Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Сом на тролинг
Ръкавицата пази ръката само от четките на сома,но не и от тройките на воблера!
Дребните сомове са по-опасни,щот са по-пъргави и за това залагам само на канджата!Тази късата ми се вижда най-добрият вариант,та ше треа да се снабдим с подобна!По Дунава с тях изтеглят моруните,та нема лабаво! 

-
- ще става разбирач
ОООО Троли де се губиш?
От както ми се роди момиче не сам ходил никаде..
Имам малко инфо за Жребеца на тропане .
Излизли такива по 10-тина килца .. Можеш ли да разбереш дали е верно да се разходя до там за един ден ?
Времето е пиивко .. наздраве
От както ми се роди момиче не сам ходил никаде..
Имам малко инфо за Жребеца на тропане .
Излизли такива по 10-тина килца .. Можеш ли да разбереш дали е верно да се разходя до там за един ден ?
Времето е пиивко .. наздраве

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честито за щерката,любовчия си па аз по две!
Може некой да е хванал на кльонк,но не на тролинг.Имай в предвид,че костурите,щуките и сомовете по това време са пълни с хайвер,та не са много лесни.Аз бих тръгнал винаги,но нема време.Времето е перфектно за хищник,та тръгвай без да се кумиш! 

-
- ще става разбирач
Мерси . Да за кльонка говорих.
Миналиат месец 5 ходения .
Едно малко 1.200кг пуснато на Тракиец.
Другите на Пясака от които само единиат път се вдигна сом и така и не се полакоми да хапне костурчето . Там до кулата се вдигна мустака ,но не беше моя
Ти какво ще се похвалиш?
Миналиат месец 5 ходения .
Едно малко 1.200кг пуснато на Тракиец.
Другите на Пясака от които само единиат път се вдигна сом и така и не се полакоми да хапне костурчето . Там до кулата се вдигна мустака ,но не беше моя

Ти какво ще се похвалиш?
Тази ръкъвица пази и от тройките.Купих на всички приятели по една дясна от Бас-Про.Troli Rapala написа:Ръкавицата пази ръката само от четките на сома,но не и от тройките на воблера!Дребните сомове са по-опасни,щот са по-пъргави и за това залагам само на канджата!Тази късата ми се вижда най-добрият вариант,та ше треа да се снабдим с подобна!По Дунава с тях изтеглят моруните,та нема лабаво!

Канджичка мога да ти помогна,ако искаш.Има супер такава.Прави ни ги наш приятел с голяма кука мустад,тръбички и стругована дръжка с вирбел.Излиза около 40-50лв.но е красиво бижу,което върши истинска работа без да заема място пречейки.Утре ще е готова една и ще ти я снимам.

- pachosz
- сериозен играч
Kak пази от тройките ръкавицата, Емо? Метална оплетка ли има? Много добре изглежда иначе.
Обикновени работни ръкавици от естествена кожа пазят от четките много добре, ама от тройките няма как. Аз от Баумакс си купувах такива по 12-13 лв. бяха.
Обикновени работни ръкавици от естествена кожа пазят от четките много добре, ама от тройките няма как. Аз от Баумакс си купувах такива по 12-13 лв. бяха.
Тези отдолу и около пръстите имат графитни малки плочици.pachosz написа:Kak пази от тройките ръкавицата, Емо? Метална оплетка ли има? Много добре изглежда иначе.
От обикновенните ръкъвици най-много ми допадат меките стъкларски.Там гумата е набръчкана и не се свиват от водата.
- pachosz
- сериозен играч
Ясно.
Най-добре ръката колкото може, по-далече от тройката
Най-добре ръката колкото може, по-далече от тройката

