Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Bullbg не ми дава да пиша лични във форума затова тук ще ти отговоря. Най-малко закачки (само една загубена примамка) голямото езеро, от към моста, от страната на гетото/поликлиниката. Там има водорасли по дъното. Дълбочината е около 3-5 метра. От към носа (мястото точно надолу от малкия парк преди шезлонгите) също е относително чисто, с изключение на някаква закачка на около 10тина метра навътре по дъното. Дълбочината тук е 8+ метра. Няма водорасли.
С транспорт се стига лесно - автобус 604 (спирка езерото или кино Искър), тролей 11(метро станция Искър), с метрото също може.
Мога мн да приказвам и да обяснявам. Само питай.
С транспорт се стига лесно - автобус 604 (спирка езерото или кино Искър), тролей 11(метро станция Искър), с метрото също може.
-
- научил се да хвърля
А някакъв риболов не само на спининг за разнообразие? Ловя на мач фидер и понякога на директен.
VPredoev написа:Bullbg не ми дава да пиша лични във форума затова тук ще ти отговоря. Най-малко закачки (само една загубена примамка) голямото езеро, от към моста, от страната на гетото/поликлиниката. Там има водорасли по дъното. Дълбочината е около 3-5 метра. От към носа (мястото точно надолу от малкия парк преди шезлонгите) също е относително чисто, с изключение на някаква закачка на около 10тина метра навътре по дъното. Дълбочината тук е 8+ метра. Няма водорасли.
мерси Предоев, това ми е напълно достатъчно , със сигурност ще се възползвам от помощта ти и ще изпробвам новите си железа и пластмаси в езерото

За плувка - костур и каракуди/бабушки излизат. Дълбочините са над 3 метра на повечето места, има и 10 метрови дълбочини. Последните години след като падна водата заради метрото - израстна доста папур, та може да се наложи да си чистиш място. Шаран и амур има, но е по скоро а уцелиш къде са.feedermania написа:А някакъв риболов не само на спининг за разнообразие? Ловя на мач фидер и понякога на директен.
Интересното е че се е завъдил бас (американски костур) и съм виждал хора да го хващат на рибка (ако не искаш спининг). За директен телескоп/ мач мога да препоръчам участъка около дървеното (кръчмата от към училището), и до моста от към културния дом. За дъно - от страната на пътя кея където е в момента и нататък посока метростанцията. Също така точно отсрещуположната страна, където е "махалата" също става за дъно.
На малкия гьол не съм ходил, защото там е цялото в папури вече. Мисля че има няколко места от към фитнес клуба, на които е чисто.
Нееднократно тая година виждах няколко големи (поне 6-7кила) кои шарани (шарени) до моста и около връзката между двете езера. Сигурно има и други, но тези се виждат по-лесно.
Да не кажете че си приказвам само - имам 3 броя килограмови костури от там (на слънчак), и шаранчета по 2-3 кила. Всички съм ги пуснал обратно и се надявам още да си плуват свободни. Истории съм чувал бая, вярвам само на тия дето съм видял с очите си.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сега се прибирам от Върбица. Много вятър и уникален риболов. На фидер дръпнах 14 шарана, две платики и безброй каракуди.
Имаше и голи шарковци даже.
Имаше и голи шарковци даже.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Kолега VPredoev благодаря ти за конкретното и точно инфо. На Негован върви приличен риболов на пъстърва и на двата гьола който иска да знае подробности нека пита какво точно го интересува. Поздрави
днес на Веринско нямаше никакви признаци на живот във водата. Навсякъде е тънък лед, само около втичалото става за риболов.

- krasi_cska
- новобранец
Здравейте колеги, предложете някое гьолче около софийско/пернишко че мисля да се разходя вторник някъде да изкъпя малко кошничките с пикера. Благодаря предварително.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Върбица, три мнения нагоре 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- krasi_cska
- новобранец
Да колега, направо на там си се бях запътил вторника, обаче ме притеснява малко времета пък и винетка нямам...chirusa_bg написа:Върбица, три мнения нагоре

Краси, мисля утре да ида точно там за пъстърва, че за шарко е студено още май. Дано се е размразило.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
chirusa_bg написа:Върбица, три мнения нагоре

Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
"Върбица" е до Радомир, не е баш "около София". Кликни в Гугъл, там ще намериш точно каквото ти трябва.
Платеното на Панчака е почти размразено. Още от петък е така. Само малката част с щуките бе покрита с лед .
Изключително мътна вода.
Изключително мътна вода.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте, някой да е минавал покрай Кривина (и двата гьола) дали има лед ?
Благодаря!
Благодаря!