Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Риболова около Русе

Мнение от ivo75 »

Изображение това е от текето :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Сори че е такава малка ма нямам време да я оправя има я в галерията ми
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Кога си ходил там иво?
Аз лично бих препоръчал да опиташ на Рогачките над стълпище ако си решил да ходиш на Дунава.Днеска горе е давало риба, моят съотборник има 2 шарана единия 8кг другия 6 и един амур, на който само главата му влязла в кепа и скъсал :roll: Съжалявам, че имах проблеми с колата и днеска се занимавах с нея :(

Братчед ми спи на текето в момента, днеска имат 1 тараннка и 1 бяла рибка само.И те хранят с радио лодка....На това Теке така и не му хванах цаката, дайте някай жокер,тактика, някое тайно място, че утре ще ходя да ги видя сигурно какво правят :)
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

mitko както и преди съм казвал на лома намираш някое дълбоко място захранваш добре и чакаш, ако удари е нещо добро ако не удари другия път.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Китнчев лично аз не съм ходил скоро на Текето но улова е на мой приател от 18.08.2008 .Ни ги днак ви тактики прилагат но имат и 5 килограмов Амур което за Текето е добре.Може и да са касметлии незнам :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

някой чувал ли е как е кам Бръшлен?
...and justice for all
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

За последно ходих рано пролетта и теа от едната помпена не ни дочакаха да си тръгнем и тръгнаха с мрежите :axe: От тогово не съм стъпвал.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

И днес една лека разходка за проверка на ситуацията.
Дъждовното време продължило доста (по рибарските мерки), изкара на брега на реката много хора.Всякакви категории - плувкари, дънари,спинингисти,мрежари - дето се водят професионални?? - промишлен риболов..егати тъпото определение.Каква промишленост има тука ??? В Европа тази тъпотия - мрежи по Дунав са забранени.
Както и да е, аз бях смесена категория - дъно и спининг.Както се и очакваше - ядец...да не кажа к..ец....Видях обаче други да вадят риба- мрежарите (бяла и щука - по 2 3 бройки), и един пич близо до мене измъкна 5-7 кила толстолоб - така го хакна с канджата, че чак мене ме заболя...и това беше.
Едно щукле се смили и ми налетя на самоделния воблер.Този воблер добре се представя за бяла и щука (маломерки засега).
Нещо около мене доста дребосък се върти напоследък..незнам накъде ще избие работата...
Овесих го на 1-та стойка за снимка..

Изображение

На щуклето не му харса да позира и се замята да си отива...

Изображение

Отиде си с форсаж, аз щракнах с фотото, а после гледам само камъните под водата в плиткото се виждат - изпревари ме и драсна.
А хората си живеят живота...

Изображение
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Педро поне не си капо а и си бил навън- не на работа като нас :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

ivo75,
Сакън не я споменавай тази дума - като чуя за работа и ми призлява.
Я кажете как се борите с човек пръснал на брега 10 пръчки и окупирал места
за 3-4 човека ( най-добрите места ).Вече взе да ми писва от такива.Излезе ми с номера, че имал билет за промишлен риболов и можел да лови с колкото си пръчки иска (естественно ме лъжеше за билета), но и той не му дава право на това мисля..Много ми се искаше да си изпати - да дойдат ИАРА да му кофискуват пръчките ,и да му тръснат актчето на капака на автомобила.
А ако им звънне човек дали биха дошли - на 10км от Русе ?
Засега това е химера де....ще дочакаме ли тези времена ??
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Извинявам се за думата табу за всеки рибар. :oops:
Относно тизи с 10те пръчки да не видят бял ден с този промешлен риболов.Пък и къв е този промешлен с въдици. :twisted: Ми тез хора нямат насищане бе.Що си мислят ,че като хвърли целия си арсенал и е най добрия рибар и ще хване най много докога това беззаконие .
Няма кой да отговори на тези въпроси.Затова си гледаме нашия риболов и не се занимаваме с тях пак то свичко се връща. :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Вчера със Zdravko82 решихме днес да си спретнем едно излетче на старо, проверено не един път място, и от него, и от мене.Подтикнаха ни и разните му "информации" - мряната тръгнала...(ама никой не казва до къде е стигнала, и от къде е тръгнала ..Шварцвалд ли, що ли)...и други подобни рибарски партенки - като например - един дъжд да завали и готово - е заваля, и не един, и пак не е готово.
Или най-новото - една слана да падне и да се обърне водата и рибата тръгва...с подробни обяснения как сланата ще накара водата да се обърне..мани мани..както и да е - Речено - сторено.
Решихме рано-рано да сме там, и в 04:15 вече пътувахме - в 5 и нещо натопихме стръвта - попчета, уклейки, бели червеи, попови прасета, рачи опашки...даже и малай.
Ако очаквате положителна информация - няма, вери сорри, ама няма.И как да има, като водата не се е обърнала.Нямахме никакво побутване,но си изкарахме чудесно.Аз си изтествах един щучи монтаж на свободно блуждаеща, носена от анафора рибка, овесена на тапа..около нас също нямаше емоции, но и нямаше много хора.

Здравко ми обра точките с печени пилешки кълки на скара,на жар - да си оближеш пръстите, а миризмата ..неповторима !
Толкова - спортен риболов, важното е да го спортуваме колкото се може по редовно на олимпийския принцип - за участие, а другото добре дошло.

Изображение

Тука Здравко пропусна втората снимка покрай въдиците, защото малко си и подремна сладко,сладко на тиферич...Неговите въдици не се виждат и са след моите малко по-надолу.Неговите въдици се виждат на 1-та снимка.

Изображение
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Е,поне сте били на реката на теферич....
Аз се видях вчера с Здравко и той ми каза за решението ви да нападате реката,но аз имах ангажименти за днес и дори не се одумах.Иначе на драго сърце бих споделил излета с вас,особенно щом е имало скара..... :D
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Хубаво е да се събираме и по-голяма групичка, и да ги правиме тези работи по-често.
То времето ако ни сгащи пак по къщите - догодина.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Педро, абсолютно си прав за принципа за участието :smt023 Щом сте изкарали добре, другото е без значение :D . Естествено, още по-добре щеше да бъде ако имаше и риба, но за съжаление такова чудо се случва все по-рядко. Браво за излета... и другия път дано хванете.
Тази година ходя все за спорта. То затова и не пиша, защото освен облес и дребни рибета друго няма. НО надеждата умира последна. Утре пак ще гоня Михаля... :lol:. Дано да има за какво да пиша :roll: .
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”