Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Панагюрско "капучино" и "баровски" боклуци
- koda33
- разбира нещата
Панагюрско "капучино" и "баровски" боклуци
Здравейте колеги, дълго си мислех дали да ви направя съпричастни към моето капотиране,но реших все пак да го споделя.
В събота отпраших към родния ми град Панагюрище, лятото е към своя край и ваканцията също, яко нахъсан заради язовира с щуките от юни месец , направо не ме свърташе.Пристигнах някъде към 12.00 в града и към 12.20 вече бях на язовир"Братаница" в комплект със седем годишната ми дъщеря, силно обнадежден и надъхан започнах едно замерване на водата с примамки , да ама нъцки хищника се е покрил дълбоко, само луди каракуди и толстолоби скачаха и правеха цирк на всичко около водоема (12 коли) .И така до 19.30 "изхвърлих" всички примамки от куфара и капо , тръгнахме си от язовира без уловена риба(((. Аз обаче се заканих че утре(неделя) рано сутринта ще съм там, речено сторено, станах в 5.30 , купих си кафе(тук толкоз рано имат дребни
) и кроасан и тръгнах към язовира .Пристигнах огледах водата и реших да паркирам от другия край на стената, спрях и започнах да сглабям "снайпера" както се изказа един колега в близост , и пак смяна на блесни , воблери, клатушки , сликони даже и на една странна измишльотна купена от магазина на един приятел и пак няма и удар , и така до 9.00 ч.Не си мислете че в 9.01 хванах риба, напротив писна ми от силния вятър оставих "снайпера" и започнах чистка на брега около мен (винаги си нося чували за боклук) , то се знае от какво естество са боклуците
, поне успях да привлека вниманието на "колегите",странното което намерих бяха опаковки от пурети или някакви евтини пури , явно някой се е мислил за "баровец" или за бохем, а може би и за ония старец с лодката и морето(ако изобщо е чувал за него), но уви "важният" господин си е оставил лай..та .
Уважаеми съграждани, много Ви моля събирайте си боклуците и минавайки покрай сметището ги изхвърляте там , не превръщайте язовира в бунище.Винаги съм се гордял че съм от Пнагюрище, моля Ви не ме карайте да газя Вашия боклук и да се чудя къде Ви остана възспитанието, ако всеки един от Вас не оставя боклук след себе и изнесе по още един чувал , мисля че много скоро ще има един язовир за пример.
Е това беше от мен , надявам се следващия ми репортаж да има и риби и снимки(ако сме споходи бога на фотоапаратите) и прощавайте ако съм Ви досадил, лека и приятна вечер!
В събота отпраших към родния ми град Панагюрище, лятото е към своя край и ваканцията също, яко нахъсан заради язовира с щуките от юни месец , направо не ме свърташе.Пристигнах някъде към 12.00 в града и към 12.20 вече бях на язовир"Братаница" в комплект със седем годишната ми дъщеря, силно обнадежден и надъхан започнах едно замерване на водата с примамки , да ама нъцки хищника се е покрил дълбоко, само луди каракуди и толстолоби скачаха и правеха цирк на всичко около водоема (12 коли) .И така до 19.30 "изхвърлих" всички примамки от куфара и капо , тръгнахме си от язовира без уловена риба(((. Аз обаче се заканих че утре(неделя) рано сутринта ще съм там, речено сторено, станах в 5.30 , купих си кафе(тук толкоз рано имат дребни

Уважаеми съграждани, много Ви моля събирайте си боклуците и минавайки покрай сметището ги изхвърляте там , не превръщайте язовира в бунище.Винаги съм се гордял че съм от Пнагюрище, моля Ви не ме карайте да газя Вашия боклук и да се чудя къде Ви остана възспитанието, ако всеки един от Вас не оставя боклук след себе и изнесе по още един чувал , мисля че много скоро ще има един язовир за пример.
Е това беше от мен , надявам се следващия ми репортаж да има и риби и снимки(ако сме споходи бога на фотоапаратите) и прощавайте ако съм Ви досадил, лека и приятна вечер!
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Панагюрско "капучино" и "баровски" боклуци
Еми добре че си направил излет а пък за боклуците ша е добре да си напраим табели не си хвърляйте боклуците не сме длъжни да стъпваме върху тях ама няма оправия а така ми даде идея следващия път като ходя на тоя водоем до плевен за червеноперки да взема един чувал и да мина на 2та бряга и да събера боклуците на хората благодаря ти 

