Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

с.КРУШАРЕ обл.СЛИВЕН
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Никой не е говорил за убиване на гадовете...mita4eto написа:Колега, по белия свят има достатъчно място както за рибата, така и за видрите, 4е и за двукраки видри. Ако само видрите са ни проблема по водоемите, то всичко ще е песен бре. Осъзнай, че на този свят има едно неприкосновено нещо, което всеки един трябва да пази като очите си - ПРИРОДАТА!!!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е хайде нека да не е конско, а просто една гледна точка, малко по-различна от твоята. Зная прекрасно, че никой риболовец не би се изкефил на присъствието на видрите на любимия си водоем. Не зная как се бориш срещу тях, но сърдечно желая успех в борбата с онез другите видри с по два крака, снабдени с мрежи, шашки, тоци и кво ли не още...
п.с. Не приемай мнението ми като заяждане, колега. Извини ме ако съм прозвучал така!
п.с. Не приемай мнението ми като заяждане, колега. Извини ме ако съм прозвучал така!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Неможе така да се говори за животните все пак те са част от природата от равновесието, неможе да виним видрите, кормораните и да ги трепем или да ги разкараме от водоемите щото природата ги е създала така че да се хранят с риба която ние ловим единствено за удоволствие.... и най-важното ние сме тези които се натрапват и развалят техните местообитания ние ги унищожаваме..... аз като видя видра се радвам защото тези животинчета са били почти изчезнали а сега малко по малко популацията им се увеличава.....

-
- сериозен играч
Вчера на Крушаре извадих една зъбатка 3.1 кг. две по 1.6кг. плюс 8 каракуди по300 гр.
Изпуснах огромна щука понеже приятеля с който бяхме заедно тръгна да обикаля със блесна и нямаше кой да помогне със кепа
Тя пак ще е моя
Беше леко закачена и подир 3-4 дни като се успокои пак съм и на гости
Хванах цели 11 маломерни щучки
Но този път не ги върнах обратно а ги преселих живи и здрави на близък гьол в който от бая време хищника се изгуби а се навъди дребосък в индустриални количества
На колегата му се взе акъла да помпи със помпата във бидона
Ама всичките щучки оживяха
Между другото видрите са се преселили в ТУНДЖА
Незнайно защо

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами освен едно голямо БРАВО!
Аз тия големи щуки все не мога да ги набарам нещо.И на рибка и на блесна все писалки дето си заминават обратно по живо по здраво.Между другото пак на "Отче наш" ли ги мориш?А за видрите ...особено ми е любопитно да споделиш ( може на ЛС)ако имаш представа каква неземна сила ги е накарала да се преселят в Тунджа

-
- сериозен играч
МНОГО БЪРЗАШ ПРИЯТЕЛЮBig^Fish написа:Айде,бате очаквам включване...Голямата зъбата гад налапа ли тризъбеца.
Сега дълго време като не ходя за риба ще карам на спомени,разкази и градене на стратегии...

-
- сериозен играч
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди 2 години костура в Тунджата беше пълен с такива бацили и то не само под кожата а и в месото.Някои от тях са навити на топче в самото месо и изглеждат като кръвоизливи.Спомням си и че във вътрешностите даже имаше.Тогава костура беше много активен.В началото ги чистехме тези гадове ,но в поиследствие бацила се разпространи много и на всеки следващ излет уловената риба беше все по-пълна с тази "тения".Спомням си как веднъж се върнахме с няколко кила едър костър и така го хвърлихме.В последствие пускахме уловените екземпляри.На следващата година паразитът се поразреди и тази години не съм виждал,ама и едрият костур нещо се изгуби тази година.Между другото ми прави впечатление ,че въпросния паразит се появява есента,незнам дали има нещо вярно в това.В щуката досега не съм откривал...