Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
salmohunter написа:В общи линии колегата е обобщил, че всеки знае по нещичко за язовира и споделянето му обогатява цялостната представа на останалите дето не го знаят.Павел Иванов написа:пп - Това , че си пуснал темата не те прави неин коджабашия , вервай ми
П.П. Имам 28 мения за пет години щото през малкото свободно време дето има ходя за риба, а не си чеша езика тука. И нямам снимки от някои от зарибяванията щото като ходя за риба не нося фотоапарт с мен.
Поздрави
Е такива като тебе сме ги виждали много.
Така че не си чешай езика дето севика.

Риболовци.
Насе тука е сбирката на приятелите,и се събираме когато трябва.
https://www.facebook.com/ribolovenclubpriateli" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow .
Миналата година зарибяването беше от продажба на Тениски,спонсорство,дарения и те така.
Всички печелят.
Да ти кажа-незнам кой е шефа,четем у фейса и като има нещо да се зарибява-отивам и помагам.
То и там се събират приятели,стари нови няма нищо страшно,даже ще почерпят.
Нали писахме миналата година-забрави ли-Клуба набира скорост и никой неможе да го спре.

Миналата година зарибяването беше от продажба на Тениски,спонсорство,дарения и те така.
Всички печелят.
Да ти кажа-незнам кой е шефа,четем у фейса и като има нещо да се зарибява-отивам и помагам.
То и там се събират приятели,стари нови няма нищо страшно,даже ще почерпят.
Нали писахме миналата година-забрави ли-Клуба набира скорост и никой неможе да го спре.

Риболовци.
Е цъкни тука.
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 90&fref=ts#" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.
Гледам 939 човека подкрепят идеята досега.

Гледам 939 човека подкрепят идеята досега.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Естествено - никакъв !boci_ написа:... Американките бяха 40 000, но с размер, идеален да се нахрани костура... Поредната глупост... Какъв е смисъла от такова зарибяване не знам?...
Но друго е да напишат някъде - еди кой си зариби с 40 000 бройки

А малки шаранчета имаше много и миналата и по-миналата година.
Ако се връщат обратно - няма нужда от зарибяване с шаран.
Той просто си се размножава по естествен начин !
Същото е и при сома - комшията Славчо, преди две-три години, както си ловеше рибки за стръв с кепчето загреба на два пъти близо 1 кг новоизлюпени сомчета - на дигите. Естествено ги върна обратно, но се убедихме че и сома се възпроизвежда.
Напълно подкрепям Боци,
Със снобария, показност и парвенющина - ефекта е "българска" работа, празни приказки по форумите и самореклама !
Другаде е причината за обезрибяването - ток, мрежи и прочие.
Аз сомчета малки новоизлюпени съм виждал по 15 см на дигите още преди 25 години,
пак бърках по дигите за стръв по каналчетата от развъдниците.
Шаран тогава се хващаше почти всеки ден-без захранено петно,бяла риба също.
пак бърках по дигите за стръв по каналчетата от развъдниците.
Шаран тогава се хващаше почти всеки ден-без захранено петно,бяла риба също.

Риболовци.
А пъстървата и да порастне,тя бяга по реката нагоре към Рила.
В язовира съм хващал една 300 гр-кога Павката се е състезавал-бях срещу него на устието,
и там я хванах,точно преди да възира по реката.
И една преди като бях дете,клъвна на колега-към 50 см на торен,срещу щъркела-това за 30 години
риболов.
В язовира съм хващал една 300 гр-кога Павката се е състезавал-бях срещу него на устието,
и там я хванах,точно преди да възира по реката.
И една преди като бях дете,клъвна на колега-към 50 см на торен,срещу щъркела-това за 30 години
риболов.

