Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Как се замразява морска риба?
Модератор: sapuna
Как се замразява морска риба?
Почистена или с вътрешностите? и колко време може да се съхранява във фризер?
Досега винаги съм я замразявал чистена, но последно по препоръка на колега я метнах във фризера цяла-целеничка, само с леко изплакване.
Досега винаги съм я замразявал чистена, но последно по препоръка на колега я метнах във фризера цяла-целеничка, само с леко изплакване.
-
- новобранец
Re: Как се замразява морска риба?
Колега според мен какват и риба да се замразява(стига разбирасе размера да позволява)е добре да е цяла.Така се запазват по-добре вкусовите и качества!Аз лично чистя само люспите за да ми е по лесно после и то още на място(за да не цапам в къщи).Когато е по-голяма рибата вече няма как режеш и в пакети(в тоя случай най-добре е бързо рязане и шоково замръзяване)
- cecodevil
- сериозен играч
Морската риба задължително с вътрешностите (без акулата) съхранението е и до 1 година зависи от рибата.За най-добро съхранение на рибата във вода (примерно слагаш рибата в кутия и пълниш с вода ) така като я размразиш е почти като прясна.А аз когато ми се занимава си я глазирам -първо я замразявам в торбичка след това я вадя от фризера и за секунди я потапям в студена вода, пак във фризер и на другия ден същата процедура
.

- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Аз чистя люспите на място както каза колегата , но също така и махам и хрилете!!! И я замразявам с вътрешностите така зная от старите рибари 

-
- разбира нещата
Най-добрият метод !mircan написа:Цяла,режеш бутилка от минерална вода,според порцията,
пълниш с вода и замразяваш...
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Сладка ще да е ,морската или солената(солта)трудно замръзват.ribolovcho написа:а със каква вода пълниш морска или сладка
Фърляй сол на лед да видиш как пращи,така си правим зимата дупките по леда

Аз там съм пораснал...
Вече няколко пъти купувам замразен сафрид,барбуна и други риби от морето и резултата е разкашкана с тежък мирис пихтия.Не разбирам как става това,но е ясно че повече няма да рискувам.
Бяла риба замразена не се купува. Купи си я прясна и замрази във вода. Запазва си освен вида, а и вкуса.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не бъди много сигурен.bobo_33333 написа:Сладка ще да е ,морската или солената(солта)трудно замръзват.ribolovcho написа:а със каква вода пълниш морска или сладка
Фърляй сол на лед да видиш как пращи,така си правим зимата дупките по ледавместо бомби.

Като тръгвам да се прибирам от морето,ако ще ми трябва
си пълня една бутилка от 1.5 - 2л вода.
У дома измивам рибата в мивката,и в хубави торбички си
я слагам.Допълвам ги с морската вода.
Повече от 6-7м,сафрида си губи вкуса,независимо от престоя в различните му мурафети.
За другите риби нямам наблюдения - не остават толкова време
във фризера.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА