Една питанка за Сом ?

Модератор: sapuna

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Re: Една питанка за Сом ?

Мнение от Иво Вълов »

Тоест да прав си по добре с шлаух.
А иначе каква рибка слагаш смисал жива мъртва, че с тия две куки ? Незнам извинявай за малоумните въпроси, но както споменах съм доста бос в тоя риболов.
Страшен Сом, човек !!!!
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

За река рибката е последната сигурна стръв!Използвай грозд пясъчен червей или пиявици.Лично аз предпочитам и залагам на грозд от три-четири едри пиявици,с опърлени с цигарата смукала.Живеят с дни и не спират да се движат!Нижеш на горната кука,а долната е контролата!Монтажа е плуващ/все едно на подводен буй/ и няма опасност от закачане или оплитане!Ако дълбочината позволява да изкараш тапата на повърхността,а стръвта на 20-30см под нея си цар!Идеята не е да ловиш на дъното,а на повърхността,при това в течение и да нямаш главоболия с презамятане,изтичане и т.н.Сядаш,пиеш си пиенето и от време на време вадиш по някой кефал или сом!/според стръвта/ ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Да и знам вече как ще стане.
Този монтаж дето си ми го показъл същият , но с подвижно олово, и поплавъка си играе ролята на плувка под нея стръвта а на самото влакно основното дето продължава кум подвижното олово, под стръвта на около 40 см се слага друго олово около 20 грама и по този начин опъва линята на долу и не позволява на стръвта да излезе на повърхността. така ти решаваш на колко под повърхността искаш да ти е стръвта дали на 15 20 или 2 метра .
Изображение
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Здравей Иво.Един съвет и от мен ,накопай си попови прасета и в района на кошавският остров ,ве4ер от 10 до 12. :drinkers:
Прикачени файлове
siluros.jpg
siluros.jpg (113.58 KiB) Преглеждано 582 пъти
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

МЕрси колега, ти как си ,какво ново по Испания ?
Изображение
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

хубав е монтажа,мислех си ако...оловото е подвижно,тип монтаж за бяла риба,т.е да минава влакното през вирбела на оловото свободно,ще може да се регулира дълбочината на тапата,може и да я изкараш на повъхността,един гумен буфер на 3-ния вирбел,и силиконов конус на повода ,ще се получи противооплитащ ефект,т.е ще държи повода встрани.При замятане оловото е до вирбела,после отпускаш влакно докато тапата се покаже на повърхността,опъваш линията и...сопите на сигнализатора,а ти....на масата :drinkers: при удар оловото отива до вирбела,гумения буфер ще предпази възела от нараняване,мисля да пробвам монтажа на ВАРДАР след 2-ри октомври.Успех от мен!!!!
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

сандански карп написа:...отпускаш влакно докато тапата се покаже на повърхността,опъваш линията...
Ей това няма как да се получи в този вариант!А линията наистина трябва да е изпъната!
Успех и от мен! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Митак, треба да има начин, и съм 100% сигурен, че има и е много прост, ама сега точно не можем да се сетим .
Изображение
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

Прав си за линията......абе ще му намеря аз начина,измислих как с радиоуправляема лодка да вкарвам монтаж на буй,и на това ще му намеря цаката:)))
YOU LL NEVER WALK ALONE
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”