Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Не са само месните,
и от твойте градски с големите лодки гледам одят по те места
Даже и един софиянец видях и са разговорихме
Петър са казва,познавал и хора от Пловдив дет ловели гоУеми на клъонк

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Гъзната хартия е много важна за чистоплътното самочуствие на клюнкаджията

Кът фанеш голем,спокойно можеш да се насереш от кеф

Кът фанеш голем,спокойно можеш да се насереш от кеф

А водката?Нали уж е приятел на човека

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Не може да бъде. Там не е за големи лодки, а за плиткогазещи, като моята. Особено, когато е пълен язовира. Тази година не е спадал. Така, че - мисията невъзможна. Не съм засичал кльонкаджии под дъба. Няма и следи от лодки и колесари.
Всички пускат колесари под селото. При мен акустират само лодки на мрежари, докато съм във водата. За да ми напомнят, че съм уязвим и да не им пипам мрежите. А мрежите им са точно там, където са трапезните...Ти да не мислиш, че пасат трева? Те са ПОТОМСТВЕНИ бракониери. Тази дейност им е в кръвта. Те от това живеят. Нека сме откровени, не живеят а говеят.

Последно промяна от Diman на Вто Ное 07, 2017 10:18 pm, променено общо 2 пъти.
За джиг ти шпрехам бре

Марк Твен
Марк Твен
Ааа, джига е друга бира. Той е на друго място бре! Ше те светвам. Ако имаш мерак де. Йедрите костури са на друго място. Ако е било, било е преди години. Сега моторите са забранени. Само бракитата се придвижват с мотори в мъглата. На тихи обороти и близо по брега.
Последно промяна от Diman на Вто Ное 07, 2017 9:44 pm, променено общо 1 път.
нъли още в увода на темата подчертах,че ша е широкоспектърна
фофлери гуми клъонкове ,кой кот му е кеф да пише и казва
ам ти с твойта гемийка само нощем ли влизаш да свириш на гайда самотно,как пък един път не та видях през деня да посвирим заедно на тез гайди,дан са оплакваш после ,че те са ти виновни

Марк Твен
Марк Твен
. Сега моторите са забранени.[/quote]
Те забранени ама никой не ибава да ги маха
и аз де
Щот на гребла са уморявам бърже от тролинга

Марк Твен
Марк Твен
Не е вярно, че никой не ебава. Вече има изпращяли. Единици са лудите. Ти ако не ебаваш, значи сме от една порода. Когато тръгвам за сом, не пукам алкохол, преди да изляза от водата. Защото влизам за сом! Когато пукам алкохол в лодката, значи не съм сам и съм там за веселие, и не държа да хвана сом. Риболова на сом е особено състояние на духа, специално поведение, което изисква 100% концентрация във всеки момент. Всичко друго е ....случайност.
Последно промяна от Diman на Вто Ное 07, 2017 9:55 pm, променено общо 1 път.
Когато пукам алкохол в лодката, значи съм там за удоволствие и не държа да хвана сом.[/quote]Ам значи аз съм тъй постоянно

Марк Твен
Марк Твен
Аз не държа никой да прилича на мен. Казвам как е при мен. Когато влизам, за да хвана, не си ангажирам вниманието с нищо друго.
За мен е много важно да вляза да кльонкам в точния момент. Не да прекарвам живота си във водата и да блъскам като. Влизам в 6,30. Натискам греблата в гъстата мъгла и след 30-тия метър около мен е сирене. Аз съм в нищото. Въпреки това, след 800м гребане, излизам на точното място на отсрещния бряг, където пускам стръвта. Как става тая работа, бай Миле? Без навигация, без GPS, дори без компас? Ако познаеш, печелиш брошка!
Жокер: Лодката ми се движи със скорост 8-10км./ч в абсолютно тиха вода. Джам!
За мен е много важно да вляза да кльонкам в точния момент. Не да прекарвам живота си във водата и да блъскам като. Влизам в 6,30. Натискам греблата в гъстата мъгла и след 30-тия метър около мен е сирене. Аз съм в нищото. Въпреки това, след 800м гребане, излизам на точното място на отсрещния бряг, където пускам стръвта. Как става тая работа, бай Миле? Без навигация, без GPS, дори без компас? Ако познаеш, печелиш брошка!
Жокер: Лодката ми се движи със скорост 8-10км./ч в абсолютно тиха вода. Джам!
Значчи и аз обяснявам как е при мен
За мъглата имам няколко случки дето ма убедиха,че без компас в лодката не става ако искаш да стигнеш за където си тръгнал 

Марк Твен
Марк Твен
пък и компас кат нямаш хвърляш едно по дълго въже зад лодката и по него държиш прав курс ма туй за къси разстояния
Инак от Ловец до Иваново не става без компас поне 

Марк Твен
Марк Твен
От Ловец до Иваново може да стигнеш, като се движиш на дистанция 20-30м от брега. Но трябва да познаваш брега, за да избегнеш препятствията и тревите. И бракитата го правят. Защото брега се вижда и служи за ориентир. Но ако трябва да преминеш широката част и да излезеш на точното място, как става? Аз не мога да я чакам тази мъгла, защото се вдига към 10ч. Тези изпарения показват, че водоема изстива бързо и сома лапа като за последно.
Още една гатанка, Миле. Пак на отсрещния бряг. На дистанция 100м от брега слизам от лодката и ходя по водата (така се вижда от брега). На 120м от брега сонара показва 10м дълбочина. Еееех, защо не е лято! Лято....и новолуние! За 2-3 часа да си свърша работата и да изляза на брега да дегустирам.
Още една гатанка, Миле. Пак на отсрещния бряг. На дистанция 100м от брега слизам от лодката и ходя по водата (така се вижда от брега). На 120м от брега сонара показва 10м дълбочина. Еееех, защо не е лято! Лято....и новолуние! За 2-3 часа да си свърша работата и да изляза на брега да дегустирам.

Ша ходиш по маломирската поляна ама докат стигнеш ръба на коритото щото после пак ша ходиш ама няма да са виждаш ни отдалеко ни отблизо
Пък и по колко ша мърдаш наляво и дясно пак внимателно щот той носа не е безкраен

Марк Твен
Марк Твен