Разни в Разни ! :)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Разни в Разни ! :)

Мнение от G.Petkov »

kukukuka написа:
Martin Mihailov написа:Не разбрах само от кога пускат авиолинията София Скопие .....
като построят Хемус ....... l

Не,

Първо магистрала, ж.п. линия и авиолиния да Скопие,
А "Хемус" през 2074 година ! :mrgreen:
Тъкмо да станат 100 години !

Загубите - Асен Василев ще ги включи в бюджета.
Някога.

На море ще се ходи на Охридското езеро ! :mrgreen:
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

мноо поздрави от Буркина Фасо и тех ши ги опраат :lol: :lol: :lol:
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

България ще помага на РС Македония срещу корупцията :lol: :lol: :lol:
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Георги, извини ме, че ти отговарям със закъснение, но си имам разни проблеми в студените дни заедно със съкооператорите с отходен канал на входа, с колата и така поред. Първо да ти имам апетита и обема/ще взема да дойда с една пита кашкавал, една буца сирене и едно шише ракия/, а и аз съм тежкотонажник! Та на колибата обичаме да опитаме чужди мезета и напитки, ако са от тях произведени иначе си срещаме гостите с наши мезета и настоена с билки ракийка! Второ, не бъде толкова черноглед! Аз съм умерен оптимист. Ако не ни мине котка път в бюджетът са планирани 1 млрд. лв за социални нужди, за безплатни ясли, градини, за компенсиране на тези деца, които не са в тях, за индексиране на пенсиите дето не е правено от 2018г. , за 80/20 и 40/60 за подкрепа на малкият и среден бизнес да си задържи съставът, за здравеопазване и образование в ковид атмосфера, 40% увеличение на капиталовите разходи и т.н. А има още и скрити от преди мини, не е само енергетиката! И трябва да предвидиш ресурс за и тяхното неутрализиране. Лошото е, че един не сиамски, а американски котарак може да ни мине път и да усвои ресурсът ни, по маниерът на Б.Б. 100% авансово! Не случайно Б.Б. се "възмути"тези дни, че били предвидени средства за ремонт на Миг 29, а не за купуването на още една осмица Ф15 блок 70! Нещо ви говори това, нали!А че ни остави в ситуацията на провеждан в момента рицарски турнир, като в единият край на полосата е застанал рицар в броня, на кон и с пика, а от другата страна се е изтъпанил един по гащи, защото си е платил лани за кон, броня и пика, ама ще я получи догодина! Та ще ни пазят ято Еурофайтер и 2 бр. СТЕЛТ. Грипен, Еурофайтер и Ф15 са все съизмерими изтребители от 4 поколение, а Стелт е 5 -то, дето не ни се предлага! Можехме ли да си имаме с два повече/реални 10 бр./ Грипени равностойни по клас на 8-те Ф15? Можехме и без да ги плащаме на 100% авансово , а после да ги чакаме с години! Котараците, ни продадоха и Спартан и фрегати, както възнегодува Б.Б. :-" бойни машини без един пищов вътре". А се оказва,/ тези дни го прочетох/ и без двигател за едната фрегата! Та това ме мен притеснява, да не ни принудят да си накупим шишанета, дето няма кой да ги и носи! Сегашните мъжленца ги е страх от една игла, та ще ми вървят срещу чужд щик! Да бе, да! А и мама ще я няма да им прави сутрин панирани филийки! Ха, та сега имаме недобор от 2.500 щата на 20 000 войника, точно колкото са ни определили по Ньойският договор, като победена страна. Да стигнем до там, че и при гвардейците да почнат да приемат дами! А преди там са били подбирани по ръст, тегло и интелект младежи и е било чест да те изберат гвардеец! Та това са ми притесненията. Хайде да спирам, че пак стана дълга статия!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Диканаров написа:........ Първо да ти имам апетита и обема/ще взема да дойда с една пита кашкавал, една буца сирене и едно шише ракия/, а и аз съм тежкотонажник........

Ти пък, гледай малко по-съвременно ! :D

Не съм имал предвид 9 кг пита кашкавал !
Това беше едно време ! :wink:

Сега има питки по 0.4 , 0.5, 1 кг и прочие.
Виж буца сирене си е от 0.8 до 1 кг.

Докато ракията е стандарт - 0.7 литра и 50 градуса !

Вчера един съфорумник ми донесе армаган - две стандартни, гроздова и сливова, бутикови ракии !
Останахмного много доволен ! :D

Едната ще я пазя за Сопот, дори и Кирчовците да не успеят, което пък е моята прогноза,
Ама дано не се сбъдне, че инфлацията ще ни отнесе пенсийките ! :mrgreen:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Три написа:Благодаря за пожеланието,дедо Гоше. :D От теб научавам че и аз съм У властта. :lol:
Трябва ти още малко. :D

Да се научиш да лъжеш, да мажеш, да обещаваш нашироко.
На следващите избори, ако обещаеш минимална пенсия 500 еврака - и си У властта, с гаранция ! :D
Всички ще гласуват за теб !
Гледай какво прави др. Нинова и поне една държавна агенция ти е в кърпа вързана ! :wink:

Питах за ваучерите, казаха че сега пък имало нов проблем - нямало напечатани ваучери.
Трябва да чакаме.

