Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Знам Павка за Макарата отдавна,поне от 2006 година,кога я завъртех в ръчичките за пръв път.От тогава въртя още 4 такива,различен размер.Тая е 4000.Другите са с навито влакно.Имам и 3 макари-къде пише Риоби.Една Шекспир,другите са некъде затрупани в мазето-да отлежават.Но някога,като имам излишни парички,ще си взема пласмасово шимано за Плувка-мачово.Жорката лови с такова.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
GODzillata написа:...
Тоя па Киро чак кога зацепи на вълна подсъзнание

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Живко малко не ме разбра !jivko.uzunov написа:Верно е.Ако си седнал отгоре имG.Petkov написа:И зависи кой държи фотото, щото някой път под апарата няма ташаци !
На снимката единствените ташаци са топнати във водата, сиреч моите

А това, което е под фотоапарата, определено няма ташаци,
Има други достойнства, ама ще ги запазя за себе си

Павел Иванов написа:...Георге , рибата ти се казва Стаматка , питай яКакво си мислиш , че Мишко само я маркира ли , с едно от жилата на тройките си
![]()
Още веднъж твърдо "нье"

Моята риба няма нужда от кръстник !
Още повече от това ретро име - Стаматка !
Не познавам и човек с името Стамат или още по-зле - Стаматка

Въпреки, че в петък, като я видя в тавата, ще я питам има ли по нея вече не цели счупени тройки, а само жилото на една от куките на тройката на митичния Мишко, който може би твърди, че пръв е посегнал на лично моята риба.
Ако някой все пак твърди нещо обратно на моето твърдение,
Да се свърже с моя адвокат

Айде събраме се.Христо Рангелов и той наднича-може да се включи с някой риболовен пост.По неговия край-отдавна л.е тръгнал поне уклея.

Риболовци.
Обаче Кире,тая година ставаме нашия набор на 44-първо Жоро-А,след 20 дена Аз,ти след мене.Други набори ако познаваш,поздрави ги от мене.От моя набор-рибарите-държа връзка по телефона.Само тая вечер навъртех-10 разговора,не седят на компа по това време.Та сипи си и ти и да празнуваме за наше здраве.44 откъде и да го погледнеш си е 44.

Риболовци.
-
- сериозен играч
G.Petkov написа:Живко малко не ме разбра !
На снимката единствените ташаци са топнати във водата, сиреч моите !
А това, което е под фотоапарата, определено няма ташаци,
Има други достойнства, ама ще ги запазя за себе си !

- G.Petkov
Павел Иванов написа:... Инак много ми е кеф да водя детко от време на време във Военно историческият и да му показвам какво представлява таз красутъ МТЛБ на което съм бил кемаф в казармата ...
И щото Павел ме подсети,
Като посетих на 3 март музея и сетих за една история

Преди много-много години, когато част от съпреходниците още не са били родени, Г.Петков ходи войник и го направиха ракетчик, мерач, №2 от разчета на ей тази ракета,
Само ходовата част тогава беше верижна машина, по-късно дойдоха тези с колесните влекачи, а и ракетите им бяха по-модернизирани.
Едната зима на едно учение като стъпи верижната машина на заледен участък в планината и като тръгнаха тези тонове метал странично по склона, нито дърветата, нито камъните не можаха да ни спрат. Добре, че дерето беше плитко иначе голяма беля щеше да стане. Водачи бяха старшини и много мразеха да си поискаш да покараш установката. Ама аз се наместих веднъж между лостовете – много бях мераклия

През годините ги наричаха различно, някой - СС 23, руснаците другояче, ама си бяха тактически ракети за ядрени глави, каквито обаче нямаше в България, не че не можеха да ги доставят, с обсег до 400 км.
И се проведе състезание между поделенията в България за званието най-добра батарея, а батарея беше една ракетна установка със съответния щат камиони, хора и ракети, като поделенията имаха по няколко батареи, така че конкуренцията беше както вътрешна, така и външна.
И щото бате ви Жоро от малък си беше мързелив

/ Ей, това е само пример, да не се впрегне някой

Та моята грижа беше посоката, и аз се научих да прогнозирам едно от показанията на жироскопа, което ми даваше голямо предимство във времето. А имаше цял екип проверяващи от ГЩ, до всеки войник стоеше по един офицер от тях и следеше за коректността на работата. Обаче явно до тогава никой не си беше позволявал такова манипулиране, щото бяха много заинтригувани от късото време за което давам посоката, ама нищо не можаха да докажат, защото резултата ми винаги беше верен – офицера изчисляваше паралелно с мен . А то като година и половина правиш едно и също нещо, накрая така се изучих, че в последните месеци на службата взех да прогнозирам вече две от показанията

