги Стефанов
Brevering
новобранец
новобранец

Мнение от Brevering »

Четирите почивни дни бях по Луда Яна и Стрелешката. В четвъртък вечерта една мренка около педя, в петък сутринта на Бътовския нъцки до осем (зор за пусти шарани, че им се ядяло риба на домашните, иначе не бих и отишъл...) и после до десет на реката десетина мренки около границата на мерните. Вечерта главно комари и три маломерки :lol: . Събота и неделя - греда, ма класическа. :mrgreen: Реката ври от клЯн, ма не взима :cry: Ни на червеци, ни на скакаУец, ни на муха, ни на цар'вица, ни на единствения воблер дето имам :oops: Пред устите им прекарвам и не та не... А имаше моменти в които в едно вирче се виждаха по десетина - петнайсе мерни, двайсетина дребосъка и безброй тазгодишни :shock:
Та капучиното в района явно е било пълно тоя уикенд :mrgreen:
Направи ми впечатление, че водата в събота беше осезаемо по-студена... :?:

Поздрави,
Станимир
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Това,че помниш ,че си се пръкнал от Панагюрище -супер,ама да не поискаш предварителна тактическа информация за водоемите и риболова от постоянно ходещи на риболов там местни колеги,си е направо за "слаб 2"" :) Иначе,браво за излета-всички сме се капотирали по много пъти,зарежи капучиното,моята рецепта от кафе-автомат /важи за незакусвали водачи-риболовци на МПС-та за времето преди 06.00 часа сутрин /,е дълго кафе еспресо със захар и топъл шоколад /към момента общо 90 ст./;смесваш ги постепенно двете,караш и не ти пука от боклуци и капота после :lol:
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Колега INCUBUS, благодаря са рецептата за кафе рано сутрин))) ,колкото до инфо от местните в нета-забрави!Малко по разговорливи са като вече си при тях, може и да измъцат нещо :lol: :lol: :lol:
Георги Стефанов
ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Дано повече колеги рибари да се отнасят така съвестно и с ангажимент към природата и нейната чистота.Вярно колега, че повечето баровци дето пушат пури, пурети и други тям подобни....явно разполагат с пари и може би са вложили луди такива,за да поддържат хигиената в домовете си но отвън те нямат грижа...там други да му мислят.Скоро бях на излет на язовир, където забелязах, че на самия бряг, непосредствено до водата има оставени, старателно опаковани в полиетиленова торбичка бебешки памперси, естествено използвани. Браво на този..."герой".Но само там ли...?
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

koda33 написа:... ,колкото до инфо от местните в нета-забрави!Малко по разговорливи са като вече си при тях, може и да измъцат нещо :lol: :lol: :lol:

Адаш, това е добре - да "измъцат" е точната дума.
И аз направих едно капо на живи рибки миналата седмица - случва се :D !
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Адаш , капото не ме притеснява :lol:
Георги Стефанов
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”