Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
ozzyodd
новобранец
новобранец

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от ozzyodd »

колеги някой да има прясно инфо за пясъка
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

мрежи,мрежи.....и пак мрежи!!!!!!!!
валатът не най-лошото нещо на света
badema
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от badema »

От 30 март 2013 рибарника ще е отворен за спортен риболов-само събота,неделя и официалните празници 8 до 18 часа.
Условия:
Разрешен риболов с 1 въдица с единична кука или 2 въдици с по една единична кука с стръв протеинови топчета над 20 мм или рибки над 10 см за хищник.
Забранено е използването на пружини и кошнички с повече от една кука на тях!
Задължително оборудване:
Голям не метален живарник, кукоизваждач ,голям кеп .Забранено е хващането на рибите в очите , хрилете и снимките с вдигнати риби !
Могат да се задържат и купуват шаран и амур между 1 и 3 кг ,сом и щука над 4 кг ,каленик над 0,5 кг
Шарaн и амур до 1 кг и над 3 кг ,сом и щука до 4 кг,каленик до 0,5 кг се откачат внимателно и след бързи снимки веднага се връщат във водата без да се слагат в живарници!

Такса 10 лв -включваща до 5 кг толстолоб,каракуда,червеноперка.
Риба която не е включена в таксата може да се закупи на цени:
амур ,шаран,костур -4,50 лв/кг
щука-6 лв/кг
сом – 8 лв/кг
каленик-10 лв/кг
толстлоб,-2 лв/кг
каракуда,червеноперка-1 лв/кг

Външни клиенти който не са заплатили риболовна такса могат да купуват риба на цени:
амур ,шаран,костур -6лв/кг
щука-8 лв/кг
сом – 10лв/кг
каленик-12 лв/кг
толстлоб,-3 лв/кг
каракуда,червеноперка-2 лв/кг

"Хвани -пусни" само с годишна карта -100 лв ,деца и съпруга на притежателя на картата безплатно.
+дюшек,антибиотик
- до 3 въдици при стръв над 20 мм.
- 1 въдица при по-малка стръв

Наслука!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колеги,някой знае ли как стои въпроса с язовира да село Кочово?Преди време май си сменяше собственика.Сега държи ли го някой под аренда?Дали е зарибен?Ако някой знае,моля да сподели:какви са условията,такса,доплаща ли се рибата и т.н.
Благодаря предварително!
Изображение
Изображение
Аватар
tera-2
новобранец
новобранец

Мнение от tera-2 »

Вуйчо-Ваньо написа:Сега държи ли го някой под аренда?
Извинявам се предварително за оскъдната информация. Преди около месец гледах един клип за зарибяването на "40-те извора" и там казаха, че зарибителя е купен от кочовския за 4000лв. Явно някой го държи, но нямам представа за условията :oops:
s.s..
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от s.s.. »

badema написа: "Хвани -пусни" само с годишна карта -100 лв ,деца и съпруга на притежателя на картата безплатно.
+дюшек,антибиотик
- до 3 въдици при стръв над 20 мм.
- 1 въдица при по-малка стръв

Наслука!
е тука вече ме изтърва като потенциален клиент
а може би и доста други като мен
мислих да посещавам водоема тази година но не и при тези условия
успех
САМО БОТЕВ
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Никой арендатор няма сметка от риболов по система ,,хвани-пусни,, не рядко се случва риби да бъдат връщани във водата в безпомощно състояние и след един два часа да обърнат корема.И аз искам да може да се практикува типичния спортен риболов по тази система но май бизнеса е преди всичко.До сега беше забранено само щука да се връща във водата но май с всички риби ще става така.С други думи ако си на платен водоем трябва да носиш 100 лв в теб за да може да си платиш евентуалната добра слука, иначе може да си тръгнеш още 8.30 сутринта ако си хванал шаранче и имаш 10лв. в джоба.А в бадема като чета условията може да дам 20лв и направо да си тръгна, въпреки че тази година малко ги е смекчил, като изключим 100 лв такса.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

На Рибарник Бадема с моя син, ходим на риболов от когато пуснат за такъв. Практикуваме само риболов "Хвни- пусни" и за нас там е перфектното място, защото има изобилие от риба ,както количественно така и видово.Почти всяка събота или неделя сме на рибарника и за това мисля ,че цената на едногодишния "кеф" е супер. :D
ozzyodd
новобранец
новобранец

Мнение от ozzyodd »

