Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Славе,кво стана с втория сом?Двойка ли са били с първия,че ми се виде с издут корем,но на 99% съм сигурен,че не е от хайвера?Славее написа:даtoci23 написа:Тоест-квот му пуснеш -хапе якоСлавее написа:,знаеш ли кога къде пуса хайвер,отгоре над него и става като при джига и белите пролетта.![]()

Всички ли сте за риба ве
басиии нема с кой два приказки да си кажеш
Никой ли не е ползвал от тея куки

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Стига с тия куки - стават...
Не сме за риба и не се смей..
., боря се с една украинска подводница...чрез табуретков алкохол...

не мога да и разбера, къде и е шлюза...
, за да я потопя по-дълбоко... 

Не сме за риба и не се смей..

не мога да и разбера, къде и е шлюза...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Мани ги тея подводници ве
Трябва риби да ловим
сомове
Нещо ново от Камилската долина няма ли
някой 150 октана

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Като ида и лозите почват да плачат...
, ама режа и не ми е мъка..
., същото е и със сомовете....хващам ги по дирята от сълзите...Дори ми казват..
:
- Добре че ти ни хвана, че има едни джелати...
Нали си зает, кво питаш ся...
пък и вятър...южен и ракиено време биля...
Нека да си изгърмят патроните и ги почваме...
.
Скоро разбрах, че било модерно да започваш с халост...
., не знам как се пише, може би е някакво музикално движение..
., като хаус.. 

- Добре че ти ни хвана, че има едни джелати...

Нека да си изгърмят патроните и ги почваме...

Скоро разбрах, че било модерно да започваш с халост...

Относно топлолюбивоста на сома не знам дали и към това не се е приспособил,към по хладни води.KRASSI написа:Славе ,
Относно размножителния период на сома , до скоро както беше общо известно че сома е най-топлолюбивата риба и се размножава едва ли не последна , мисля че този факт след случките от последните 2-3 години може да се окаже неверен и да се опровергае .В противен случай , сома ще се окаже може би единстреният хищник който се размножава СЛЕД храната на неговото потомство - не само сред рибите а и сред всички бозайници .
Логиката не е трудна - големите бели и големите сомове се ЛЪЖАТ на какво ли не в плиткото сега .
Факт,най големите сомове се ловът на мрежи,от февруари до април плиткото,стига да не е замръзнало.
А относно кога пуска хайвера,до това заключение съм стигнал от преди няколко години,но не го споделях,
това е силен жокер както при тролинга така и при клйонка.Литература за сом не четъ,защото само ме бъркат

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Славее написа:Относно топлолюбивоста на сома не знам дали и към това не се е приспособил,към по хладни води.KRASSI написа:Славе ,
Относно размножителния период на сома , до скоро както беше общо известно че сома е най-топлолюбивата риба и се размножава едва ли не последна , мисля че този факт след случките от последните 2-3 години може да се окаже неверен и да се опровергае .В противен случай , сома ще се окаже може би единстреният хищник който се размножава СЛЕД храната на неговото потомство - не само сред рибите а и сред всички бозайници .
Логиката не е трудна - големите бели и големите сомове се ЛЪЖАТ на какво ли не в плиткото сега .
Факт,най големите сомове се ловът на мрежи,от февруари до април плиткото,стига да не е замръзнало.
А относно кога пуска хайвера,до това заключение съм стигнал от преди няколко години,но не го споделях,
това е силен жокер както при тролинга така и при клйонка.Литература за сом не четъ,защото само ме бъркат![]()
![]()
![]()

Късмет Троли
,ако иииии тази година ти скъса или не покажеш голям сом(40+)ше ти наврем акъла у г...зо 

Като съм зает сяyco написа:

Къде ще ги натискашTroli Rapala написа:: Аз тръгвам за сом

- Диканаров
- кандидат преподавател

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Кой изяде пак и вторият сом?..
..улавянето е ясно..-Язон и аргонавтите..
Егати и мълчанието....
На това село му се разбиха фризерите от работа....

Егати и мълчанието....

На това село му се разбиха фризерите от работа....

- spookymiro
- ще става разбирач
Може би има значение скоростта на нарастване на малките сомчета?KRASSI написа:Славе ,
Относно размножителния период на сома , до скоро както беше общо известно че сома е най-топлолюбивата риба и се размножава едва ли не последна , мисля че този факт след случките от последните 2-3 години може да се окаже неверен и да се опровергае .В противен случай , сома ще се окаже може би единственият хищник който се размножава СЛЕД храната на неговото потомство - не само сред рибите а и сред всички бозайници .
Миналата събота сутринта по NG или NG WILD, имаше предаване за сома и там интервюираха немеца, дето е зарибил Ебро. Човека каза, че една година след пускането на рибетата са ловили риби по 6-7 кила, след втората хващали по 14 кила а след третата - по 20 кила!
При нас темповете на растеж не са чак такива, ама все пак размера има значение. Да не говорим, че и самите сомчета не се развиват с еднакви темпове и по-малките стават храна на по-големите. В същият филм показаха, как на определени периоди във фермите за развъждане ги пресяват, за да не дадат фира по-дребните.
Като мине малко време сометата стават на размер, при който и по-рано излюпените рибета вече влизат в менюто им.
Същият немец каза, че той е пуснал в Ебро и бялата риба а и още някои видове, за които обаче е по-добре да не ги коментира.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- Don4o_62
- учете се от него
Ристе,нали щяхте да ги къртите тия дни.....бидони с вино,Янко
и т.н. ама то не останаха големите,има още един мъжки но е хитряга
, не лапа воблери и бяга от тройки 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти