Работа с маркер....как ?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Работа с маркер....как ?

Мнение от robo_kop »

Здравейте. Може и да има отговор на въпроса ми, но аз не намерих нищо....та аз имам известни неясноти, за това как се работи с маркер и как точно се определя релефа на дъното.
Всяко мнение ще ми е от полза. Мерси.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Работа с маркер....как ?

Мнение от naskobo »

Релефа на дъното е по-сложната работа, става със сонда и след като вече си определил точната дълбочина в даден участък и си избрал ориентир на отсрещния бряг , се ориентираш по положението на плувката какъв е релефа преди и след въпросния участък.
Избираш мястото където има праг, прецизираш дълбочината и бележиш с маркера кордата непосредствено след шпулата. При всяко хвърляне, прехвърляш участъка, чакаш да потъне линията и обираш кордата докато белязания сектор опре до шпулата.Винаги целиш насрещния ориентир.
Не става веднага- иска практика и самоучение по метода "проба- грешка" :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Bero
новобранец
новобранец

Мнение от Bero »

Ето тук човекът обяснява:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? Бе то убаво обяснява човеко, ма на ингилизки и от 10-15 думи я му се разбере 1, я не. Па и като гледам това първо проверяване де само влачи това гюле по дъното, ако е на някой от нашите язовири на втория метър ще е закачил я камък, я някоя драка, за гуми и найлони да не говорим :lol: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

antivik написа::? Бе то убаво обяснява човеко, ма на ингилизки и от 10-15 думи я му се разбере 1, я не. Па и като гледам това първо проверяване де само влачи това гюле по дъното, ако е на някой от нашите язовири на втория метър ще е закачил я камък, я някоя драка, за гуми и найлони да не говорим :lol: .
:lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”