Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2

Мнение от Павел Три »

....а някой няма ли да каже добра дума за дякона Левский ? :smt017 От мен -бог да го прости-щото нямам думи ,достойни за него. :oops:
Късмет.Всичко е до късмет. :D
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Така е Бог да го прости.

То Кирето уж даскал пък,нищо не пусна.

Божидар държеше да почита празниците но не се е Обаждал скоро от Габрово.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:То Кирето уж даскал пък,нищо не пусна.
Мани, че мое се шокирате! :mrgreen: :wink:

От съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист, отколкото борец за демокрация.
Действията му за набиране на средства за изградената от него нелегална организация включват обири и заплахи, което автоматично прави както тях, така и организацията му терористични. Изключителната му нетолерантност към враговете на организацията, както и към всички, които не споделят идеите и методите му, са в пълно противоречие със съвременната тенденция за налагане на толерантността като основна добродетел.

Изключителната му крайност относно наказанията за престъпилите основния закон на организацията, а именно налагането на смъртно наказание, също още веднъж идва да покаже прилики със съвременните терористични и мафиотски организации, което е особено обезпокоително, като се има предвид широката популярност, на която личността му се радва сред младото поколение и сред българското общество като цяло. Идеите му за общи закони, пред които всички да са равни, въпреки че на пръв поглед звучат демократично, поставят в неравностойно положение редица малцинствени етноси, като ги лишават от голяма част от социалните им придобивки.

Необходимо е личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма. Това може да се постигне чрез първоначално ограничаване достъпа на младежта до идеите му, като в уроците по история се споменават предимно биографични данни, без да се засягат идеите, които е изповядвал. Да се наблегне на несъществени въпроси, като този за предателството му или къде е погребан, а писмата му да не се споменават въобще, нито цитати от тях. Необходимо е и повече да не се преиздават тефтерчето и писмата му, а тези, които вече се намират в гражданите, да се изземат под благовиден претекст. :mrgreen:

Та в крайна сметка името "Левски" да се сведе само до отбора и агитката му...

НО това не е всичко!
Ами Ботев? :smt017
Куту некой сомалийски пират е завзел кораба "Радецки", после по кръчмите, след няколко кани вино, под влияние на алкохола е писал няк'ви стихотворения, куту е чиста случаенос, че фобще е фанал некфи рими у строфите, които, аджеба, толкоз години по-късно, разни набедени литературни критици се опитват да ни обяснЯт кво е сакал да кае лирическия герой.......а то съшнос е било фъпрос само на рима, муаахахах! :smt044

И те така! :wink: Майтап да стаа - време да минава... :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Идиоти! Фактоид
Последно промяна от Bigmarlin на Пет Фев 19, 2016 10:14 pm, променено общо 1 път.
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

Кире,майтап,майтап,ама подрастващото поколение наистина не знае нищо за Левски.Верно го свързват само с отбора,което е жалко.А за него-поклон. Друго каквото и да се каже,все ще е малко.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Дилов син предлага на 19 февруари да отбелязваме не обесването на Левски,а предателството му!

Както и:

.... Колкото повече знаем, толкова повече няма да се страхуваме в къщата на обесения да говорим за въже.

Любо Дилов син
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Рядко глупав филм,гледах сега по канал 3 и то за Левски.Спомням си,че като излезе филма по-кината,режисьорчето го разпънаха на кръст,сега разбирам защо.Аз бих го бил с пръчки,бах ти малоумника.
Остави само стъпки
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Ъхъ :mrgreen: Не го гледам,само го слушам Препрочитам си Караджата от Георги Божинов,любимата ми книга ,много добре написана
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

По скоро В.Левски и Хр.Ботев са двете крайности в българското освободително движение.
Левски е мащабен организатор и тактик, подготвящ общобългарска съпротива, докато Ботев е идеалист-утопист, надяващ се с една авантюра да събуди някаква надежда у българите.
А да се пише за демократичност в условията на османската империя си е без връзка с действителността.
Ами то тероризма си е продължил дълго след освобождението през 1878 година - десетилетия четническа борба в Македония, 1923 година, 1941-44 година, та до ликвидирането на горяните в периода 1945 -46 година.
Терор и контра-терор си е и днес, поне така чета в новините.

П.П. И аз имам една любима книга на Хр.Силянов - за участието му в четите в Македония, ама е много тъжна и реалистична, едновременно.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

А днес си изпих обедната ракия уставно :D ,
После "хванах" една бяла в центъра на София,

IMG_0663.JPG

Жената ме похвали - промърмори че това ставало за ядене и утре мога вече да си ходя за риба :D !
Сговорчива жена, нали :D !

А тези дето хващат белите ги питах докога ще ги има на пазара,
- Ами до към май, юни - като дойде забраната, ще спрем !!!!!!!!!!!! :roll: :rolleyes: :shock:

Бахти и забраните, за всеки е различно!
ИАРА пише едно, при търговците - друго!
Добре, че са баластриерите до София, иначе ще трябва да ловя платени пъстърви целогодишно !

Баси,
Само ботове и аз участваме в темата :D !

Докато написах горното изречение и ботовете изчезнаха :lol: !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Мен па напоследък ма избива на морска риба,но за съжаление единственият вариант е Метрото По другите магазини е леш,дори и скумрията не става

Баси,тва комедиен актьор от шоуто на Слави,да рецитира за Левски си не е работа

Бях решил да щурмувам малката дига на Дъбник,ама ми спряха устрема,че била под вода :mrgreen:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Bigmarlin написа:...Бях решил да атакувам малката дига на Дъбник,ама ми спряха устрема,че била под вода
Преди 15-20 години и за мен това беше добра дестинация в края на зимата, ама сега вече тези километри мога да измина само ако накрая ще има плаж, басейн, топла вода, ресторант и разни други екстри :D !

Аз купувам от Кауфланд свежа скумрия и то често на добри цени.
Много обичам скумрийка на фурна, още повече на скара, ама си нямам скара :oops: !
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Особено ако е на барбекю или огънче по нашему, става "огън" :drinkers:

Да,екстрите и съчетанията са хубаво нещо :wink:
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Само Люско и още един-двама тука още не се са барнали с подобаващ аватар ! Срамота !!! :drinkers:
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

GODzillata написа: Мани, че мое се шокирате! :mrgreen: :wink:

Ами ако почнем от Аспарух ,минем през всичките ханове ,царе ,войводи и хайдути-всички от "терорист " на горе. Все с оръжие и все против някакъв установен ред.Даже и княз Борис стара вяра с оръжие премахва. А не са ли тези "терористи " създали и запазили България вече1335 год ? До кога ли ще я има както сега приведени стоим? :oops: :oops:
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Заключено

Обратно към “Разни”