само не мога да разбера
Такса 10 лв -включваща до 5 кг толстолоб,каракуда,червеноперка.
какво ще рече: 5кг общо от трите посочени вида риба(което предполагам че е за да не се мине нещо човека) или по 5кг от всеки посочен :rolleyes:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Едва ли е за всеки вид по отделно.По - скоро е за някой от посочените видове или за трите общо.
Изображение
Изображение
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Ама какво означава да не се мине човек, хайде сега като ни е хоби риболова и дай да злоопотребяваме с това и да товарим риболовците с такси и цени.
Много се извинявам на Коцето от Бадема ама като сложа 15-20лв.бензин като мина през рибарския магазин да оставя още поне 20лв.( защото и там за едно хранене на рибите искат колкото за две хранения на семейството) сложи и 10лв такса и какво става?50-60лв само да започнеш да ловиш. Сложи и някой лев и ти да хапнеш и става..
Ами то човек с лопата да ги рине парите пак няма да стигнат.
Да не говорим и за ,,колегите,, които продават риболовни принадлежности във форума на сайта.Две години ползвана въдица или макара с 5лв по евтина или на същата цена като в магазина, 10годишна макара Shimano 250лв. еееееее и всичко е на 2-3 риболова.И като сложиш доставката, кво става?
И всеки вика ,,като не ти оттърва не го купувай или не ходи там,, ами то какво остава, и аз да сложа въдиците в продавалника и да кажа че са на 2-3 риболова, неразличими от нови :drinkers: :D
Последно промяна от dimmitov на Нед Мар 31, 2013 10:46 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dimmitov написа:Ама какво означава да не се мине мине човек, хайде сега като ни е хоби риболова и дай да злоопотребяваме с това и да товарим риболовците с такси и цени.
Много се извинявам на Коцето от Бадема ама като сложа 15-20лв.бензин като мина през рибарския магазин да оставя още поне 20лв.( защото и там за едно хранене на рибите искат колкото за две хранения на семейството) сложи и 10лв такса и какво става?50-60лв само да започнеш да ловиш. Сложи и някой лев и ти да хапнеш и става..
Ами то човек с лопата да ги рине парите пак няма да стигнат.
Да не говорим и за ,,колегите,, които продават риболовни принадлежности във форума на сайта.Две години ползвана въдица или макара с 5лв по евтина или на същата цена като в магазина, 10годишна макара Shimano 250лв. еееееее и всичко е на 2-3 риболова.И като сложиш доставката, кво става?
И всеки вика ,,като не ти оттърва не го купувай или не ходи там,, ами то какво остава, и аз да сложа въдиците в продавалника и да кажа че са на 2-3 риболова, неразличими от нови :drinkers: :D
Да,точно така е,като не ти отърва стой си в къщи,продай си такъмите и гледай Шампионска лига.Има толкова свободни водоеми/и от към риба :D /взимаш си няколко седмична отпуска и чакаш Великото кълване.И друго-вложи няколко хиледарки в жива стока/евреин не търгува с такава ,а защо ли/,създай удобни условия и пускай кьораво и сакато да ти лови рибата,за която съм писал какво е трябвало за да я създадеш и не взимай такса.Мисля,че е излишен коментара за платените водоеми-който иска да не си пропилява излета си ходи без да мрънка,който няма възможност има реки,канали и "селски" опоскани язовири.Тия коментари ми напомнят една тема,защо аз /или някой друг колега/ловяли със скъпи такъми,ами просто е-кеф цена няма.Нищо лично към никой,нямам за цел да предизвиквам спорове,само разсъждавам на глас.И не е за подценяване факта,че около Пловдив са страшно много такива платени водоеми за разлика от други области.Днес точно това си коментирахме с един приятел от Плевен :wink: ,че няма къде да иде да се налови на воля.И по-добре ли ще е да хвърлиш 5 kg храна за 10-12 перки и то за 8 часов риболов и да не си направиш никакъв извод от риболова,при положение,че преди 5-6 години по часовник за 3 часа съм имал по 100-120 перки на същото място.Айде лека!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Не ме разбирайте погрешно, и аз ходя по платени водоеми, дори основно по платени.Но освен за хобито ми имам да плащам още куп неща а заплатата ми не е неограничена и парите ми имат свършване , за това и аз си правя моята сметка както арендаторите тяхната.Около Пловдив има доста водоеми с доста по приемливи цени и условия,знаете го много добре.Също така знаете че когато плащаш такса и риба отделно,арендаторите печелят достатъчно за да обезпечат водоема с достатъчно риба.Лошото е че много от арендаторите минават на системата 10лв. квот си хванеш, пускат малко риба вътре и превръщат водоема в катун.И това го знаете. Последен пример е Трофея.
И какво се получава? Или ще ловиш риба в ,,маалата,, или ще се набутваш здраво или ще обикаляш за по 2-3 перки свободните водоеми.
А аз много мразя да ми извиват ръцете.
За сега стискам зъби и продължавам да ходя по платени докато не ни се качат нацяло на главите :drinkers:
Изображение
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Колега не можеш да слагаш всички платени водоеми и собствениците им под един знаменатал.Ако не си ходил на Рибарник Бадема ,иди полови и после сподели впечатленията си.
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

stelco написа:Колега не можеш да слагаш всички платени водоеми и собствениците им под един знаменатал.Ако не си ходил на Рибарник Бадема ,иди полови и после сподели впечатленията си.
Не ме разбирайте погрешно, никой не искам да обидя и се извинявам ако съм обидил някой :prayer: Нека да прекратим този спор и всеки да лови там където му е приятно и му е джоба.Пак се извинявам ако съм обидил или засегнал някой. :drinkers:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”