Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

Славее написа:
toci23 написа:
Славее написа:,знаеш ли кога къде пуса хайвер,отгоре над него и става като при джига и белите пролетта.
Тоест-квот му пуснеш -хапе яко :roll: :twisted:
да
Славе,кво стана с втория сом?Двойка ли са били с първия,че ми се виде с издут корем,но на 99% съм сигурен,че не е от хайвера? :rolleyes: Аз съм хващал на 1-ви Ноември сомче 6 кила на кльонк посред бял ден на Жребеца,на 5метра под лодката и беше с хайвер-едър и жълт,като пред пускане! :rolleyes:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Всички ли сте за риба ве :lol: басиии нема с кой два приказки да си кажеш :lol: Никой ли не е ползвал от тея куки :?: :?: :?:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Стига с тия куки - стават... :mrgreen: :lol:

Не сме за риба и не се смей.. :lol: ., боря се с една украинска подводница...чрез табуретков алкохол... :lol:

Изображение

не мога да и разбера, къде и е шлюза... :lol: , за да я потопя по-дълбоко... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Мани ги тея подводници ве :lol: Трябва риби да ловим :lol: сомове :roll: Нещо ново от Камилската долина няма ли :?: :rolleyes: някой 150 октана :rolleyes: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Като ида и лозите почват да плачат... :lol: , ама режа и не ми е мъка.. :lol: ., същото е и със сомовете....хващам ги по дирята от сълзите...Дори ми казват.. :lol: :
- Добре че ти ни хвана, че има едни джелати... :lol: :lol:
Нали си зает, кво питаш ся... :wink: пък и вятър...южен и ракиено време биля... :lol:
Нека да си изгърмят патроните и ги почваме... :lol: .
Скоро разбрах, че било модерно да започваш с халост... :lol: ., не знам как се пише, може би е някакво музикално движение.. :lol: ., като хаус.. :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

KRASSI написа:Славе ,
Относно размножителния период на сома , до скоро както беше общо известно че сома е най-топлолюбивата риба и се размножава едва ли не последна , мисля че този факт след случките от последните 2-3 години може да се окаже неверен и да се опровергае .В противен случай , сома ще се окаже може би единстреният хищник който се размножава СЛЕД храната на неговото потомство - не само сред рибите а и сред всички бозайници .
Логиката не е трудна - големите бели и големите сомове се ЛЪЖАТ на какво ли не в плиткото сега .
Относно топлолюбивоста на сома не знам дали и към това не се е приспособил,към по хладни води.
Факт,най големите сомове се ловът на мрежи,от февруари до април плиткото,стига да не е замръзнало.
А относно кога пуска хайвера,до това заключение съм стигнал от преди няколко години,но не го споделях,
това е силен жокер както при тролинга така и при клйонка.Литература за сом не четъ,защото само ме бъркат :lol: :lol: :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Славее написа:
Относно размножителния период на сома , до скоро както беше общо известно че сома е най-топлолюбивата риба и се размножава едва ли не последна , мисля че този факт след случките от последните 2-3 години може да се окаже неверен и да се опровергае .В противен случай , сома ще се окаже може би единстреният хищник който се размножава СЛЕД храната на неговото потомство - не само сред рибите а и сред всички бозайници .
Логиката не е трудна - големите бели и големите сомове се ЛЪЖАТ на какво ли не в плиткото сега .
Относно топлолюбивоста на сома не знам дали и към това не се е приспособил,към по хладни води.
Факт,най големите сомове се ловът на мрежи,от февруари до април плиткото,стига да не е замръзнало.
А относно кога пуска хайвера,до това заключение съм стигнал от преди няколко години,но не го споделях,
това е силен жокер както при тролинга така и при клйонка.Литература за сом не четъ,защото само ме бъркат :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: Бе много мозък сте насъбрали,евала и ще чекаме научните ви трудове! :rolleyes: Аз тръгвам за сом и ще сложа една месомелачка в багажника за всеки случай,че било модерно и селско през последните 2-3години! :twisted:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Късмет Троли :wink: ,ако иииии тази година ти скъса или не покажеш голям сом(40+)ше ти наврем акъла у г...зо :lol:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

yco написа:
Нали си зает, кво питаш ся... :wink:
Като съм зает ся :lol: не означава че не ми се ходи бре,и ме интересува какво става в света на сомаджиите :lol: :drinkers:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Troli Rapala написа:: Аз тръгвам за сом
Къде ще ги натискаш :lol: ако не е тайна де :wink: :drinkers:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

:D Христо, тоя воблер на въглища ли е или на педали? :lol: Че не му виждам комина. :wink: Иначе е отличен за целта! :shock:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Кой изяде пак и вторият сом?.. :lol: :lol: ..улавянето е ясно..-Язон и аргонавтите.. :lol:
Егати и мълчанието.... :lol:
На това село му се разбиха фризерите от работа.... :lol:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Относно размножителния период на сома , до скоро както беше общо известно че сома е най-топлолюбивата риба и се размножава едва ли не последна , мисля че този факт след случките от последните 2-3 години може да се окаже неверен и да се опровергае .В противен случай , сома ще се окаже може би единственият хищник който се размножава СЛЕД храната на неговото потомство - не само сред рибите а и сред всички бозайници .
Може би има значение скоростта на нарастване на малките сомчета?

Миналата събота сутринта по NG или NG WILD, имаше предаване за сома и там интервюираха немеца, дето е зарибил Ебро. Човека каза, че една година след пускането на рибетата са ловили риби по 6-7 кила, след втората хващали по 14 кила а след третата - по 20 кила!

При нас темповете на растеж не са чак такива, ама все пак размера има значение. Да не говорим, че и самите сомчета не се развиват с еднакви темпове и по-малките стават храна на по-големите. В същият филм показаха, как на определени периоди във фермите за развъждане ги пресяват, за да не дадат фира по-дребните.

Като мине малко време сометата стават на размер, при който и по-рано излюпените рибета вече влизат в менюто им.

Същият немец каза, че той е пуснал в Ебро и бялата риба а и още някои видове, за които обаче е по-добре да не ги коментира.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ристе,нали щяхте да ги къртите тия дни.....бидони с вино,Янко :D и т.н. ама то не останаха големите,има още един мъжки но е хитряга :D , не лапа воблери и бяга от тройки :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”