Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: Чернокоп и лефер 2012
Даммм нямаше ме за малко . Сега чета . Как хубаво се развила темата ... Благодаря на всички участници в дискусията
Като намери как да ви подходи човек почвате да си казвате
И пак ви благодаря и 
На слука на всички

На слука на всички
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Мерси за инфото,тия дни съм извън морето поради лека повреда на мотора,следваштата седмица ще атакувам отново!!!atanasov1589 написа:morosko
нали разбра- ако си запознат ще знаеш,
а ако не си запознат,значи не си заинтересуван.......
ПП на Дружба излиза доволно чернокоб тия дни Пичове,от мене толкова...
Наслука на всички
ПП Според мен риба ще има поне още месец и дасе надяваме доволно за всички

Днес пред Рубин 50 чернокопа и 6 заргани.От 14.30 до 18.00.
Привет колеги , искам да питам всички които са имали слука от брега да помогнат с места за такъв риболов и такъми. Аз съм новобранец в морския риболов и ще ви бъда благодарен ако някой се отзове с информация. И един въпрос може ли да се лови чернокоп на замразени сардини на дъно? Дано да не се смеете много
? Наслука на всички.

-
- научил се да хвърля
Мекичка ми се струва тая рибка...ще пада лесно май от куката.
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Днес на вълнолома от 6:45 до 10:30 доста прегризани куки и резултата 7бр. чернокоп и един зарган на бомбарда, а на блесна нищо.Иначе времето беше идеално.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
ribo-ribo написа:Привет колеги , искам да питам всички които са имали слука от брега да помогнат с места за такъв риболов и такъми. Аз съм новобранец в морския риболов и ще ви бъда благодарен ако някой се отзове с информация. И един въпрос може ли да се лови чернокоп на замразени сардини на дъно? Дано да не се смеете много? Наслука на всички.
Привет! Колега прегледай старите теми там има монтажи.Както се сещаш, монтажа според вида риболов който си решил да практикуваш.Относно стръвта -със замразена риба ще хванеш замразена риба.Винаги гледай максимално най пресен да е ема,увеличава шанса в пъти.Наслука!
Вчера на Дружба от 6 до към 15ч ,десетина чернокопа и четири заргана.На всичките бомбарди имах риби,най добре на потъваща.И един факт ,заргана удря и на кука с шлаух,който си мислех ,че го плаши.Колеги майстори,колко е най дългия зарган хващан у нас като сантиметри,вече вадя втори около 44-45 см,е няма такъв кеф и борба,нищо общо с чернокопа (хващал съм 22см макс) 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз лично , от край време ловя заргана с кука, на главичката на която съм нанизал около 40-50мм шлаух от телефонен проводник, кафеникаво-червеникавата.....тя е много мека и гъвкава и пази бидема от мятането на каишите, а и ако е ударило червея и е останало малко на куката- пак напада, щото цвета на шлауха е същия като на червея
0885022272 / 0885897615
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
А ако се сложи шлаух за плувли които е бял,и има ли значение дебелината?
Аз ползвам за шлаух бял и червено кафяв цвят,от кабелPlamenIvanov написа:А ако се сложи шлаух за плувли които е бял,и има ли значение дебелината?

- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Мерси колега ще си направя с бели и шарени и ще експериментирам другия път.
сега се прибирам от Поморие на голямото чепаре 5 циганки и три хубави чернокопа, бяхме две лодки само явно рибата се драпнала
днес на вълнолома на аспарухово от 0700 до 1200 часа 30 чернокопа 15-20 см
- sardina
- научил се да хвърля
Благодаря колега. Полезни неща написа и ще се възползвам. Наистина ползвам по–малки куки. Само най–долната е №2, а другите 2 са №6. В интерес на истината повечето риби се закачаха директно на някоя от по–малките куки и само 2-3 на голямата. Мисля си дали да не обърна монтажа на куките и да закачам филето с дебелата част нагоре. Някой дали е пробвал този вариант?rap66 написа:1. Щом имаш изкарани сафриди, куките ти са малки.sardina написа:... (1) плюс няколко едри сафрида. Повечето колеги използват 1 или 2 куки, а аз пробвах с три и имах успех. ... (2)Имах много удари и разбира се много отхапани куки. (3)Пробвах с хипронов повод 0.10, но и него го прегризва. (4)Колкото и да не обичам дебели влакна за повод, явно ще трябва да се ориентирам към нещо по-сериозно от 0.22 мм.
2. Пряко следствие от (1). Риба над 20 см лапа филе 5 см цялото и ако си скрил куките в него, ти гризва повода. В тоя случай и 0.50 го гризва без проблем.
3. (2)
4. Аз ползвам 0.33, но не заради рибата, а защото като се засучат повода и брейда, при засичане брейда реже повод 0.22.
Аз последния месец слагам 2 бр. No 4 камакадзу и отхапаните куки са малко. В светлата част ги вижда, но аз там не ходя.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!