- spookymiro
- ще става разбирач
Емо, и аз имам такава ръкавица ама е лева, щото с дясната ръка си правя сметка да държа въдицата. Както обичам да експериментирам, веднага я пробвах с кука и с острия нож за филетиране. И куката и ножа ме боднаха, когато остриетата попаднаха между плочиците. Така че е хубаво да се има едно на ум.Emo-83 написа:Тези отдолу и около пръстите имат графитни малки плочици.pachosz написа:Kak пази от тройките ръкавицата, Емо? Метална оплетка ли има? Много добре изглежда иначе.
От обикновенните ръкъвици най-много ми допадат меките стъкларски.Там гумата е набръчкана и не се свиват от водата.
Аз сега съм с канджа 245кг тест. Това е най-тежката моруна вадена на нея от Дунава. На колега баща му я е ползвал, но откак забраниха кармаците спрял да ходи та ми я подариха. Самоделка - въже, дърво и закривена и подострена арматура ама явно е вършила работа.
Обаче няма контра. Ако бодна рибата и пусна канджата, няма ли опасност сома като се върти да се откачи? Вашите канджи имат ли контра?
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- krokibg
- учете се от него
Мараба пичове,нека и аз да кажа какво правя с големите,над 10кг.Имам една ръкавица,ползва се от хора работещи с режещи инструменти и е направена от ситни стоманени - неръждаеми халки.Слага се само на средния,показалеца и палеца на лявата ръка,са тези които боравят с нея.Халките са ситни и тройката дори да се закачи за тях,няма как да влезе ако е сомска- голяма.А канджа ползвам винаги когато е голям сома.Ако мога,вкарвам я под брадичката на рибата,под долната джука и ако ми е неудобен и се врътка много,доближавам канджата до него от към опашката,извъртам острието към него и дърпам нагоре,като гледам да е по-към опашката и да не го нараня за освобождаването му.Що се отнася до лодката,такава на Марица не ползвам
и няма опасност от спукване
За сега,имам само бебета на кльонк по язовирите,обаче лодката ми е твърда и няма опасност да се спука,но ако ме питате мен,бодете ги отзад - към опашката,веднага се предават и не се мятат толкова,поне с такива спомени съм останал/щото отдавна не съм хващал по Марица/
Успех на всички колеги в борбите с тази прекрасна риба

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- pachosz
- сериозен играч
Любе, ти де се изгуби, вече щях да ти пиша отсъствие
И ми домъчня за теб. Въпреки, че те чух днес по тел. на 2 пъти
А за ръкавицата и аз за такива си мислех днес като четох Емо да говори, че пазели от куката. За такива ситни метални халки, които спомена ти.
Всъщност си мисля, че не трябва чак толкова много да се задълбочаваме с тия ръкавици, ама то е щото не ми се е случвало да ме бодне някоя голяма тройка
Единичка обаче ми е минавала през нокъта и излезе от другата страна на пръста..... уфффф, като се сетя и ми се изправя косата
Истината е, че всичко, което е свързано с безопастността на риболовеца, трябва да е поне с една степен по-важно от приспособленията за изваждане на рибата.

И ми домъчня за теб. Въпреки, че те чух днес по тел. на 2 пъти

А за ръкавицата и аз за такива си мислех днес като четох Емо да говори, че пазели от куката. За такива ситни метални халки, които спомена ти.
Всъщност си мисля, че не трябва чак толкова много да се задълбочаваме с тия ръкавици, ама то е щото не ми се е случвало да ме бодне някоя голяма тройка

Единичка обаче ми е минавала през нокъта и излезе от другата страна на пръста..... уфффф, като се сетя и ми се изправя косата

Истината е, че всичко, което е свързано с безопастността на риболовеца, трябва да е поне с една степен по-важно от приспособленията за изваждане на рибата.
- krokibg
- учете се от него
Пачо,аз държа пръчката с дясната ръка и затова ползвам лявата ръкавица.Ако ти стане,ще ти подаря дясната и стига да можеш да боравиш с нея

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- сериозен играч
Че къв е проблема да ползвате две ръкавици ??

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- pachosz
- сериозен играч
И аз я държа с дясната, ама когато рибата е много омаляла, отпускам много аванса и хващам пръчката с лявата.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:..Ако ти стане...
За дясната ръкавица - сложи я в касата да не ми я крадне някой, като дойда ще си я премеря

Ще нося и съответните напитки, вървежни за сезона

===============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 8:06 pm, променено общо 1 път.