Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
Еми да минат пак,ако трябва всеки ден да проверяват...........
здравейте колеги,ас мисля утре да отидя все пак до Староселци да опитам.Някой можели да даде някакво инф. за там или Ореховица.......
-
- новобранец
Колега незнам нищо но и Аз ще пробвам на Ореховица със сигорностchipev84 написа:здравейте колеги,ас мисля утре да отидя все пак до Староселци да опитам.Някой можели да даде някакво инф. за там или Ореховица.......
Това е добре,но на Ореховица каде точно се лови по принцип под моста или над него.....несам ходил там
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Под баластерната,днес бях следобяд там.Хора много,по-добрите места разбира се заети..Общо взето редки,редки риби дребни скобарчета,тук -там някой и друг морунаж..Малцина ги ловяха,повечето на фидери.След като вече е разрешено да се лови с две въдици,бреговете са заредени като за Дунава,което допълнително затруднява риболова на плувка и дореждането до места за риболов.Цвят на водата добър,ниво леко качено,влакната събират мръсотия и клечки.Труден риболов....
благодаря за инф. колега
-
- научил се да хвърля
Това се случва почти целогодишно, трябва всеки колега който стига до устието и види мрежи да подава сигнали, 1- ИАРА Плевен, 2 - ИАРА централен офис София и 112. И дано някога да това да приключи. От година на година рибата по долното течение на Искъра намалява, а тази направо я няма! 

Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
-
- новобранец
Миналата седмица бях над моста,и нищо през седмицата под моста са ловили морунажи на фидер около 500-600 гр.Мисля да ходя под мостаchipev84 написа:Това е добре,но на Ореховица каде точно се лови по принцип под моста или над него.....несам ходил там
днес по реката пълна скръб,нищо не излезе.На Ореховица беше пълно,а на Староселци капо както и на Писарово......
- MIR4EV
- ще става разбирач
Потвърждавам реката е мътна и голяма НЕ става за риболов а това в комбинацията с отсъстващите или капризни риби а равно на КАПО!!!250КМ ДНЕС ЗА РАЗХОДКИ ДОБРЕ ЛИ Е!?!?

-
- научил се да хвърля
така е колега всичко е съпо нямям думи и на нас не ни е близо като тръгнем бая пари си отиват,такаче като има съвестни хора които да дават инфо от време на време ни спестяват доста средства едно 60лв при всички положения а това са си пари.благодаря на всички колеги които споделят какво става сега по реката аз мисля към 7 или8 април да отскоча до Искъра да пробвам сома дали се е показал че тогава имам малко свободно време.ще се радвам ако някой драсне някои ред с инфо да каже дали се е показал мустакатия
-
- новобранец
Вчера и днеска на Ореховица пълна скръб колеги ,направо е изнервящо
Казаха ми, че при Староселци кълве морунаж вече
в добри количества.Инфото е от вчера.

"Казаха ми, че при Староселци кълве морунаж вече
в добри количества.Инфото е от вчера"
Колега не давай такова инфо, защото някой ти е казал. Почти всеки ден съм по реката около Ореховица, местните рибари и те всеки ден са там и пасаж не е минавал, пък 4ак до Староселци да е стигнал, сигурно има единични бройки.Иначе задържали са се някви риби под моста на Орехожица и 20 души метат на фидери като всеки по 2-3 риби за деня ( няма и толко). Над моста има единички бройки, повечето колеги са КАПО, удря и бяла мряна ако имаш слука (събота на фидер една мрянка). Това е от мен, ако сте от близо посетете реката, над 100км не си заслужава. Наслука!

Колега не давай такова инфо, защото някой ти е казал. Почти всеки ден съм по реката около Ореховица, местните рибари и те всеки ден са там и пасаж не е минавал, пък 4ак до Староселци да е стигнал, сигурно има единични бройки.Иначе задържали са се някви риби под моста на Орехожица и 20 души метат на фидери като всеки по 2-3 риби за деня ( няма и толко). Над моста има единички бройки, повечето колеги са КАПО, удря и бяла мряна ако имаш слука (събота на фидер една мрянка). Това е от мен, ако сте от близо посетете реката, над 100км не си заслужава. Наслука!
Колегата /elbow/ е напълно прав,това е положението по реката в момента.