повдигане на транец

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

повдигане на транец

Мнение от nikitov74 »

Здравейте колеги наскоро си продадох PARSUN-чето 5HP купих си 8HP SUZUKI с дълъг ботуш от което съм доволен НО когато глисира лодката зад мотора се получава нещо като фонтан хвърля струя вода нагоре.Предполагам че е заради дължината на ботуша.Някои има ли идея как мога да си повдигна транеца някаква надстройка дайте съвет.
Последно промяна от nikitov74 на Пон Окт 08, 2012 2:09 pm, променено общо 1 път.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: повдигане на транец

Мнение от КИРО »

nikitov74 написа:Здравейте колеги наскоро си продадох PARSUN-чето 5HP купих си 8HP SUZUKI с дълъг ботуш от което съм доволен НО когато глисира лодката зад мотора се получава нещо като фонтан хвърля струя вода нагоре.Предполагам че е заради дължината на ръкава.Някои има ли идея как мога да си повдигна транеца някаква надстройка дайте съвет.
Да разбирам ли,че си заменил мотор с къс ботуш,
с мотор с дълъг ботуш ?

Ще гледам да направя някоя снимка за повдигнат транец довечера.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

да така стана.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

КИРО написа:
Ама не можах.Има 4 лодки върху нея,и бях сам днес в сервиза. :(
Изображение

Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

здравеи колега,
да кажа и аз от опит във водомоторния спорт-накратко,ако струята е високо и назад надалече,ъгъла на ботуша не е точен-повдигнат е твърде много,но ако хвърля наблизо и нависоко е вярната причина-ботуша.а там в инструкцията -ако имаш такава-трябва да показват правилната позиция на кавитационната плоча спрямо корпуса на лодката и водата.
Kaто повдигате транеца,да стане здраво,и осигури мотора с допълнителните болтове през транеца-виждал съм как лети мотор като вентилатор :mrgreen:

и аз да питам за парсунчето-доволен ли си от него ,искам да си купя едно точно такова,4-5 коня,ново,за тролинг и емърджънси мотор.
става ли за тролинг-ниските обороти стабилни ли са.
лодката ми е достатъчно тежка,с мотор 40 коня,и оборудване и хасан (аз)100 кила,около 500 кг.
сигурно има и винтове с по-лека стъпка ако се наложи за тролинга???
успех
владо
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

КИРО написа:
КИРО написа:
Ама не можах.Има 4 лодки върху нея,и бях сам днес в сервиза. :(
Кире ако не можеш да ги фоташ,мога ли на место да дойда да видя транеца?
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

[quote="vladdinev"]здравеи колега,
да кажа и аз от опит във водомоторния спорт-накратко,ако струята е високо и назад надалече,ъгъла на ботуша не е точен-повдигнат е твърде много,но ако хвърля наблизо и нависоко е вярната причина-ботуша.а там в инструкцията -ако имаш такава-трябва да показват правилната позиция на кавитационната плоча спрямо корпуса на лодката и водата.
Kaто повдигате транеца,да стане здраво,и осигури мотора с допълнителните болтове през транеца-виждал съм как лети мотор като вентилатор :mrgreen:

и аз да питам за парсунчето-доволен ли си от него ,искам да си купя едно точно такова,4-5 коня,ново,за тролинг и емърджънси мотор.
става ли за тролинг-ниските обороти стабилни ли са.
лодката ми е достатъчно тежка,с мотор 40 коня,и оборудване и хасан (аз)100 кила,около 500 кг.
сигурно има и винтове с по-лека стъпка ако се наложи за тролинга???
успех
От парсунчетох ,бях доволен но ми идваше слабичко особено когато кача втори човек в лодката.Но пък за троринг е супер бавният му ход е много стабилен.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

nikitov74 написа: Кире ако не можеш да ги фоташ,мога ли на место да дойда да видя транеца?
Няма проблеми - само ми звънни,че да знам дали съм там.
Изображение

SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

сложи и шпригли , :axe: ,като на каруца .Хем ще можеш да си правиш (чернокопа на бали) , хем с малко брезент , ще става за палатка , като цигански катун :ANAL: :D хахахаха.

пп. Нали си виждал моята беше много стабилен транеца , даже съм сядал върху него ........
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

SANTIMIR написа:сложи и шпригли , :axe: ,като на каруца .Хем ще можеш да си правиш (чернокопа на бали) , хем с малко брезент , ще става за палатка , като цигански катун :ANAL: :D хахахаха.

пп. Нали си виждал моята беше много стабилен транеца , даже съм сядал върху него ........
SANTIMIRE като си почнал да пишеш за циганета, нали ти беше този който се интересуваше къде и как може да хване циганка? Един колега от форума те насочи към Боровец но аз да го допълня.За там си вземи воблерче и 20лв.Воблерчето можеш да си го завреш където ти е удобно,защото паламуда се изтегли,а паричките ще ти ги вземат.Между другото пали си черупката и отивай пред Траката защото накъсахме чернокопа излиза и карагьоз.
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

SANTIMIRE като си почнал да пишеш за циганета, нали ти беше този който се интересуваше къде и как може да хване циганка? Един колега от форума те насочи към Боровец но аз да го допълня.За там си вземи воблерче и 20лв.Воблерчето можеш да си го завреш където ти е удобно,защото паламуда се изтегли,а паричките ще ти ги вземат.Между другото пали си черупката и оти
вай пред Траката защото накъсахме чернокопа излиза и карагьоз.

ходих ама този сулган (сулоган ) ли как се казва точно незнам , ама си ебало мъртвака гаден ми разби детските мечти - 15 сафрида и два чернокопа за 2-3 часа и излязох. Не си заслужаваше мъките , а и Тео :? имаше такава усмивка
:o
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

SANTIMIR написа:SANTIMIRE като си почнал да пишеш за циганета, нали ти беше този който се интересуваше къде и как може да хване циганка? Един колега от форума те насочи към Боровец но аз да го допълня.За там си вземи воблерче и 20лв.Воблерчето можеш да си го завреш където ти е удобно,защото паламуда се изтегли,а паричките ще ти ги вземат.Между другото пали си черупката и оти
вай пред Траката защото накъсахме чернокопа излиза и карагьоз.

ходих ама този сулган (сулоган ) ли как се казва точно незнам , ама си ебало мъртвака гаден ми разби детските мечти - 15 сафрида и два чернокопа за 2-3 часа и излязох. Не си заслужаваше мъките , а и Тео :? имаше такава усмивка
:o
Щом не е изсипал боба става за кандидат рибар.
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

това е повдигнатият транец който сътворих с 14см. е по висок от старият.Щом го пробвам ще напиша коментар.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”