Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Работа с маркер....как ?
Модератор: sapuna
Работа с маркер....как ?
Здравейте. Може и да има отговор на въпроса ми, но аз не намерих нищо....та аз имам известни неясноти, за това как се работи с маркер и как точно се определя релефа на дъното.
Всяко мнение ще ми е от полза. Мерси.
Всяко мнение ще ми е от полза. Мерси.
Re: Работа с маркер....как ?
Релефа на дъното е по-сложната работа, става със сонда и след като вече си определил точната дълбочина в даден участък и си избрал ориентир на отсрещния бряг , се ориентираш по положението на плувката какъв е релефа преди и след въпросния участък.
Избираш мястото където има праг, прецизираш дълбочината и бележиш с маркера кордата непосредствено след шпулата. При всяко хвърляне, прехвърляш участъка, чакаш да потъне линията и обираш кордата докато белязания сектор опре до шпулата.Винаги целиш насрещния ориентир.
Не става веднага- иска практика и самоучение по метода "проба- грешка"
Избираш мястото където има праг, прецизираш дълбочината и бележиш с маркера кордата непосредствено след шпулата. При всяко хвърляне, прехвърляш участъка, чакаш да потъне линията и обираш кордата докато белязания сектор опре до шпулата.Винаги целиш насрещния ориентир.
Не става веднага- иска практика и самоучение по метода "проба- грешка"

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Ето тук човекът обяснява:
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- Модератор
antivik написа:Бе то убаво обяснява човеко, ма на ингилизки и от 10-15 думи я му се разбере 1, я не. Па и като гледам това първо проверяване де само влачи това гюле по дъното, ако е на някой от нашите язовири на втория метър ще е закачил я камък, я някоя драка, за гуми и найлони да не говорим
.