Тя и жената вече десетилетия чака да дойде комунизма в БГ.
Бай Тошо и БКП го били обещали, че ще го построим.
И тя си иска обещаното ! :D
Твърди, че казаната дума е хвърлен камък.
Аз я увещавам, че то вече и комунистически партии не останаха, ама тя е инат ! :D
Казва, че имало една - в Русия, и било крайно време да си изпълнят обещанията към прогресивната световната общественост ! :mrgreen:
Не можем да постигнем консенсус по въпроса и това си е. :rolleyes:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

G.Petkov написа: .....
Питах за ваучерите, казаха че сега пък имало нов проблем - нямало напечатани ваучери.
Трябва да чакаме. :
Едва ли. Ваучерите се печатат само за една нощна смяна. Да, нощна, защото ще се печатат повече от заявените такива. :D Попитай някой печатар възможно ли е това.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

dantho.mihov написа: ..... Едва ли.......
Ами ............... ! :roll:

От офиса търсят ваучери за да дадат за м.януари и не могат да намерят.
Това ми казаха !
Не е като да няма пари да ги вземем.

Ще питам след малко в един друг офис, там също чакат !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Чакай че тук не се сдържах да се засмея и замалко да се направя омазан със следобедно кафе и благ крем карамел :lol:
Диканаров написа:... в бюджетът са планирани 1 млрд. лв за ...
И са предвидени тия 1 млрд. лева за всичките тия неща при положение , че само за индексациите на пенсиите са нужни 1.4 млрд. лева 8)
И това на фона на някак си безотчетно и уж тихомълком изпарилите се 6 млрд. лева само за първите 7 дни от царуването на четворната коалиция :roll:
Иначе "мините" са си "мини" , тепърва ще гърмят , ама на фона на споменатото по-горе са си бял кахър отвсякъде .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

ся сме модерни и се изнася с дронове :lol: :lol: :lol: с джипиеса и отива на адреса :lol: :lol: :lol: джик так ехеее от туй чалга песен ще изкарам :lol: :lol: :lol:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

G.Petkov написа: ........
От офиса търсят ваучери за да дадат за м.януари .......
А да сте поръчали във Варна, за да ви ги отпечатат ?
Или май говорим за съвсем други ваучери ? За онези, обещани от Корнелия ? :D
Аватар
kukukuka
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от kukukuka »

монасите в Рилския, Господ щял да ги топли :lol: :lol: :lol:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Павка, надявам се да не си с кафе или шкембе чорба сега, та да ти река, макар да съм сигурен, че си го вече прочел, че става дума за 1 000 000 000 бл.лв. в ПОВЕЧЕ за перото:-"социални дейности"от кой то и да било да сега бюджет на страната ни през последните десетилетия ! Ако не съм се изразил достатъчно ясно, се извинявам! Ама нали трябва да съм лаконичен де! Айсе сега да ти е сладко вече !
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Никой не може да ти даде толкова , колкото политик може да ти обещае 8)
За ония шест милиарда , нищо :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

dantho.mihov написа: ......За онези, обещани от Корнелия ?
Даже не знам за какви ваучери говори др. Нинова.

В конкретният случай става дума за най-обикновени ваучери за храна,
С ползване на данъчни облекчения.
Като цяло - дребна сума, но се използват от много години.

Та се сетих, че тъкмо Гербаджиите бяха дошли на власт.
И се почна една - "нулева толерантност към корупцията", "да изкореним корупцията от всички места",
Същото, което върви и в настоящият момент.

Та новото ГЕРБ ръководство почва да демонстрира, как се правят "честни" конкурси.
Включително и за доставчик на ваучери.

Конкурс - сийваловайката ! :rolleyes:
Конкурсна документация - един палец дебела.
Комисия - седем човека. Аз в тази не участвах, ама хванах нюансите ! :D
Кандидати - много !

Отварят офертите и ........................... ужаст ! :finga:

Почти равни показатели, но един, а той е от най-яките доставчици на ваучери, дава оферта - 0.001 лв на месец !
Иска годишно възнаграждение за услугата от 0.012 лв ! :lol:
Една стотинка и 2/10 ! :rolleyes:
Ташак ! :D

А има друг, на който е обещано, че ще спечели ! :mrgreen:

Комисията е в пълен потрес и решават да декласират тази оферта.
Пишат на кандидата, че няма как да му платят 0.012 лв !
Нито в брой нито по банков път !

Онези отговарят, че великодушно опрощават двете стотни и искат само 1 ст годишно възнаграждение. :lol:
Писмено отговарят.

Ситуацията бе без изход и този доставчик спечели конкурса !
Така съм се смял, че още ме боли корема !
Изглежда като виц, ама си бе чиста действителност ! :D

Името на доставчика ще го спестя, ама много от нас са го виждали на талончетата, които са ползвали !
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”