Как се замразява морска риба?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 397
Регистриран на: Вто Авг 28, 2007 1:36 pm
Местоположение: Бургас

Как се замразява морска риба?

Мнение от Raven »

Почистена или с вътрешностите? и колко време може да се съхранява във фризер?

Досега винаги съм я замразявал чистена, но последно по препоръка на колега я метнах във фризера цяла-целеничка, само с леко изплакване.
Stoian Benev
новобранец
новобранец
Мнения: 9
Регистриран на: Нед Юни 26, 2011 9:40 pm

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от Stoian Benev »

Колега според мен какват и риба да се замразява(стига разбирасе размера да позволява)е добре да е цяла.Така се запазват по-добре вкусовите и качества!Аз лично чистя само люспите за да ми е по лесно после и то още на място(за да не цапам в къщи).Когато е по-голяма рибата вече няма как режеш и в пакети(в тоя случай най-добре е бързо рязане и шоково замръзяване)
Аватар
cecodevil
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2498
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:37 am
Местоположение: Бургас

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от cecodevil »

Морската риба задължително с вътрешностите (без акулата) съхранението е и до 1 година зависи от рибата.За най-добро съхранение на рибата във вода (примерно слагаш рибата в кутия и пълниш с вода ) така като я размразиш е почти като прясна.А аз когато ми се занимава си я глазирам -първо я замразявам в торбичка след това я вадя от фризера и за секунди я потапям в студена вода, пак във фризер и на другия ден същата процедура :wink: .
Изображение
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 272
Регистриран на: Чет Окт 07, 2010 10:30 am
Местоположение: Добрич

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от Angel_d4 »

Аз чистя люспите на място както каза колегата , но също така и махам и хрилете!!! И я замразявам с вътрешностите така зная от старите рибари :)
Изображение
riibok
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 633
Регистриран на: Съб Фев 03, 2007 2:44 pm
Местоположение: Търговище

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от riibok »

mircan написа:Цяла,режеш бутилка от минерална вода,според порцията,
пълниш с вода и замразяваш...
Най-добрият метод !:wink:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Мнения: 2082
Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
Местоположение: Някъде по Река Искър
Обратна връзка:

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от ribolovcho »

а със каква вода пълниш морска или сладка
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3219
Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от bobo_33333 »

ribolovcho написа:а със каква вода пълниш морска или сладка
Сладка ще да е ,морската или солената(солта)трудно замръзват.
Фърляй сол на лед да видиш как пращи,така си правим зимата дупките по леда :lol: вместо бомби. :wink:
Аз там съм пораснал...
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от starcho »

Вече няколко пъти купувам замразен сафрид,барбуна и други риби от морето и резултата е разкашкана с тежък мирис пихтия.Не разбирам как става това,но е ясно че повече няма да рискувам.
Аватар
Mihaylovv
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: Вто Сеп 25, 2012 8:50 am
Местоположение: Kavarna

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от Mihaylovv »

Бяла риба замразена не се купува. Купи си я прясна и замрази във вода. Запазва си освен вида, а и вкуса.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Как се замразява морска риба?

Мнение от КИРО »

bobo_33333 написа:
ribolovcho написа:а със каква вода пълниш морска или сладка
Сладка ще да е ,морската или солената(солта)трудно замръзват.
Фърляй сол на лед да видиш как пращи,така си правим зимата дупките по леда :lol: вместо бомби. :wink:
Не бъди много сигурен. :wink:
Като тръгвам да се прибирам от морето,ако ще ми трябва
си пълня една бутилка от 1.5 - 2л вода.
У дома измивам рибата в мивката,и в хубави торбички си
я слагам.Допълвам ги с морската вода.

Повече от 6-7м,сафрида си губи вкуса,независимо от престоя в различните му мурафети.
За другите риби нямам наблюдения - не остават толкова време
във фризера. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”