Риболовци.
- jorro11
- ще става разбирач
Хайде сега и аз да ви разкажа за една история със зарибяване от Искъра.
Годината беше 2003-2004, действието се развива покрай брега на ловното стопансто при риболов на костур от лодка. В лодката бяхме 3-ма души и си ловяхме костур доволно на стръв лешанка.
По същото време на 50-100м от нас от Иара пускаха малки рибки американка с големина 5-6см. По спомен около 5 000бр. Вечерта когато зачистихме костура на всеки 10-ти в стомаха имаше погълната американка, на някой и по повече от една. Това се случва до 2ч след пускането на рибетата. Представете си за седмица, месец колко от тях остават цели. За това според мен пуска ли се риба в язовира трябва да е над размера на рибките храна на костура 10-12см , че и по-големи. Това е реално преживяване, което само може да послужи за урок на бъдещи зарибявания.
П.П. Рибите от които язовира има нужда са бяла, сом и шаран. Останалото са средства на вятъра.
Годината беше 2003-2004, действието се развива покрай брега на ловното стопансто при риболов на костур от лодка. В лодката бяхме 3-ма души и си ловяхме костур доволно на стръв лешанка.
По същото време на 50-100м от нас от Иара пускаха малки рибки американка с големина 5-6см. По спомен около 5 000бр. Вечерта когато зачистихме костура на всеки 10-ти в стомаха имаше погълната американка, на някой и по повече от една. Това се случва до 2ч след пускането на рибетата. Представете си за седмица, месец колко от тях остават цели. За това според мен пуска ли се риба в язовира трябва да е над размера на рибките храна на костура 10-12см , че и по-големи. Това е реално преживяване, което само може да послужи за урок на бъдещи зарибявания.
П.П. Рибите от които язовира има нужда са бяла, сом и шаран. Останалото са средства на вятъра.
Колеги, знае ли някой, дали в момента се прави "контролирано източване" на яз. Искър? Как изглежда реката преди Пасарел?
Вчера закрих на шипока , лошо време и ужасен вятър . Предусещах едно красиво капотиране но минаха от ИАРА и след проверката ми пожелаха наслука и ......
IMG_0328.JPG[/attachment]
Както е казал един автор "Няма нищо по-хубаво от лошото време" нали! IMG_0334.JPG[/attachment]
Това е от мен Наслука на всички .

Както е казал един автор "Няма нищо по-хубаво от лошото време" нали! IMG_0334.JPG[/attachment]
Това е от мен Наслука на всички .
- Прикачени файлове
-
- IMG_0334.JPG (79.18 KiB) Преглеждано 966 пъти
-
- IMG_0328.JPG (80.34 KiB) Преглеждано 966 пъти
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Евала колега,направил си перфектното закриване.На откриването повече!
-
- фен клуб-скобар
lusienn написа:salmohunter написа:В общи линии колегата е обобщил, че всеки знае по нещичко за язовира и споделянето му обогатява цялостната представа на останалите дето не го знаят.Павел Иванов написа:пп - Това , че си пуснал темата не те прави неин коджабашия , вервай ми
П.П. Имам 28 мения за пет години щото през малкото свободно време дето има ходя за риба, а не си чеша езика тука. И нямам снимки от някои от зарибяванията щото като ходя за риба не нося фотоапарт с мен.
Поздрави
Е такива като тебе сме ги виждали много.
Така че не си чешай езика дето севика.
lusienn
Колегата те защитава ти го нападаш..или се прайш пред Павел нещо а?май май и отговаряш каквото ти е изгодно и на когото ти е изгодно а?
lusienn
Колегата те защитава ти го нападаш..или се прайш пред Павел нещо а?май май и отговаряш каквото ти е изгодно и на когото ти е изгодно а?[/quote]
Ти пък кой си че не си спомням.
Какво пък те сърби тебе-та се навре тука
Пиши за тебе,твоя риболов и не се занимавай с мене.
Аз написал за мен достатъчно,за тая тема също.
Ако не ти харесва-не чети.
Колегата те защитава ти го нападаш..или се прайш пред Павел нещо а?май май и отговаряш каквото ти е изгодно и на когото ти е изгодно а?[/quote]
Ти пък кой си че не си спомням.

Пиши за тебе,твоя риболов и не се занимавай с мене.
Аз написал за мен достатъчно,за тая тема също.
Ако не ти харесва-не чети.

Риболовци.
lusienn,
нямам причини да не те уважавам, искрено вярвам,
че си съвестен и свестен рибар,
но един съвет- карай по-леко и се скачай на всеки втори потребител
от темата, ако ще и да не ти харесва, тука сме с равни права, нали знаеш.
нямам причини да не те уважавам, искрено вярвам,
че си съвестен и свестен рибар,
но един съвет- карай по-леко и се скачай на всеки втори потребител
от темата, ако ще и да не ти харесва, тука сме с равни права, нали знаеш.

- nocalled
- научил се да хвърля
има няколко колеги тук, дето като са вдигнали тема и са основен писач в нея, накак с времето решават, че са единствен капацитет по въпроса. като пишеш нещо в темата, те реагират, забравяйки, че форума и темите са за това, да се чете и да се споделя. със сигурност знам, че няма да проумеят за какво говоря. но то си е ваш проблем.
поздрави.
поздрави.
you'd better run...
Лека нощ спамери-разбрах ви.

Риболовци.