Зарган 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарган 2012

Мнение от Raven »

От 7 до 10ч. аз извадих 2 заргана, колегата извади 4, но не е това за което бяхме там...
За под 10 бройки не стъпвам на този плаж. Не е това представата ми за хубав риболов.

Като говорих с един колега разбрах, че вчера са направили около 10 -15 бройки.
ATANAS GANCHEV
новобранец
новобранец

Мнение от ATANAS GANCHEV »

Май днес всички които повярвахме на легендата че вчера на БургаШкия плаж............останахме излъганите камилчета :evil: .От 7,30 до 11 взех една кандидат платерина +няколко бабакитчета и 1 барбун.
Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Потвърждавам рибата на Несебър я няма.Днес следобед за 2 часа без удар.На общо 20 човека се хванаха два заргана за това време.Вчера иначе доволно на същото място за три часа 10 заргана и 8 чернокопа.
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
rumenbonita
новобранец
новобранец

Мнение от rumenbonita »

Колеги мога да коментирам за вълнолома във Варна,от няколко дни ходя там.Днес взех 2 заргани,4 чернокопа и една добра илария,но общо взето е слабо представянето на зарганата.Здраве и късмет на всички колеги.На слука.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Все пак БЛАГОДАРЯ на колегите, които дадоха информацията за бургаския плаж. Информацията за предния ден се потвърди от няколко източника, единия от които с 25 заргана, а другите с над 10 .т.е. риба е имало и информацията е коректна, но ние се разминахме... Както каза колегата по-горе "Елате. .... вчера" ;)
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Raven написа:Все пак БЛАГОДАРЯ на колегите, които дадоха информацията за бургаския плаж. Информацията за предния ден се потвърди от няколко източника, единия от които с 25 заргана, а другите с над 10 .т.е. риба е имало и информацията е коректна, но ние се разминахме... Както каза колегата по-горе "Елате. .... вчера" ;)
Абсолютно е вярно това....инфото ми е повече от точно.В същия дух мога да ви открехна,че преди седмица на Жезъла някои хора направиха по 60 платерини до обяд... :wink: Усещам разочарованието и съжалявам.Бих искал всички да отидете и да хванете много кофи с риба.НО ....разберете-това не е овца да я вържеш и да седи на едно място.Рибата минава и заминава на пасажи за броени минути.Това много от колегите не разбират...и не проумяват.Мислят,че днес ще е като вчера..и ако не е-значи някой ги подвежда.За това и все по-малко хора споделят инфо.Все пак успехите тепърва предстоят и не бива да се отчайвате.... :yawinkle:
П.п...не е важно вчера на морето кой какво е хванал.По важно е ТИ...ТИ какво мислиш да правиш утре...къде мислиш да го търсиш...и какво ще успееш да намериш....Всичко опира до умения,знания,предвидливост,хитрост и просто до задвъдичното устройство.Друг път ще ви разкажа как пред очите ми една мутра от София си купуваше въдица и макара...щял да ОДИ за риба... :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :smt119
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Рибата минава и заминава на пасажи за броени минути...
...Все пак успехите тепърва предстоят и не бива да се отчайвате....
==============================

Абсолютно вярно!
Специално за заргана няма за къде да бързаме.Има време да го "дърмоним". В Бургас и по Южното Черноморие си го държи... докато има блатен(морски) червей...Или ,докато има ентусиасти да го вадят от Варненското езеро.
Затова утре... взимам заргана (днешния) за ем и... отивам за чернокопи на тапа...Че зъбатите ,като по-претенциозни към захладняването на водата ,може да стоят още месец,ама може да драснат от Бургаския залив и след седмица!?
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

малко старо инфо но бях много зает тези дни и затова. на маслен нос в неделя взех 10тина заргана колеги до мене взеха 20тина но те работеха на булдо и с по пресен и дебел червей. интересното беше че до към обяд излязоха само 1-2 заргана и основно хващахме чернокоп. чак когато чернокопа си наби сачмата към обяд заргана тръгна. някъде около 12 - 13ч. до към 15 -15:30. рибата беше много предпазлива и се държеше доста навътре, омаляха ми ръцете от замятане. гони много дълго стръвта пипа много предпазливо и удря като приближи брега. но ако не може да я стигнеш с първоначалното замятане удари йок.
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

[quote="Straight"]малко старо инфо но бях много зает тези дни и затова. на маслен нос в неделя взех 10тина заргана колеги до мене взеха 20тина.
Колега на кое място хвърляхте и ние бяхме в неделя там-но наистина по обяд се отегчихме от дребните чернокопи свършихме църавите и духнахме.По обяд заргана леко се активизира и взехме по някоя друга рибка но мисля че не бяха повече от 5-6 риби на двама човека. Мисля че в момента на носа държи много чернокоп заради релефа и ема който е отдолу и който ядат канибалчетата. Така че това което се е случило със активизирането на заргана е напълно логично.
Straight
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Straight »

класическата зарганска скала беше заета и затова отидохме малко надясно. там имаше мисля 5-6 рибари всичките бяха на прозрачни полупотъващи, бързо потъващи бомбарди. при нас заргана работеше на плаваща или на булдо. от полянката където се паркират колите за зарганските места вместо наляво тръгваш леко надясно и си там.
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Сега поствам текста от една снимка на един колега постната на Фейс стр на ВИДРАКС :

"40 броя зарган само до обяд - 24.09.2012 Св.Влас"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

Straight написа:класическата зарганска скала беше заета и затова отидохме малко надясно. там имаше мисля 5-6 рибари всичките бяха на прозрачни полупотъващи, бързо потъващи бомбарди. при нас заргана работеше на плаваща или на булдо. от полянката където се паркират колите за зарганските места вместо наляво тръгваш леко надясно и си там.
Да ние сме били-вие ни идвахте от дясната страна, били сме и там.Даже в определени случаи рибата в ранниа следобед отива там където бяхте вие. Миналата година имахме такъв случай, когато на класическата заранска спря да дава а рибата подивя там където бяхте разположени вие. Иначе неделята беше прекрасна за риболов.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Перлата в Приморско много тегав риболов едва изкарах 15 заргана от 06:00 до 14:00.Днес за разнообразие там нямаше чернокопчета за целият риболов ми удариха 2.

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Klasnakov
новобранец
новобранец

Мнение от Klasnakov »

Преди малко се върнах от Черноморец. Риба почти няма, иначе мераклии не липсваха... 2-ма човека взехме общо 11 заргана и около 60 чернокопчета (дребен и среден размер). Те това е за сега :)
strelolist
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от strelolist »

Днес на Кранево от 15.00 до 19.00 2 броя писалки и безброй чернокопчета! Всичко това на 3-та буна!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”