Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери
Нищо повече не мога да кажа, освен: Великолепни.
Поздрави за майсторлъка и мерака. 100% ще бъдат оценени и от рибоците. Успех.
Поздрави за майсторлъка и мерака. 100% ще бъдат оценени и от рибоците. Успех.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Радвам се ,че ви харесват.Нямам търпение да се стопли и да се размърдат хищниците и играчките да влизат в употреба,баси зимата няма свършване..
Spinning Forever
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Харесват ни и още как
,ама най-много ми хареса на последната снимка чернияяяя!Страхотна комбинация на цветове.Ако може да споделиш малко как го оцвети(разбирам,че всеки майстор си има тайни).А лопатките на лазер ли ги режеш?
Благодаря!

Няма нищо специфично в оцветяването.След като воблера е готов за оцветяване първо го пръскам с бял спрей за основа(2-3 ръце),после пръскам гърба с жълт ,а корема с оранжев.Изчаквам около час да изсъхне добре боята и от хартиено тиксо си изрязвам лентички или каквито си искаш форми и ги залепям там където искам да остане оранжево или жълто .После пръскам с черен матов спрей целия воблер,изчаквам 4-5 минути и отлепям лентичките внимателно.После лака.Това е общо взето .
Лопатките ги чертая на парче плексиглас и с малко ъглошлайфче ги оформям,после доработвам и изтънявам отпред ако е необходимо с шкурка.Прореза на лопатката за арматурата също режа с шлайфчето с 1мм.диск.
Дано съм бил полезен.
Лопатките ги чертая на парче плексиглас и с малко ъглошлайфче ги оформям,после доработвам и изтънявам отпред ако е необходимо с шкурка.Прореза на лопатката за арматурата също режа с шлайфчето с 1мм.диск.
Дано съм бил полезен.
Spinning Forever
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря за бързия отговор.И аз правя прореза на лопатката с 1мм диск за неръждавейка става мн.добре.А относно лака,някой да е пробвал полиуретанов еднокомпонентен безцветен(не на водна основа)?И аз бях правил с тиксо
.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Дон Мишо, от къде намираш материала за лопатките и как ги правиш да изглеждат отстрани като изляти, а не като отрязани?don_misho написа:Ето няколко и от мен:
Направени са от сух чам и липа,лопатките са от плексиглас 1.5 и 2мм.,арматурата на повечето е кантал.Оцветявам с авто спрейове,лака е яхтен,разреден,правя 3-4 ръце за по-голяма здравина.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Честита Баба Марта на всички. Румени, засмени, здрави и щастливи. Хайде, да е на хаерлия новия сезон.
Зима е все още. Някои, които са по-напористи не признават нито студ, нито лед. Той риболова не мори - той мъчи. Мъчи, когато гледаме въдиците в ъгъла безпомощно. Та още малко търпение. А през това време, да поработим малко и върху риболовните ни кутийки, в които с любов укриваме примамките си
.
Та ето едно воблерче, направено от мен в трудните за душата зимни дни:
За воблерчето -използвани материали: Чамова летва, тел 0.8 мм заваръчен (за телоподаващи устройства - снимка 1 и снимка 2), боички за макети Revell - цвят "Стара мед" и "Злато" (металици), темперни - за шарките, безцветен шпрейлак, двукомпонентна епоксидна смола. За лопатката - медна ламаринка 0.5 мм.
Параметри на воблерчето:
Дължина: 4 см.
Тегло: 2.43 грама
Поведение: Очаквам да е плиткогазещ - до 0.80 метра. (По-точни данни - след пробите на водоем)
Игра: Много добра (във вана). По-точни данни - след изпитания на водоем.
Ето един много добър материал за "арматурата" на воблери: Стоманена тел за заваряване за телоподаващи заваръчни апарати - 0.8 мм диаметър. Може и 0.7 мм. Телът е с медно покритие. Ако някой си мисли, че ще има време да ръждяса, много се лъже
. Перфектен е и е на ниска цена: 25 лева ролка 5 кг. (нямам представа, колко е дължината, но ще стигне за 1000 воблера). Закупен е от железария. Ето и данните на телта:

и самата ролка (неразпечатана) с телта:

Следват отделните части на воблерчето, преди монтаж и доработка след монтажа:

Монтиране на грубо:

Крайното творение, боядисано, балансирано и доизшлашфано като профил (челото на главата), с монтирана кука:

Тъй като воблерчето е малко и леко, лопатката е изработена от медна ламаринка, която служи едновременно и за утежняване на предната част на воблера. Тъй като в същото време гоня игра в горните слоеве (до 1 метър), лопатката е по-малка по площ сравнено с лопатка, изработена от плексиглас, като отчасти, по-малката площ е компенсирана с наклона на лопатката.
Поздрави на всички воблеростроители.
Зима е все още. Някои, които са по-напористи не признават нито студ, нито лед. Той риболова не мори - той мъчи. Мъчи, когато гледаме въдиците в ъгъла безпомощно. Та още малко търпение. А през това време, да поработим малко и върху риболовните ни кутийки, в които с любов укриваме примамките си

