Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Уникати.Направо произведение на изкуството.

Като ви гледам чепаретата и са зарибих да напрая 2-3.И искам да ми препоръчате номер на кука и какви цветове да е.Видях какви ги правите ама аз ловя от брега а вие с лодка и сигурно има разлика 

Благодаря за думите колеги,Митак слагам на някои чепарета някоя различна кука,на тези има на някои по една,инъче имам направени и с по 2-3 различни куки.
От брега сме колега,аз лично ги правя с 10-ти номер,а за цветовете е малко условно защото всяка година, а дори и през ден може да си смени предпочитанията рибата,за това връзвай с каквото ти дойде и прави проби....IaNIs написа:Като ви гледам чепаретата и са зарибих да напрая 2-3.И искам да ми препоръчате номер на кука и какви цветове да е.Видях какви ги правите ама аз ловя от брега а вие с лодка и сигурно има разлика
Зарганолог
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето ви и последното за сега от мен

Това са последните ми творения.Доста грозно са лакирани ама имам явно някакъв творчески проблем.
В класьорчето съм събрал 65 парчета за да може да се затваря,а другите ще ги продам на приятели и на брат ми.

Това са последните ми творения.Доста грозно са лакирани ама имам явно някакъв творчески проблем.
В класьорчето съм събрал 65 парчета за да може да се затваря,а другите ще ги продам на приятели и на брат ми.
Според мен слагаш много перушина.
Преди да ги лакираш изрежи стърчащите над възела перца, така че да се виждат лопатките на куките.
Но и така сигурно ще вършат работа.
Преди да ги лакираш изрежи стърчащите над възела перца, така че да се виждат лопатките на куките.
Но и така сигурно ще вършат работа.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги искам да споделя с вас резултата от един експеримент, който направих.От години и аз сам си правя чепаретата по това време на годината.Миналата година след като направих доста чепарета ми свършиха перата а имах още флуорокарбон, както и куки и се чудих как да ги оползотворя.Най-накрая реших да опитам нещо.Намерих в един шкаф новогодишни гирлянди, от тези лъскавите, сребристи, които отразяват светлината като дъга.Нещо като холографско покритие.Има ги масово по Коледните празници из магазините.Навързах няколко чепарета само с нишки от тези гирлянди и малко червено ламе.Сложих и по едно "оченце" - червено мънисто и това беше.Прибрах ги като последен избор.Октомври месец изкарах с лодката пред Коракя, Маслен нос, Мириус и надолу до Лозенец.Ако искате вярвайте това бяха чепаретата на които скъсах чернокопа.С колегата ми просто не вярвахме колко добре ловят.Тази есен даде добър чернокоп там и на тези чепарета закачах по 5-6 наведнъж.На останалите, с пера и ламе естествено също се хващаше, но тези бяха наистина по-добри.За съжаление не ги заснех, защото естествено мислех че само смях ще предизвикам, а след есента естествено зъбаткото не остави нищо от тях.Причината да опитам с тези гирлянди не беше случайна.Винаги когато излезе чернокоп, вместо тежест на чепарето слагам(както и много от вас) пилкер.Последно ползувах едни сребристи пилкери и на тях удряше доста добре.Помислих си щом на сребрист пилкер така взема, защо да не атакува и чепаре със сребрист материал.И те така стана работата.Между другото на около 50-ина метра дълбочина пред Маслен нос, на същите добре вземаше и меджид на долните куки.Та това исках да споделя, може и тази година да си направя такива, само че вече умишлено 

Да по удължа поста на колегата по горе.Когато спираше чернокопа да яде,си се хващаше на
на воблери доволно.Това от лодка.
Няма лошо да се експериментира,по някога това е ключа към успеха.
на воблери доволно.Това от лодка.
Няма лошо да се експериментира,по някога това е ключа към успеха.

Mi7chell от кой магазин ги зимаш ламетата и конците аз знам един на червния площад дали ше има там
Ламетата ги вземам от много магазини,където видя нещо интересно вземам,на ул кавала магазина има добър избор,на ул битоля също има ламета,в магазините до полоиграфията също има ламета,където видя нещо хубаво го вземам
.

Зарганолог
Има един магазин който е най зареден в Варна но ще го кажа на всеки които ме пита на лични за да не се получава като реклама че явно някой се дразнят от това.
Аз поне съм ги обиколил почти всички(просто ми се налага)и цените са най приемливи.само ще кажа че ламетата са над 30вида
Аз поне съм ги обиколил почти всички(просто ми се налага)и цените са най приемливи.само ще кажа че ламетата са над 30вида
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Малко да раздвижим тази тема с нещо интересно

няма да показвам готов вариант,но има един колега който ще ги пробва и ще сподели дали работят и в сладка вода,за морето знам от опит

няма да показвам готов вариант,но има един колега който ще ги пробва и ще сподели дали работят и в сладка вода,за морето знам от опит

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз вече съм си го направил това

Незнам дали ще има ефект в морето.Утре ще ходя на един язовир с големи костури и ще пробвам да видя те дали имат интерес.
Мисля си дали няма да стане по-добре ако куката бъде зкачена към основното влакно с вирбел.Така туистъра ще даде всичко от себе си.Само че такъма може да стане много претоварен.Ще пробвам и ще ви кажа

Незнам дали ще има ефект в морето.Утре ще ходя на един язовир с големи костури и ще пробвам да видя те дали имат интерес.
Мисля си дали няма да стане по-добре ако куката бъде зкачена към основното влакно с вирбел.Така туистъра ще даде всичко от себе си.Само че такъма може да стане много претоварен.Ще пробвам и ще ви кажа
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Аве , да питам всички.
Такъма за кая - чепаре ли е ?
Колко куки има чепарето ?
Такъма за кая - чепаре ли е ?

Колко куки има чепарето ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА