Обява за МРЕЖА?!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
mitew
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Обява за МРЕЖА?!

Мнение от mitew »

Колеги, това не е ли бракониерска обява? И ако е, какво може да се направи според Вас? http://prodavalnik.com/mrezha-za-ribolov-i11397017
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Обява за МРЕЖА?!

Мнение от svetlio86 »

Нищо не може да се направи за жалост колега! Мрежата може да се предлага за промишлен риболов, който е легален в някои водоеми, както и в повечето частни язовири! :axe:
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Доколкото знам,не е незаконно да я продаваш,незаконно е да я ползваш.Абре с две думи шибани закони.Тази определено е, и ще бъде в сивия сектор :evil:
Без жени можем,без риболов не можем!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Точно тая мрежа за промишлен риболов не става .Това си е чиста бракониерка ама какво от това.С оръжието което се продава по магазините също може да се убие и човек , а и животно незаконно,но докато това не се случи всичко си е законно.
Може някой да си загради пилчарника с нея отгоре да не му нападат пилетата ястреби.Дано за това да я купят.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

mitew написа: ... Колеги, това не е ли бракониерска обява? И ако е, какво може да се направи според Вас? ...
Това, предполагам, са риторични въпроси, или ?!
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

daniel defoe написа:
mitew написа: ... Колеги, това не е ли бракониерска обява? И ако е, какво може да се направи според Вас? ...
Това, предполагам, са риторични въпроси, или ?!
Не виждам проблем и да е риторичен.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Ако я закупи арендатор или собственик на частен водоем за лично ползване, няма проблем.Арендатор или собственик на водоем може да ползва за собствени нужди всякакви методи и устройства, електрошок за таксация(определяне на теглото, здравословното състояние,заболявания ит.н.) за собствения си водоем, за други цели е бракониерство!
Токаджийството във финия вариянт електрошок, може да се ползва само от арендатори и собственици на водоеми, както и от научни институции със съответното разрешение.Всичко друго е БРАКОНИЕРСТВО и се преследва от закона(там дето се прилага).
Същото важи за обява: Продавам л.пушка.
ако я закупи редовен ловец - ок, ако я закупи нередовен?
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

kodek написа: и се преследва от закона
Само дето ''преследвачите''липсват у БГ-то. :D Или не-са били на този урок.По евтино,и ефикасно ще ни излезе да си вкараме,''преследвачи от чужбина,така или иначе всичко вече е внос. :D :D :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Някак си като ,че ли много се вмниамчаваме във всяка обява и във всичко.Трябва да се погледне и гледната точка!Аз например наскоро пуснах обява: Продавам огнестрелно бойно оръжие (еди каво си със съответното разрешително за притежание и ползване).Реших да си закупя друго. Двамата със купувача отиваме във съответното районно на РПУ и служба КОС(Контрол на общопастните средства)и прехвърляме оръжието със съответните номера и т.н.Никой от двама ни не е бракониер, Но Обявата сама по себе си буди асоциации. Продава се оръжие?Ако някой от нас-риболовците си продава въдиците- добре, но ако ги закупи човек без билет- какво?Значи ние продаваме такъми на бракониери?
Зависи кой и за какво ще ползва дадено оборудване.За това следят контролните органи!.
Аз лично смятам,че една обява за продажба на каквото и да е, трябва да се провери от съответните органи-купувача.
Иначе по презумпция всяка обява от типа продавам: Мрежа, въдица,оръжие ит.н.Се смята за противозаконна, освен,ако не познаваме продавача и съответното право да ползва и продава това за което притежава съответните разрешителни и документи.
За конкретния случай: Знае ли се дали продавача има разрешително за ползване на мрежата,и ако има къде е проблема?
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

kodek написа:Аз лично смятам,че една обява за продажба на каквото и да е, трябва да се провери от съответните органи-купувача.
Е малко сложно ще стане с тези проверки.Примерно аз продавам мрежа,и ти как ще разбереш дали съм бракониерствал с нея,или съм си ловил риба в арендованият от мене водоем. :roll:А може би, въобще и да нямам такъв водоем.Дори и да имам документ,за стопански риболов,това дава ли ми право да продавам,или купувам по стотина мрежи на година да речем. :!: Според мен ,трябва мрежите да са капсуловани,и регистрирани,като твоето оръжие,и по същият начин да се прехвърлят от един собственик на друг,или в някои случаи да се отдават под наем.В магазините за риболовни принадлежности,да се дават само срещу документ,че извършваш стопански риболов,и пак трябва да се водят на отчет,а не-както е сега свободно.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

lovo-бай СТОЯН написа:....В магазините за риболовни принадлежности,да се дават само срещу документ,че извършваш стопански риболов,и пак трябва да се водят на отчет,а не-както е сега свободно.
В това е истината :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”