Отивам на яз.Цонево, с. Дебелец

Модератор: Кърцата

Аватар
Rado S.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Отивам на яз.Цонево, с. Дебелец

Мнение от Rado S. »

Здравейте колеги, можели да ми кажете няколко думи за риболова на щука на яз. Цонево. Имали въобще и ако, имам ли шансове от брега със спининг. Ще бъда на почивка пет дена там, а не съм по сладководният риболов. Освен морският риболов, само за щука съм ходил няколко пъти досега и имам съответното оборудване. Ще съм благодарен за всяко мнение.
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Отивам на яз.Цонево, с. Дебелец

Мнение от icko741 »

Колега,за щука на на Цонево не съм чувал още.Щом ще ловиш на спининг си вземи въртящи блесни за костур.Ако имаш директен телескоп вземи сладка царевица и варено жито,1-2кг .захранка за червеноперка и си ти.Излизат и хубави морунажи.На слука!!!
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Тази година на Цонево се изкараха доста щукички на тролинг. Близко до брега са на плиткото и са дребнички. Според мен пробвай на въртящи блеснички за костур, рано сутрин и след обед в заливчето. Също така може да пробваш и на чепаре близко до брега за дребен костур. Забавно е. Пробвал съм го не един път.
Аватар
Rado S.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rado S. »

Благодаря колеги, значи ще пробвам варианта с въртящите блесни. Нямам директен телескоп, само сърфкастове (морски), няма смисъл да ги мъкна мисля, ще взема само спинарката и коплекта воблери и блесни.За костур пък въобще не ми мина през акъла. Ще пробвам, обещавам ако има слука да постна снимки.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

И аз изкарах тази година едно щукле/за мое голямо учудване/на директен на жива рибка.Така че мисията ти не е безнадежна....успехи-и малките -обратно :!: :!: :!:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Вече 4 години го кръстосвам този язовир с лодката и какви ли не воблери дърпаме след нас, но щука не се е закачала.... От няколко места обаче чувам че я има, така че - търсене и трябва. Блесни, воблери и огън покрай бреговете, където има повечко трева във водата. Щом има малки, трябва и голяма да се крие някъде :)
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
Rado S.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rado S. »

Отново благодаря за съветите. Сега да се отчета и аз все пак какви ги свърших :D Риба не хванах. Пробвах с клатушки, воблери (от Рапали до китайчета), сутрин и вечер по 3 часа всеки ден. Нито един удар. Позициите ги сменях постоянно. Големият майтап беше, че още първата вечер скъсах два воблера....днес сутринта ги намерих и двата на поне 1 километър разстояние на самият бряг изхвърлени от течението :D :D :D
Доста голяма площ покрих за тези дни, но слука нямаше...а иначе водата вреше от дребна рибка. На тръгване един местен (а и единственият, който срещнах през това време там) сподели, че риба имало много.....но не щука, а бяла риба.."сулка", ама каза, че съм си губил времето с изкуствените примамки..само на жива рибка. Също така каза, че за времето, което съм изгубил със спинарката, поне 5-6 големи парчета съм щял да извадя с живата стръв. Сега до колко е вярно или не не знам. Споделям само информация. Иначе мястото е много живописно, не съжалявам, че се разходих малко. Поздрави на всички :wink:

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”