Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Сом на тролинг

Мнение от Troli Rapala »

Браво,уникален трофей!Това се равнява на 50-60 килограмов сом!Разликата е при ваденето,тая се вади 50-60 пъти,по-бързо! :wink:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Магията на юлското утро е отново в действие! Към 6 часа тази сутрин на тролинг на Жребеца е изваден сом с дължина 217см. Късметлиите ми се обадиха преди малко. Това са двама братя колеги риболовци и прекрасни хора, за които не се съмнявайте, че като се зареди камерата и направят снимковия материал ще пуснат обратно рибата. Подробностите ще бъдат публикувани като се приберат, което най-вероятно ще стане другата седмица.

Поздрави и слука на всички колеги!
http://www.youtube.com/watch?v=JLZMMk8KZSU
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

Това е добра информация от Жребеца.Да им е честит на колегите ,а на такива като тебе на които не им се свиди информацията им пожелавам слука и красиви трофеи... :drinkers:
Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Troli Rapala написа:Миро,мултито го отричам и за друго!Не можеш спокойно да метнеш воблера на 20-30м.зад лодката и тогава да тръгнеш!Много удари на сом има точно на спрял воблер! :idea: Забравяш и една максима:Колкото е по-баят такъма,толко и удоволствието при ваденето на рибата намалява!Фин-Нор е съкращение на Финландия и Норвегия,като конструкцията на аванса е уникално яка!Хемингуей и световният рекорд на марлин са с Фин-Нор!Мърка,като мулти и нема задна!Авансът вади големите риби,а не пръта и дебелината на кордата!Та за това ми е аванс!30-50 Либри корда,мулти и колец! :idea: Значи единственното слабо място на линията остава тройката на воблера.Там не можеш да се застраховаш!Ако загубиш,ще е там!Защото баятият такъм не ти дава обратно инфо от воблера и рибата!Освен това на 10-20 сома се пада по един Голям,кат закачиш 5-ка все едно уклей ще си хванал! :wink: :D :drinkers: Лека нощ! :drinkers:

Миро,този сом е хванат по законите на горецитираното! :idea: Единственната разлика е в МУЛТИТО! :D По ирония на нашият спор! :D Радвам се за Гео,щот си го е заслужил този сом! :drinkers: Спортсмен е,отсекъде!Даже и такъмът е бил фин! :idea: :drinkers:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Рибето се хвана с пръчка SPRO -BLUE WAVE-тролинг версия,с кастингова акция 30-50г.Мулти BLUE FIN .Плетеняк 0.12 мм
Whiplash 16.7кг.Воблер на SALMO-Tунингован,с нови куки и халки.Подробности има в другия форум.Ето ви и линк към клипа http://vbox7.com/play:71e8104a
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Браво Гео с пожелания и още добри риби да ти идват.Успех. :wink:
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За Гео говорех и прекрасно знам,че си го е заслужил този сом! :drinkers: За мен този улов е много-важен,защото потвърждава теориите ми! :wink: :D Не,че съм теоретик,но кат ходиш рядко е нужно да имаш предварително изградена стратегия-тактика,за да спечелиш нещо! :idea: Времето и риболовът са пари,много пари! :drinkers:
petukingdom
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от petukingdom »

Кукичките не издържаха,че и двете :D
http://www.youtube.com/watch?v=JKYLoy8o0r8
За водоема няма нужда да казвам,то се вижда ,воблера също,часът е 15:30.Ако някой иска подробности да пита
http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
shrike
новобранец
новобранец

Мнение от shrike »

Еми колега на края ти се е измъкнал разбойника, ама нищо поне си го скивал и снимал.
В какъв смисъл не са издържали и двете куки?
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

petukingdom написа:Кукичките не издържаха,че и двете
Изтърваната риба е като гредата във футбола....Емоциите са положителни,но удовлетворението не е цяло.Това ще ви настърви по-вече.Не губете кураж!
На няколко пъти вече пиша,че подмяната на куките с морско изпълнение е задължително!Естествено когато воблера е "сомски",в противен случай е възможно да се развали играта му.От клипа си личи,че не сте тролили целенасочено за сом.В този случай трябва да се измори рибата по-дълго време.
-До кога?-Ами, докато легне сам до лодката и позволи да го държите за долната челюст.
Позволявам си да ви "уча",просто защото ме върнахте малко назад...
Следващия път по-голямо търпение и късмет!
petukingdom
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от petukingdom »

Това за моренето го знам,но колегата който го вади му беше за пръв път и........ :D Така и така щеше да си отплува!!Следващият път съм сигурен,че няма да сгреши
http://m.youtube.com/user/petukingdom" onclick="window.open(this.href);return false;
Атанас_Д
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас_Д »

Гледах клипа колеги ..Много грешки направихте,но не искам да прозвучи така че сьм ви обидил.
Човек се учи докато е жив.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Поздравявам ви за слуката,нищо че загубихте битката!Това е част от играта,нормално е да загубиш от силен противник,но трупате опит и ставате по-добри.Предвиждам успех за вашият тролинг-отбор,просто имате желание и разум да растете нагоре,към тежки бъднини-сомове! :wink: Тази година изгубих една битка от глупост,а предишната цели шест,като едната беше два часа и половина,но това не ме отчайва,а ме радва щот съм им набарал слабото място на тия Велики и Свещенни риби-СОМОВЕТЕ!! :oops: Няма да коментирам самото вадене,а ще попитам за воблера,къф е? :roll: Не се вижда и колко е голем сомът на клипа,та дайте предположение от вашата камбанария! :drinkers: И такъмът ми е интересен:пръчка,влакно и макара? :roll: :drinkers: Ти си на ход Цар-Петре! :D :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа: Тази година изгубих една битка от глупост,а предишната цели шест,като едната беше два часа и половина,но това не ме отчайва,а ме радва щот съм им набарал слабото място на тия Велики и Свещенни риби-СОМОВЕТЕ!! :oops:
Това не го споменавй никъде.Също,като теб мислех,че съм им набарал слабото място.Краси и реалноста ме приземиха.Сега той си мисли,че го е набарал...вече 3-та година все мисли.А понякога е липса на късмет....същия този късмет който ти дава по няколко големи риби на година.
Естественно е труда да се възнаграждава-моя също.Не случайно ме наричат Царя на бивака. :D :P :D Няма по-добри и весели биваци от моя. :roll: :oops:
На момчетата от клипа не открих чак кой знае колко много грешки.Имаше една и тя беше видна.Не се напъва неизморена риба.....особенно,ако се нарича сом. :rolleyes:
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Ваденето на голяма риба е ходене по тънък лед:
1. Не бива да претоварите линията - може да се скъса, счупи или изправи.
2. Не бива да не натоварвате линията - вместо да морите сома, ще морите себе си.
3. Колкото и да е изморен, сомът винаги намира сили за 1 последно ZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzz..........., затова никога не бързайте с ръкавицата.
4. Правило 3 не важи, ако сомът е леко закачен.
Има и 5 и 6 вероятно - оставям по-опитните от мен да го допишат!
Сомът обича смелите!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”