Риболова е хоби.Наслука 

- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Бая голям чувал ще да е... Този на Дядо Коледа "Мраз" ряпа ще похапне...
- jasonsmith
- разбира нещата
Мда, и на мен ми прави впечатление, че до 90 % от боклуците по брега, където и да ходя, са оставени от т.н. "колеги" рибари - опаковки от захранки, пликчета, кутийки от червеи.. Простотията си е наша, докато не почнат да глобяват, каквото и да си говорим, те ще продължават да си цапат..
-
- научил се да хвърля
Всеки е имал такива валати,сигурно не ти е първия,но ти пожелавам да е последен 
Относно мизериите....трябват си ГЛОБИ. Като му лепнеш 5 стотака за замърсяване на околната среда,ще се замисли дали другия път да си оставя лай....та !

Относно мизериите....трябват си ГЛОБИ. Като му лепнеш 5 стотака за замърсяване на околната среда,ще се замисли дали другия път да си оставя лай....та !
Присъединявам се към пожеланието!!!nemalabavo написа:Всеки е имал такива валати,сигурно не ти е първия,но ти пожелавам да е последен......

Табелите няма да решат проблема,той е тукDavid Kamenov написа:....а пък за боклуците ша е добре да си напраим табели не си хвърляйте боклуците не сме длъжни да стъпваме върху тях ...........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- koda33
- разбира нещата
Без валати не може ,те са задължителна част от практикуването на спинига у нас))) , но без боклук съм сигурен че можем ,не се изисква много 

Георги Стефанов
-
- новобранец
Четирите почивни дни бях по Луда Яна и Стрелешката. В четвъртък вечерта една мренка около педя, в петък сутринта на Бътовския нъцки до осем (зор за пусти шарани, че им се ядяло риба на домашните, иначе не бих и отишъл...) и после до десет на реката десетина мренки около границата на мерните. Вечерта главно комари и три маломерки
. Събота и неделя - греда, ма класическа.
Реката ври от клЯн, ма не взима
Ни на червеци, ни на скакаУец, ни на муха, ни на цар'вица, ни на единствения воблер дето имам
Пред устите им прекарвам и не та не... А имаше моменти в които в едно вирче се виждаха по десетина - петнайсе мерни, двайсетина дребосъка и безброй тазгодишни
Та капучиното в района явно е било пълно тоя уикенд
Направи ми впечатление, че водата в събота беше осезаемо по-студена...
Поздрави,
Станимир

Та капучиното в района явно е било пълно тоя уикенд

Направи ми впечатление, че водата в събота беше осезаемо по-студена...

Поздрави,
Станимир
-
- кандидат преподавател
Това,че помниш ,че си се пръкнал от Панагюрище -супер,ама да не поискаш предварителна тактическа информация за водоемите и риболова от постоянно ходещи на риболов там местни колеги,си е направо за "слаб 2""
Иначе,браво за излета-всички сме се капотирали по много пъти,зарежи капучиното,моята рецепта от кафе-автомат /важи за незакусвали водачи-риболовци на МПС-та за времето преди 06.00 часа сутрин /,е дълго кафе еспресо със захар и топъл шоколад /към момента общо 90 ст./;смесваш ги постепенно двете,караш и не ти пука от боклуци и капота после 

- koda33
- разбира нещата
Колега INCUBUS, благодаря са рецептата за кафе рано сутрин))) ,колкото до инфо от местните в нета-забрави!Малко по разговорливи са като вече си при тях, може и да измъцат нещо

Георги Стефанов
Дано повече колеги рибари да се отнасят така съвестно и с ангажимент към природата и нейната чистота.Вярно колега, че повечето баровци дето пушат пури, пурети и други тям подобни....явно разполагат с пари и може би са вложили луди такива,за да поддържат хигиената в домовете си но отвън те нямат грижа...там други да му мислят.Скоро бях на излет на язовир, където забелязах, че на самия бряг, непосредствено до водата има оставени, старателно опаковани в полиетиленова торбичка бебешки памперси, естествено използвани. Браво на този..."герой".Но само там ли...?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
koda33 написа:... ,колкото до инфо от местните в нета-забрави!Малко по разговорливи са като вече си при тях, може и да измъцат нещо![]()
![]()
Адаш, това е добре - да "измъцат" е точната дума.
И аз направих едно капо на живи рибки миналата седмица - случва се

- koda33
- разбира нещата
Адаш , капото не ме притеснява 

Георги Стефанов