Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2012

това успях да хвана вчера и днес на Черноморец (Бургас)

-
- научил се да хвърля
Ами сравнявайки риболова с предишни години (не знам дали е достатъчно уместно) никак не е рано. В момента трябваше да се правят прилични бройки зарган. Вярно че водата е все още доста топла - около Варна 22°С, но има и доста чернокопи, които си мисля че не оставят много територии на заргана около бреговете. Та ми се струва, че тази година ще ни се размине дащният заргански риболов.burgazliq написа:рано е още сигурно:((
Дано не съм прав но....
Поздрави,
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Днес на вълнолома от 18:20 до 20:00 нито един зарган,но много рибари които търсеха чернокоп но и него го нямаше.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Мисля че ще избие, като падне теп. на мор. вода. В момента е дребен, но мазен . Има доста ува с която да се храни... Най вероятно чернокопа я гони и не се навира много в брега. Има време ....
Определено ще избия като температурата на водата и се разкарат тези огромни пасажи които се носят с паламуд и зъбатия позгъне ...тогава и иларията ще почне да дава отвън......но може и като други години , да не остане много време и да мине за кратко и бързо
0885022272 / 0885897615
Това зависи много и от времето... Ако рязко паднат температурите и така продължи ... дим да я няма, но аз съм отимист Ша я Фанем 

Че рядък, рядък е тази година заргана, но да пусна и аз някоя снимка.Да се запиша, че и аз съм хванал някоя човка.
От Синеморец :

От Крайморие:

....пак от там....

От Синеморец :

От Крайморие:

....пак от там....

E браво колега ,аз какво да кажа като нямам сефтеБоцмана написа:Че рядък, рядък е тази година заргана, но да пусна и аз някоя снимка.Да се запиша, че и аз съм хванал някоя човка.
От Синеморец :
От Крайморие:
....пак от там....
- cheatereye
- новобранец
Стара информация от преди 1 година... Посоха Ахтопол преди с. Варвата, бяха построили няколко, сгради почти еднакви от лявата страна на пътя. Те са вече ,съборени (това няма голяма, връзка, но като насока). Има един път преди тях, който води почти до скалите долу. Миналата година случайно отидах до там, и почнах да стрелям... извадих около 20 25 бр. добри зарганчета. След известно време видях една бомбарда да преминава покрай мен на 20 метра... а по скалите бягаше човек... Заговори ме и разбрах, че той е бил пазач на този парцел. Също така ми каза, че имало някакъв бургазлия, който ходел от сутрин, рано може би 5:40 е бил там, до към следобяд и правел до 50-100 броя заргани. Тази година поради липса на време, ме е жал, че не мога да отскоча до там, но който е по близо нека пробва и разкаже, как е тази година ? 
https://maps.google.com/maps?ll=42.1423 ... oramio.all

B lo w мy мind & F o ll o w мe
-
- ще става разбирач
колеги предстои ми визита към Варвара, Ахтопол и Синеморец, което ще ми е първо, и ще Ви помоля да споделите хубави заргански места по южното ни черноморие. Благодаря предварително
Кураж колеги ,зарган ще има ,след като се изтегли зъбатия!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А зъбатия ще дойде,като се изтегли паламуда.mfzargan написа:Кураж колеги ,зарган ще има ,след като се изтегли зъбатия!

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Колега, кога точно ще ходиш? Може да се засечем.ico000_ написа:колеги предстои ми визита към Варвара, Ахтопол и Синеморец, което ще ми е първо, и ще Ви помоля да споделите хубави заргански места по южното ни черноморие. Благодаря предварително
- icokanev
- вече хвърля и на тежко
След месец или ...?КИРО написа: А зъбатия ще дойде,като се изтегли паламуда.
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
- sardina
- научил се да хвърля
За въпросното място имам информация от миналия четвъртък. Обикаляйки в района да търся места подходящи за риболов, похвърлях около 30-40 минути там. За съжаление не хванах зарган, а на всяко хвърляне ми налиташе чернокоп. Отказах се. Иначе е много красиво място.cheatereye написа:Стара информация от преди 1 година... Посоха Ахтопол преди с. Варвата, бяха построили няколко, сгради почти еднакви от лявата страна на пътя. Те са вече ,съборени (това няма голяма, връзка, но като насока). Има един път преди тях, който води почти до скалите долу. Миналата година случайно отидах до там, и почнах да стрелям... извадих около 20 25 бр. добри зарганчета. След известно време видях една бомбарда да преминава покрай мен на 20 метра... а по скалите бягаше човек... Заговори ме и разбрах, че той е бил пазач на този парцел. Също така ми каза, че имало някакъв бургазлия, който ходел от сутрин, рано може би 5:40 е бил там, до към следобяд и правел до 50-100 броя заргани. Тази година поради липса на време, ме е жал, че не мога да отскоча до там, но който е по близо нека пробва и разкаже, как е тази година ?
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!