Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Проблем със сигнализатори
Модератор: emo vasilev
Проблем със сигнализатори
Здравейте колеги!Позвам ето тези сигнализатори с централа http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=2915 ,но от известно време се появи едни проблем.Единият сигнализатор понякога не прави връзка с централата.Сигнализатора си работи(отчита кълване),но при централата няма индикация,но понякога този проблем го няма и всичко си е ОК.Молбата ми е ако някой е запознат или има идея къде да търся проблема,ще съм му благодарен за помощта.Благодаря ви предварително
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Проблем със сигнализатори
Без да имам големи познания по електроника описания проблем ме насочва към дефект в антената на самия сигнализатор колега. Обикновено за антена се използва платка във вид на пътечки вътре при главната платка и връзката е шрез пластинки или пружинки.
Мисля че от влагата при връзката има окиси и един контактен спрей на връзката ще свърши чудеса.
Мисля че от влагата при връзката има окиси и един контактен спрей на връзката ще свърши чудеса.
Дано е това колега,дано не е нещо по сериозно,а и имам усещането,че самият сигнализатор пищи маааалко по слабо от останалите(може и да си го внушавам де)dako71 написа:Без да имам големи познания по електроника описания проблем ме насочва към дефект в антената на самия сигнализатор колега. Обикновено за антена се използва платка във вид на пътечки вътре при главната платка и връзката е шрез пластинки или пружинки.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Лошото Тоше,е че като ги отвориш,обърнеш платката и ... всичко по интегралките е заличено!Стотинки струват,но не знаеш какво да си купиш! 

- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Не съм виждал разглобен сигнализатор като твойте, но ако връзка на антената е по начина който казва колегата със почистване би трябвало да се оправи.
Ако имаш някой познат който може да борави с поялник му дай въпросния сигнализатор да ти попретопли спойките и би трябвало да се опави
Мен лично ме съмнява, че е някоя "студена спойка" това е типично поведение за такава.dako71 написа: Мисля че от влагата при връзката има окиси и един контактен спрей на връзката ще свърши чудеса.
Ако имаш някой познат който може да борави с поялник му дай въпросния сигнализатор да ти попретопли спойките и би трябвало да се опави

-
- научил се да хвърля
Както каза колегата по горе може да е от влагата,аз имах същия проблем с едни фл-и,цяло лято.Накрая със сошуара на булката го обдухах ,и заработи като нов.
Това за влагата е най честото предположение колеги,но аз не съм ги мокрил и грам.В дъждовно време аз за риба не ходя,защото там където ходя,ако завали дъжд,после три дена и с трактор немога да изляза.А и съм виждал колеги сигнализаторите им дъжд ги вали,целите в слана,сняг ги вали някой и никой не се е оплакал от такъв проблемkoko6oko написа:Както каза колегата по горе може да е от влагата,аз имах същия проблем с едни фл-и,цяло лято.Накрая със сошуара на булката го обдухах ,и заработи като нов.

смени батерията на сигнализатора 

Пробвах и това-не се оправи.Учудващо е,че не винаги го има този проблем,но точно когато не трябва го прави.Заради него преди 3 дена на Кастел изтървах рибата на живота си може биcarp_a написа:смени батерията на сигнализатора

-
- научил се да хвърля
Продавай и нови,аз така правя за година 6 модела смених.. 

- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Казах ти нещо ама не ти се вярва май ...
Angel_d4 написа:
Мен лично ме съмнява, че е някоя "студена спойка" това е типично поведение за такава.
-
- Модератор
Слаба връзка в някоя от спойките. Почти всеки професионален ел. техник може да установи къде е, след като се отвори.
Вярва ми се колега.Като се замисля,че не винаги го има проблема,това което ти казваше най вероятният отговорAngel_d4 написа:Казах ти нещо ама не ти се вярва май ...
Angel_d4 написа:
Мен лично ме съмнява, че е някоя "студена спойка" това е типично поведение за такава.

Оправих го
По точно сам се оправи той де