Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Вкусотии в чинии
Всичко е ясно, ама това бялото в буркана кВо Е? Айрян, некъФ сос ли е? Притурка към ракията или към гювечето е???
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз залагам на домашно подквасено кисело млекце.Vid написа:Всичко е ясно, ама това бялото в буркана кВо Е? Айрян, некъФ сос ли е? Притурка към ракията или към гювечето е???

- Vid
- кандидат преподавател
Аз залагам на домашен айрян де го правят по смолянските села, че като гледам таа пълна чаша ракия и липсата на салата....., stankof може и да се озори, особено ако чашката е ента по ред....

Сенека
Сенека
Е мойта чорбичка-рибена от шаран.
Хапнах вече,почерпих и раздадох за здраве.
Хапнах вече,почерпих и раздадох за здраве.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- stankof
- ще става разбирач
Топ отговор и на двамата!Вуйчо-Ваньо написа:Аз залагам на домашно подквасено кисело млекце.Vid написа:Всичко е ясно, ама това бялото в буркана кВо Е? Айрян, некъФ сос ли е? Притурка към ракията или към гювечето е???
И аз съм заложил изцяло на домашното подквасено кисело мляко превърнато в последствие в домашен айран

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Честит Никулден, колеги!
Ей ги моите вкусотии в чинии:
Ей ги моите вкусотии в чинии:
Добре изглеждат.
Аз имам гости днеска-даже помогнаха в приготвянето-всичко е нормално.
Аз имам гости днеска-даже помогнаха в приготвянето-всичко е нормално.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
stankof, направо ме върна в онова старо добро време, де баба и дядо на село гледаха две крави и ние ходихме да вземем по две кофи мляко- прясно надоено... С една чаена лъжичка подкваска, цялата кофа ставаше на кисело мляко и то такова- че то бе като сирене- с нож се режеше.....stankof написа:Топ отговор и на двамата!Вуйчо-Ваньо написа:Аз залагам на домашно подквасено кисело млекце.Vid написа:Всичко е ясно, ама това бялото в буркана кВо Е? Айрян, некъФ сос ли е? Притурка към ракията или към гювечето е???
И аз съм заложил изцяло на домашното подквасено кисело мляко превърнато в последствие в домашен айран
Бах, спомени, спомени..... Вече забравихме вкуса на истинското кисело мляко, че даже и на прясното...
За домашно приготвеното сирене и масло бито в оне дървени конусовидни бъчви, не им помня името... да не говоря...
Сега е времето да се самоунищожим- купешкому в продуктите де ядем, примерно в сиренето де купуваме за 15 лв. килото, 20% българско мляко, другото е сухо мляко и растителна мазнина от Бразилия и пр... А, кат гледам как се развиват българските животновъди и субсидии, след година ще плащаме 20 лв. за кило сирене, а ще ядем 0% мляко, т.е. всичко ще е боклуци...
Сенека
Сенека
- stankof
- ще става разбирач
Затова все още карам жената да ми кваси вкъщи киселото мляко,щото колкото и да не е като на времето домашното мляко,пак е по-добро в пъти като си го подквасиш сам.Vid написа:stankof, направо ме върна в онова старо добро време, де баба и дядо на село гледаха две крави и ние ходихме да вземем по две кофи мляко- прясно надоено... С една чаена лъжичка подкваска, цялата кофа ставаше на кисело мляко и то такова- че то бе като сирене- с нож се режеше.....
Бах, спомени, спомени..... Вече забравихме вкуса на истинското кисело мляко, че даже и на прясното...
За домашно приготвеното сирене и масло бито в оне дървени конусовидни бъчви, не им помня името... да не говоря...
Сега е времето да се самоунищожим- купешкому в продуктите де ядем, примерно в сиренето де купуваме за 15 лв. килото, 20% българско мляко, другото е сухо мляко и растителна мазнина от Бразилия и пр... А, кат гледам как се развиват българските животновъди и субсидии, след година ще плащаме 20 лв. за кило сирене, а ще ядем 0% мляко, т.е. всичко ще е боклуци...
А за Никулден погребахме едно теленце сукалче,но от работа покрай него нямаше ни снимки,ни приготвени мръвки за директна консумация вечерта,но ето това мисля че беше добър завършек на хубавия празник!

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Това някаква риба ли е?stankof написа: А за Никулден погребахме едно теленце сукалче...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

GODzillata написа:Това някаква риба ли е?stankof написа: А за Никулден погребахме едно теленце сукалче...![]()

Това е млечно теленце-много малко,обаче върви с манатарки-на Жребчево ядох такова-много ми хареса.
Станков добре си реди манджа след манджа.Аз от 4 дена не ям почти нищо.
Но сега си отвора един буркат гъби мое производство-че ми се доядоха изведнъж.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Иде Коледа, ама пък излезе ли агънско - мани го т'ва свинско, особено в таа жега, се едно е пролет, което навява великденско-гергьовденски настроения...
Ръгаме бута с нож и го нагнйетваме с чесънчета - демек го шпиковаме:

След т'ва го мажем с разтопено масълце и микс от подправки, включая и джоджен, после го тураме у йенска тава с малко вода и вино:

Нарязваме гъби кладница и лучец, с които праим фалшива дроб сърма с бял оризец, щото инак дробът си е карантия и не е диетичен, камо ли полезен:

След 3 часа печене вадим и се чудим дъл не е прегорено, щото си мяза на афро-американец отсекъде:

Праим срез и установяваме, че месото само си пада от кокъла и е куту мооооозък!

Сипваме си чаша червено вино
, тургаме от сичко в чинията и почваме да муаме за стра!

Ръгаме бута с нож и го нагнйетваме с чесънчета - демек го шпиковаме:

След т'ва го мажем с разтопено масълце и микс от подправки, включая и джоджен, после го тураме у йенска тава с малко вода и вино:

Нарязваме гъби кладница и лучец, с които праим фалшива дроб сърма с бял оризец, щото инак дробът си е карантия и не е диетичен, камо ли полезен:

След 3 часа печене вадим и се чудим дъл не е прегорено, щото си мяза на афро-американец отсекъде:

Праим срез и установяваме, че месото само си пада от кокъла и е куту мооооозък!

Сипваме си чаша червено вино

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Агне се яде пролетно време.
Сега е времето на Киселото зеле.
Мойто стана вече за около месец от слагането.
Това ям всеки ден като салата за вечеря.
Направих и сарми и за гарнитура,свинска флейка с манатарка.
За пиене имам полска водка,или уиски-подариха ги на жена ми,и сега трябва да се мъча,по празниците оригинални питиета.
Сега е времето на Киселото зеле.
Мойто стана вече за около месец от слагането.
Това ям всеки ден като салата за вечеря.
Направих и сарми и за гарнитура,свинска флейка с манатарка.
За пиене имам полска водка,или уиски-подариха ги на жена ми,и сега трябва да се мъча,по празниците оригинални питиета.

Риболовци.
Подготовка...
Късмет.Всичко е до късмет.