Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Един приятел е бил в неделя на Леново.Ловил само на 1 пръчка,защото не можел да смогне.Хванал МНОГО каракуда.

Здравейте колеги, да ви питам какво е положението на Руенското езеро към момента, че смятам да направя един риболовен излет. Благодаря предврително. 

Да живее България!!!
- genov_eng
- научил се да хвърля
Колега, аз бях миналата неделя. Имаше 7-8 ловящи рибари и още толкова туристи. Водоема бе като мъртъв. Ни една риба не скочи. Врътнахме едно капо. Бях с 2 фидерчета. Смених 3 - 4 вида стръв - сладка, бял, торен, хляб, пелети. Нищо. Не видях никой да вади нещо. Само една група младежи, накрая, започнаха да си играят с малките костурчета. Колегата до мен, преди да си тръгне, дойде да поговорим. Каза, че така било от предната седмица. Незнам. Мина един риболовец от гръцки произход и каза, че това било от магнитните бури
Дали е така?
Успех!

Успех!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Едва ли е от магнитните бури!Миналата събота,когато бяха най-силните магнитни бури,бяхме със сина ми на един платен рибарник и наскубахме 11 шарана.Може и да влияе по някакъв начин - не споря,но едва ли би могло така да "отреже" кълването... 

- genov_eng
- научил се да хвърля
Същото се получи на езерото и след земетресението в Перник. Никакви признаци на живот десетина дена. На платените малки водоеми, където пускат риба всяка седмица е различно. Тя няма никакви инстинкти. Даже и всеки път стръвта е различна. Зависи от къде е купена. На езерото е като на див водоем. Условията са различни. И това е мое мнение 
Успех!

Успех!
Колега, ако може да споделиш повечко за този рибарник...Вуйчо-Ваньо написа:Едва ли е от магнитните бури!Миналата събота,когато бяха най-силните магнитни бури,бяхме със сина ми на един платен рибарник и наскубахме 11 шарана.Може и да влияе по някакъв начин - не споря,но едва ли би могло така да "отреже" кълването...
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Напълно е възможно.Даже като се замисля е много вероятно да си прав.Не се замислих за разликата.genov_eng написа:Същото се получи на езерото и след земетресението в Перник. Никакви признаци на живот десетина дена. На платените малки водоеми, където пускат риба всяка седмица е различно. Тя няма никакви инстинкти. Даже и всеки път стръвта е различна. Зависи от къде е купена. На езерото е като на див водоем. Условията са различни. И това е мое мнение
Успех!

Като излезеш от Пловдив през Коматево,завиваш на дясно по околовръстното.Малко преди разклона за Златитрап пътя минава над Дерменката.Веднага след това има черен път,който върви покрай самата рекичка.Тръгваш по него и след около 1 км. от дясно ще видиш водоемчето.ivan1983 написа:Колега, ако може да споделиш повечко за този рибарник...
Дано съм бил полезен.

- stelco
- ще става разбирач
Колега Вуйчо-Ваньо,собственика на язовирчето още ли иска задължително да вземеш поне един шаран ?
Привет колеги, сега се върнах от Руенското, абсолютен валат, както на перце, така и на дъно, нещо май не улучих деня, имаше още един колега в горичката, но и той се капотира. 

Да живее България!!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
stelco написа:Колега Вуйчо-Ваньо,собственика на язовирчето още ли иска задължително да вземеш поне един шаран ?

Малко странни правила наистина,ама кво да се прави:язовира си е негов.

- stelco
- ще става разбирач
Мерси ,за оговора.А скоро дали е зареждал с нови обитатели?
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Шаровци има доволно.3 седмици подред ходихме и трите пъти хващахме по над 10 шарана (общо със сина ми).Рибите са между 2 и 4,5 кг.stelco написа:Мерси ,за оговора.А скоро дали е зареждал с нови обитатели?

говорите за водоем който е преди залати трап преди моргата в ляво от пътя нали защото много водоеми там много нещо освен шарани друго излиза ли и колко е дълбоко на каква стръв ги ловяхте благодаря 

КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ , НАСИЛИЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Преди да отворя темата писах на друг колега ЛС за водоема и за да не пиша отново направо ще копна ЛС-то в темата.mb4life написа:говорите за водоем който е преди залати трап преди моргата в ляво от пътя нали защото много водоеми там много нещо освен шарани друго излиза ли и колко е дълбоко на каква стръв ги ловяхте благодаря
Това е водоема:Вуйчо-Ваньо написа:Здравей,колега.Язовирчето е малко,даже по - скоро много малко.По принцип там шарана си взима винаги на сладка царевица,но със захлаждане на времето започва да търси и мръвчица та си носи и бял червей.Може да пробваш комбинация от бял и царевица.
Ако не познаваш собственика,имай пред вид,че Илийката е човек,който страшно много държи на собствените си правила.
Условията за риболов са:
1. Такса - 4 лева.
2. 2 въдици на човек.
3. Задължителен кеп и неметален живарник.
4. Максимум 7 уловени шарана на човек.
5. Поне 1 купен шаран за всеки рибар.
6. 1 кг. шаран - 5,50 лева.
Във водоема има и щука,която се продава по 7 лева за кг.
Май нямаше как да бъда по - подробен.Дано съм бил полезен.
Успех!

-
- разбира нещата
Привет колеги
Утре, ако времето позволява ще направим един риболов с мой познат.
Аз по принцип нямам претенции какво и къде ще ловя, защото всеки риболов ми харесва, било то на уклей или шарани, но моя познат е запален по каракудата, но и да имало по някой шаран
.... с една дума да има яко дръпане
Веднага се сетих за Леново, но там било скъпо и далече
Таа трябва да се мисли нещо друго.... Всяко инфо около Пловдив ще ми е полезно, ако никой не пише ще тегля чоп къде да идем
Благодарим иии.. ще дам утре инфо дори и никой да не драсне

Утре, ако времето позволява ще направим един риболов с мой познат.
Аз по принцип нямам претенции какво и къде ще ловя, защото всеки риболов ми харесва, било то на уклей или шарани, но моя познат е запален по каракудата, но и да имало по някой шаран

Веднага се сетих за Леново, но там било скъпо и далече

Таа трябва да се мисли нещо друго.... Всяко инфо около Пловдив ще ми е полезно, ако никой не пише ще тегля чоп къде да идем

Благодарим иии.. ще дам утре инфо дори и никой да не драсне