Разбира се целият разчет бяхме мноооого яки и спечелихме голямата награда – пътуване до ракетен полигон в Казахстан и реална стрелба с ракета.
За моите 19 години това беше огромно преживяване. Натоварихме батареята на военен ешелон и тръгнахме на едномесечно пътешествие през България, Румъния, СССР до степите на Казахстан, близо до космодрума „Байконур”. Който е бил войник може за оцени това, 30 дни да лежиш, да ядеш, да гледаш през прозорците на влака безкрайната руска земя, реки, водохранилища и като се стъмни да играеш цяла нощ бридж.
Та извършихме пуск на ракета, гледахме стрелби и с други по-малки ракети, и имахме големия късмет да наблюдаваме излитането на космически кораб – нещо наистина внушително – запомнил съм го завинаги

Та сега като посетих Военно-историческия музей, видях познатата ракета и си припомних с носталгия за тези неща.
Баси,
Това е било преди 40 години, ейййййййййййй!!!!!!!!!!!!!!!!
Одъртях !
Е Бате Жоре-чест и почитания за твойта отговорна служба.Аз бях радист,ама първата година.После,си избрах да диктувам директно по телефона,координатите за стрелба на една прозрачна плексигласова стена.Иначе нащте оръдия по Шабла ни бяха стрелбите-гърмеха с 50 кг.снаряди,насочени в морето.

Риболовци.
- G.Petkov
Люси,
Обаче и твоя стайлинг е съкрушителен
:
!
Само сподели какво натискаш, че Павел да цъфти в темата
!
Обаче и твоя стайлинг е съкрушителен

Засмях се от сърцеlusienn написа:Е да видите че не ви пързалям.Имам 4 блеснарки.Тука горната е за джиг,акция 5-25 твърд карбон....Тая нощ ще вали и това мисля да пробвам...... Може и да ме критикувате,но това имам с това ще ловя,пляс още няколко червено оранжеви блесни номе 1 и 0 с които съм ловил костур.Воблери нямам нито един в момента-приемам подаръци-неловящи.Тамън да натиснем и Павел цъфна-в темата-идеално...

Само сподели какво натискаш, че Павел да цъфти в темата

Жоро, и аз бях там, ама на 2-ри март с наследника.G.Petkov написа: Като посетих на 3 март музея и сетих за една история:
Завъртях се повече по танковете и БТР-те - през 1986 завърших В.Търново, но така се случи, че не останах в армията.
Какво ли не се изговори за времето на нашата младост, но аз си милея по него- с какво да го сравнявам??!
Люси, ти нямаш основание да придиряш на бомбаджиитеlusienn написа:...Иначе нащте оръдия по Шабла ни бяха стрелбите-гърмеха с 50 кг.снаряди,насочени в морето.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Красимир Атанасов
- учете се от него
G.Petkov написа:Иначе, за протокола, както пита Краси
Нали се придържаме към товаG.Petkov написа:Алооо, тук да четат само съпреходници с чувство за хумор!

- Павел Иванов
Леле Георге , вашите кемафи били много лабави бре
Да допуснеш мерач до свещените патерици
Баси

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Като подкарахте за войниклъка-69-71 год.бях химик в Сливен.Малко поделение,малко извращения.Поносимо.В бойните поделения беше по-трудно.Само отпуските бяха малко.Имаше и лоши и хубави моменти.Абе,влизахме момчета,излизахме мъже.Ред и дисциплина имаше.
-
- сериозен играч
Тамън съм се появил на бял святdanikl написа:Като подкарахте за войниклъка-69-71 год.

Така.Днеска сутринта беше дъждовен ден.Много яко задръстване в София.Та Видях се с Жорката,даже го чаках,щото пътувал час и нещо до работата,която му е на 12 км от тях.За това време аз стигнах от сервиза ето тук.
На около 60 км-посока изтичалото на река Искър-дефилето и притоците.Та първо спрях в горското в Своге-заверка на ловен билет,намерих го по чертеж на ръка,ходи се първо в центъра после до горското-свърших цялата работа без да познавам града за 15 минути общо.Хората в малките гратчета мноого спокойни и учтиви.После тръгнах по реката да сефтосам спининга,първо на Бов-до моста вляво.Реката много замътена,нагоре влага и дъжд ръми-дигнах глава да заметна и пред погледа ми изкочи Уникално Българско знаме-провесено от една скала на отсрещния баир.
В София няма толкова голямо знаме.Евала на местните за знамето,много ме изкефи
Сигурно е дълго към 50 метра.Та пометах блесната и се спуснах с колата на следващата спирка-посока р Искър.-Лакатник,със скалите и многото Пещери.Някой път ще отида да ги разгледам по обстойно.На пътя ремонтират настилката.Под гарата е заведението Пещерата
Това водопадче се стича покрай кръчмето,каса бира се студеше потопена в него,но бях сам и съм шофьор.Отгоре е Врачанския Балкан,беше валяло сняг през ноща,а водата се стича от една Пещера.Сега ще прекъсна,да не стане много дълъг пост.

Риболовци.