Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Шаран на пружина
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Шаран на пружина
Колеги преди писах ако може да ми кажете как се слага пружината куките и всичко останало ама никой не писа. Моля ви напишете нещо. Искам и на мен да ми се изясни пишете всичко от - до. 

- shmirgel
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей колега.
Продават се готови комплекти - пружина с 4 куки и вирбел - директно вземай и не се кахъри.
Иначе ако искаш сам да действаш - мой съвет - сложи две куки отдолу и 2 отгоре, и винаги ползвай вирбел към кордата да не се омотава. Иначе куките може да връзваш или с корда или с канап за пружината.
После хранилката слагаш на пружината - идеята и е да я крепи по-дълго и да не се разпада. куките или забиваш в захранката на пружината или им слагаш друга стръв - нещо царевица или друго и оставяш да висят отстрани. Аз лично слагам две от куките (долните) забити в стръвта, а на другите две закачам царевица.
Продават се готови комплекти - пружина с 4 куки и вирбел - директно вземай и не се кахъри.
Иначе ако искаш сам да действаш - мой съвет - сложи две куки отдолу и 2 отгоре, и винаги ползвай вирбел към кордата да не се омотава. Иначе куките може да връзваш или с корда или с канап за пружината.
После хранилката слагаш на пружината - идеята и е да я крепи по-дълго и да не се разпада. куките или забиваш в захранката на пружината или им слагаш друга стръв - нещо царевица или друго и оставяш да висят отстрани. Аз лично слагам две от куките (долните) забити в стръвта, а на другите две закачам царевица.
Понякога срещаш такива хора, че започваш да се чувстваш човек.
-
- новобранец
-
- новобранец
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Втората кука е предпоставка да се закачи на кепа/имал съм изтървани риби поради тая причина/.За това използвам една кука с този поводalcora написа:хубаво е на 25-30 см над пружината да сложиш една контролна кука / така със сигурност няма да остане под пружината /
примерно N 4 на която да сложиш царевица !

Никакви оплитания.
Последно промяна от камен на Сря Сеп 26, 2007 9:38 am, променено общо 1 път.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
така си е
)
обикновенно големите риби се гребват трудно от първия път !
и по закона на гадостта свободната кука се закачва на кепа и рибата си отива
)
презумцията ми е че на пружина сравнително по рядко се хващат големи риби защото не могат да се вредят от малките
))
а когато ги има в изобилие големите ! никога не използвам пружина а винаги хвърлям на тек !

обикновенно големите риби се гребват трудно от първия път !
и по закона на гадостта свободната кука се закачва на кепа и рибата си отива

презумцията ми е че на пружина сравнително по рядко се хващат големи риби защото не могат да се вредят от малките

а когато ги има в изобилие големите ! никога не използвам пружина а винаги хвърлям на тек !
Последно промяна от alcora на Вто Сеп 25, 2007 5:29 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец