Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Хищници
Модератори: emo vasilev, alekst
Хищници
Днес се разходихме до гръцко,намерението ни беше да ловим кефал,а и подготовката беше за кефал,бяхме забъркали захранката,абе готови отвсякъде.Да ама не,нямаше пипане,като че ли се беше изпарил на някъде,до обяд имах само две меланурита,та реших да поразнообразя скуката с октоподиерата,на третото събиране нещо натежа,дръпнах рязко,и го забих,след малко на бетона пълзеше октопода....хубавец,около 3кг.,малаките направиха яка фотосесия,всички те пощуряха,започнаха да мятат хтаподиери,но нъцки,нулев резултат.Все пак и аз до днес имах загубени няколко такъма,и уловени 4 малки октопода,по около кило,но днес късмета ме споходи.То с това мятане по едно време се поуморих,и смених тактиката,хванах едни зарганче за стръв,забих го живо на голяма кука,метнах на няколко метра пред мен и зачаках,след десетина минути последва страхотен удар,бях оставил скобата на макарата отворена,за да няма изненади,и като потегли навътре......няма спиране,засякох и рибата започна да скача над водата,страхотно преживяване,беше хубаво Дорадо,но за съжаление не беше моя,откачи се от куката,това ме ентусеязира,нов зарган за стръв,и след малко удар,отново Дорадо,но около килограм попадна в кепа.След още малко последва ново кълване и страхотна борба,до сега не бях срещал толкова борбена риба,в кепа се оказа Маятико около 1,5кг.,голям кеф,но всичко беше до тук,въпреки всичките ми усилия,нямаше ново кълване,изглежда се бяха изнесли на някъде.Сега така съм подгрял,че в първия удобен момент съм скъсал синджира,във фона има снимки,но не знам как да ги кача...
-
- новобранец
Re: Хищници
Браво колега и следващия път дорадото да е твое.
Може ли малко повече информация къде точно сте били. Ако не мястото поне района.
Мерси предварително
Може ли малко повече информация къде точно сте били. Ако не мястото поне района.
Мерси предварително
Мястото е Йерисо,аз лових на плувка,за стръв малък зарган,по възможност жив,става и на умряла риба,неголяма,но пипа по рядко,плетено влакно за повод,че рибите са зъбати,нищо сложно,но трябва и малко късмет.
А снимки няма ли? Такива моменти трябва да се документират.
-
- новобранец
Мерси колега )