Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от pluv4o »

Уникати.Направо произведение на изкуството. :prayer: :smt038 :smt023
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

Като ви гледам чепаретата и са зарибих да напрая 2-3.И искам да ми препоръчате номер на кука и какви цветове да е.Видях какви ги правите ама аз ловя от брега а вие с лодка и сигурно има разлика ;)
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

и ние сме от брега и ниееее
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Благодаря за думите колеги,Митак слагам на някои чепарета някоя различна кука,на тези има на някои по една,инъче имам направени и с по 2-3 различни куки.
...IaNIs написа:Като ви гледам чепаретата и са зарибих да напрая 2-3.И искам да ми препоръчате номер на кука и какви цветове да е.Видях какви ги правите ама аз ловя от брега а вие с лодка и сигурно има разлика ;)
От брега сме колега,аз лично ги правя с 10-ти номер,а за цветовете е малко условно защото всяка година, а дори и през ден може да си смени предпочитанията рибата,за това връзвай с каквото ти дойде и прави проби.
Зарганолог
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Ето ви и последното за сега от мен
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това са последните ми творения.Доста грозно са лакирани ама имам явно някакъв творчески проблем.
В класьорчето съм събрал 65 парчета за да може да се затваря,а другите ще ги продам на приятели и на брат ми.
Аватар
rosssyy
новобранец
новобранец

Мнение от rosssyy »

Според мен слагаш много перушина.
Преди да ги лакираш изрежи стърчащите над възела перца, така че да се виждат лопатките на куките.
Но и така сигурно ще вършат работа.
Reo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Reo »

Колеги искам да споделя с вас резултата от един експеримент, който направих.От години и аз сам си правя чепаретата по това време на годината.Миналата година след като направих доста чепарета ми свършиха перата а имах още флуорокарбон, както и куки и се чудих как да ги оползотворя.Най-накрая реших да опитам нещо.Намерих в един шкаф новогодишни гирлянди, от тези лъскавите, сребристи, които отразяват светлината като дъга.Нещо като холографско покритие.Има ги масово по Коледните празници из магазините.Навързах няколко чепарета само с нишки от тези гирлянди и малко червено ламе.Сложих и по едно "оченце" - червено мънисто и това беше.Прибрах ги като последен избор.Октомври месец изкарах с лодката пред Коракя, Маслен нос, Мириус и надолу до Лозенец.Ако искате вярвайте това бяха чепаретата на които скъсах чернокопа.С колегата ми просто не вярвахме колко добре ловят.Тази есен даде добър чернокоп там и на тези чепарета закачах по 5-6 наведнъж.На останалите, с пера и ламе естествено също се хващаше, но тези бяха наистина по-добри.За съжаление не ги заснех, защото естествено мислех че само смях ще предизвикам, а след есента естествено зъбаткото не остави нищо от тях.Причината да опитам с тези гирлянди не беше случайна.Винаги когато излезе чернокоп, вместо тежест на чепарето слагам(както и много от вас) пилкер.Последно ползувах едни сребристи пилкери и на тях удряше доста добре.Помислих си щом на сребрист пилкер така взема, защо да не атакува и чепаре със сребрист материал.И те така стана работата.Между другото на около 50-ина метра дълбочина пред Маслен нос, на същите добре вземаше и меджид на долните куки.Та това исках да споделя, може и тази година да си направя такива, само че вече умишлено :)
Изображение
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Да по удължа поста на колегата по горе.Когато спираше чернокопа да яде,си се хващаше на
на воблери доволно.Това от лодка.

Няма лошо да се експериментира,по някога това е ключа към успеха. :supz:
Изображение
...IaNIs
новобранец
новобранец

Мнение от ...IaNIs »

Mi7chell от кой магазин ги зимаш ламетата и конците аз знам един на червния площад дали ше има там
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Ламетата ги вземам от много магазини,където видя нещо интересно вземам,на ул кавала магазина има добър избор,на ул битоля също има ламета,в магазините до полоиграфията също има ламета,където видя нещо хубаво го вземам ;).
Зарганолог
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Има един магазин който е най зареден в Варна но ще го кажа на всеки които ме пита на лични за да не се получава като реклама че явно някой се дразнят от това.
Аз поне съм ги обиколил почти всички(просто ми се налага)и цените са най приемливи.само ще кажа че ламетата са над 30вида
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Малко да раздвижим тази тема с нещо интересно

Изображение

няма да показвам готов вариант,но има един колега който ще ги пробва и ще сподели дали работят и в сладка вода,за морето знам от опит :wink:
Изображение
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Аз вече съм си го направил това
Изображение
Незнам дали ще има ефект в морето.Утре ще ходя на един язовир с големи костури и ще пробвам да видя те дали имат интерес.
Мисля си дали няма да стане по-добре ако куката бъде зкачена към основното влакно с вирбел.Така туистъра ще даде всичко от себе си.Само че такъма може да стане много претоварен.Ще пробвам и ще ви кажа
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Риболова във вътрешни водоеми с чепаре е забранен,Фнимавай :axe:
Зарганолог
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър