Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

15.10.2012г-20.10.2012г-Тунджа край Елхово.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
15.10.2012г-20.10.2012г-Тунджа край Елхово.
15-ти.Пристигнах,оправихме поръчката на Митака(,и газ към реката да си пробва новите придобивки.А там адско безводие и бистрота
Все пак с първите 2 мятания реализирах малка щучка и една от същия калибър изпуснах.

Митето ги набара от другата страна на бента в един плиткаж,имаше над 20 удара,но само няколко реализирани от тях.Клатуната си бачкаше,но той ме помоли все пак да му покажа как да я води,докато го правех и на мен ми тресна една от същия калибър,но се откачи.

Тва към реализираните удари го слагам

Тая щучка първо на мен ми подгони един Бас Дрийм и се отказа,после Митака я изкуши на едно Фриски.

Хванах и една сулка за цвят.

Това беше последния удар за вечерта,после беше време за почивка от пътя и риболова.
16-ти.
Решихме да пробваме как се чувстват костурите на яз"Малко Шарково",за няма и 20 минути реализирах 3 дребни костура и един откачих,тва на Мепс Циклопс 0,в един плитък залив,точно до лудницата(излишно е да споменавам,какви крясъци се чуваха от тям,нали?).Както винаги след всяка извадена риба трябваше да последва снимка,да ама докато съм бил още сънен съм забил телефона в предния джоб на Суитчъра,което не е обичайното му място за риболова
Така минаха 3-те удара,без снимки,докато в един момент не се "обади"телефона
извадих рибките от живарника и ги нащраках докато си почивам.

Докато "сондирах"дъното с една Орка и 10 грамова джиг глава,Митака извади прилично костурче на кастмастера,който ужким не бил ловял

От устата му стърчеше току що погълнато по-лако костурче

И понеже пасажа все още беше пред нас(гонеше малките рибки),аз пробвах и успях да излъжа още един раиран.

Така премина сутринта ни с не много успешен излет на този непознат за нас водоем.Едно се убедих,десетките бели риби за които бяха ни казали,че се ловят на всичко или бяха изловени или просто пасуваха.
Следобяда се отбихме до реката:

Тук Митака ме поведе в бройките,аз завърших с 2 откачени писалки
17-ти.
Сутринта я пропуснах,но пък Митака беше набарал активни щуки,резултата му за 3 часа риболов беше:3 риби по около 1-1,500кг.
Следобяда отново посетихме сутрешния му маршрут,но от другата страна на реката.
С първите замятания успях да излъжа прилична щука на Мепс Аглиа 3,проследих цялата атака(поне 5 метра я деляха от блесната),стоп на атаката,скриване на блесната от погледа ми и засичане........свещ над водата.........блесната се озова при мен
Рибата изскочи с цялата си прелест,поне 2-2,500кг на окомера ми,който рядко ме лъже.Блесната успях да видя,че беше закачена на върха на устата и,явно тази риба не е била моята
Веднага смених флуорокарбона,сами се сетете защо
Да ама нямах повече удари от хубави риби.

Митака успя да излъже и една 53см 1кг прилична щучка:

След това имах една откачена писалка,пак на блесна.
И отново писалка

18-ти.
Дежурните сутрешни писалки:

Аз пък и цяла писалка не успях да извадя
това ми напомни що за хищници има в реката:

Последва малко екшън и тази 63см 2кг красавица излезе от водата
Браво на Митака:

Следобедния излет започна с една откачена от мен щучка в съшия калибър:

Тук Митака остана капо,аз с 4 удара и 3 реализирани писалки.
19-ти.
Утринта беше студена и безрибна,все пак не съм капо
взе ме на Басдей 4,7см с много аванс
и добре,че бях с повод.

Митака се отчете с една писалка и една откачена в същия калибър.

Следобедния излет започнах с откачена писалка на Пантер Мартин 9 и пропуск на прилично кленче при Митака.Помятахме заедно 20-на минути,след това Митака замина да си свърши личните ангажименти в града.
Аз завърших с 2 писалки.

20-ти.
Сутринта преди да си хвана рейса за София облових няколко перспектични места,но без пипане дори.
Като цяло ми остана една поука-никога да не тръгвам за риба с голямата кошница.Все пак имах своя шанс с прилична щука,но се откачи в началото на борбата
пп.Извинявам се,ако има грешки и не до там добре подредени изречения и снимки,но темата я писах в ранните часове след 12 часов работен ден.

Все пак с първите 2 мятания реализирах малка щучка и една от същия калибър изпуснах.

Митето ги набара от другата страна на бента в един плиткаж,имаше над 20 удара,но само няколко реализирани от тях.Клатуната си бачкаше,но той ме помоли все пак да му покажа как да я води,докато го правех и на мен ми тресна една от същия калибър,но се откачи.

Тва към реализираните удари го слагам

Тая щучка първо на мен ми подгони един Бас Дрийм и се отказа,после Митака я изкуши на едно Фриски.

Хванах и една сулка за цвят.

Това беше последния удар за вечерта,после беше време за почивка от пътя и риболова.
16-ти.
Решихме да пробваме как се чувстват костурите на яз"Малко Шарково",за няма и 20 минути реализирах 3 дребни костура и един откачих,тва на Мепс Циклопс 0,в един плитък залив,точно до лудницата(излишно е да споменавам,какви крясъци се чуваха от тям,нали?).Както винаги след всяка извадена риба трябваше да последва снимка,да ама докато съм бил още сънен съм забил телефона в предния джоб на Суитчъра,което не е обичайното му място за риболова

Докато "сондирах"дъното с една Орка и 10 грамова джиг глава,Митака извади прилично костурче на кастмастера,който ужким не бил ловял

От устата му стърчеше току що погълнато по-лако костурче

И понеже пасажа все още беше пред нас(гонеше малките рибки),аз пробвах и успях да излъжа още един раиран.

Така премина сутринта ни с не много успешен излет на този непознат за нас водоем.Едно се убедих,десетките бели риби за които бяха ни казали,че се ловят на всичко или бяха изловени или просто пасуваха.
Следобяда се отбихме до реката:

Тук Митака ме поведе в бройките,аз завърших с 2 откачени писалки

17-ти.
Сутринта я пропуснах,но пък Митака беше набарал активни щуки,резултата му за 3 часа риболов беше:3 риби по около 1-1,500кг.
Следобяда отново посетихме сутрешния му маршрут,но от другата страна на реката.
С първите замятания успях да излъжа прилична щука на Мепс Аглиа 3,проследих цялата атака(поне 5 метра я деляха от блесната),стоп на атаката,скриване на блесната от погледа ми и засичане........свещ над водата.........блесната се озова при мен

Митака успя да излъже и една 53см 1кг прилична щучка:

След това имах една откачена писалка,пак на блесна.
И отново писалка

18-ти.
Дежурните сутрешни писалки:

Аз пък и цяла писалка не успях да извадя

Последва малко екшън и тази 63см 2кг красавица излезе от водата

Следобедния излет започна с една откачена от мен щучка в съшия калибър:

Тук Митака остана капо,аз с 4 удара и 3 реализирани писалки.
19-ти.
Утринта беше студена и безрибна,все пак не съм капо

Митака се отчете с една писалка и една откачена в същия калибър.

Следобедния излет започнах с откачена писалка на Пантер Мартин 9 и пропуск на прилично кленче при Митака.Помятахме заедно 20-на минути,след това Митака замина да си свърши личните ангажименти в града.
Аз завърших с 2 писалки.

20-ти.
Сутринта преди да си хвана рейса за София облових няколко перспектични места,но без пипане дори.
Като цяло ми остана една поука-никога да не тръгвам за риба с голямата кошница.Все пак имах своя шанс с прилична щука,но се откачи в началото на борбата

пп.Извинявам се,ако има грешки и не до там добре подредени изречения и снимки,но темата я писах в ранните часове след 12 часов работен ден.
- Vid
- кандидат преподавател
Re: 15.10.2012г-20.10.2012г-Тунджа край Елхово.
Евалла колеги, кефите отвсекъде.... Браво за сниманите риби и излета като цяло... Продължавайте все така
Поздрави....
п.п. Ша трябва да си наемем и ние някой снимач кога ловим, да снима, че инак само пишем, а без резултат..........

Поздрави....
п.п. Ша трябва да си наемем и ние някой снимач кога ловим, да снима, че инак само пишем, а без резултат..........
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- daniel defoe
- разбира нещата
Уникален риболов и много емоции, браво! 

- Don4o_62
- учете се от него
В тая река само щука ли е останало
,всичко друго е изяла
,но поне кефят като се хващат,особено по едрите със скоците над водата 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- stoj40doc
- разбира нещата
Страхотен репортаж, браво!!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
-
- разбира нещата
Страхотно сте си изкарали

Наистина много щука има по тия места на Тунджата, един в Елхово ни показа една доста едра на телефона снимана, преди 3 седмици. Аз писалки само извадих тогава, трябва да се ходи ноември за по-големите )
- Rapala_Team
- разбира нещата
Евала пичове страхотен репортаж а и тези последователни излети направо ви завиждамммм 

CARP FISHING 

-
- вече хвърля и на тежко
- pacho109
- сериозен играч
Ще ставам спинингист 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- разбира нещата
afgany написа:Наистина много щука има по тия места на Тунджата, един в Елхово ни показа една доста едра на телефона снимана, преди 3 седмици. Аз писалки само извадих тогава, трябва да се ходи ноември за по-големите )

Този пич ли ти показа снимката на телефона?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много ми харесват снимките дето зъбатките са нагълтали целия воблер 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!