Та ето едно воблерче, направено от мен в трудните за душата зимни дни:
За воблерчето -използвани материали: Чамова летва, тел 0.8 мм заваръчен (за телоподаващи устройства - снимка 1 и снимка 2), боички за макети Revell - цвят "Стара мед" и "Злато" (металици), темперни - за шарките, безцветен шпрейлак, двукомпонентна епоксидна смола. За лопатката - медна ламаринка 0.5 мм.
Параметри на воблерчето:
Дължина: 4 см.
Тегло: 2.43 грама
Поведение: Очаквам да е плиткогазещ - до 0.80 метра. (По-точни данни - след пробите на водоем)
Игра: Много добра (във вана). По-точни данни - след изпитания на водоем.
Ето един много добър материал за "арматурата" на воблери: Стоманена тел за заваряване за телоподаващи заваръчни апарати - 0.8 мм диаметър. Може и 0.7 мм. Телът е с медно покритие. Ако някой си мисли, че ще има време да ръждяса, много се лъже

и самата ролка (неразпечатана) с телта:

Следват отделните части на воблерчето, преди монтаж и доработка след монтажа:

Монтиране на грубо:

Крайното творение, боядисано, балансирано и доизшлашфано като профил (челото на главата), с монтирана кука:
Тъй като воблерчето е малко и леко, лопатката е изработена от медна ламаринка, която служи едновременно и за утежняване на предната част на воблера. Тъй като в същото време гоня игра в горните слоеве (до 1 метър), лопатката е по-малка по площ сравнено с лопатка, изработена от плексиглас, като отчасти, по-малката площ е компенсирана с наклона на лопатката.
Поздрави на всички воблеростроители.
Последно промяна от jagger1 на Чет Мар 01, 2012 12:44 pm, променено общо 1 път.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
колега каде е тази железария в русе и става ли телта и за направата на блесни ????
Обичам природата, но не само на картинка !!!
На снимката е посочен производителя и данните на телта (марката). Иначе, аз я купих от железария в София. Търси я в железариите, в които предлагат електроди за заваряване. За блесни също става, твърда е, но трябва да е 0.6 мм. Спрямо зъболекарската тел е по-мека обаче, та сам си прецени. Иначе е приблизително както кантала по жилавост и твърдост на огъване, даже и по-добре, но не е неръждавейка (ако не държиш на това - става).
п.п.: При воблерите, арматурата е скрита в тялото на воблера и стърчат само "ушите". Това е достатъчно за воблер. Но при блесната, тялото е самата арматура. та прецени сам. Иначе за блесна можеш да използваш струна от китара, ако нямаш друга тел.
п.п.: При воблерите, арматурата е скрита в тялото на воблера и стърчат само "ушите". Това е достатъчно за воблер. Но при блесната, тялото е самата арматура. та прецени сам. Иначе за блесна можеш да използваш струна от китара, ако нямаш друга тел.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Материала за лопатките го взимам от един цех за направа на табели и реклами,отидох да си търся поликарбонат и взех една плоскост 3мм. от него ,но ми идва дебел,а междувременно човека ми подари едно парче плексиглас 1.5мм.Оказа се ,че плексигласа ми върши идеална работа.Закръглянето става като след оформяне на лопатката с шлайфчето зашкуркам леко ръбчетата,както и изтънявам малко отпред за да е по малко съпротивлението с водата.След лакиране(лакирам след като поставя лопатката),лопатката изглежда така.f1team написа:Дон Мишо, от къде намираш материала за лопатките и как ги правиш да изглеждат отстрани като изляти, а не като отрязани?don_misho написа:Ето няколко и от мен:
Направени са от сух чам и липа,лопатките са от плексиглас 1.5 и 2мм.,арматурата на повечето е кантал.Оцветявам с авто спрейове,лака е яхтен,разреден,правя 3-4 ръце за по-голяма здравина.
Поздрави!
п.с. jagger1,готино воблерче,дано ти донесе много емоции скоро!
Spinning Forever
Ето и моят липов воблер. намерих си подходяща пръчка, която в града на тепетата не е рядкост, след обилното снеготопене и започнах така, както Джепето е издялкал Пинокио.

След грубото оформяне на крехкото телце се получи това ..

А лопатката я изработих от една стара табела на някакво лекарство, което ми донесе жената ... ето и табелата ...

Нямах обаче кит за дърво и не го завърших, но днес си набавих такъв и утре ще кача снимки след наконтването му как ще изглежда....
Поздрави!
След грубото оформяне на крехкото телце се получи това ..
А лопатката я изработих от една стара табела на някакво лекарство, което ми донесе жената ... ето и табелата ...
Нямах обаче кит за дърво и не го завърших, но днес си набавих такъв и утре ще кача снимки след наконтването му как ще изглежда....
Поздрави!
- каридата
- учете се от него
Аре и от мен някой друг:

Наточил съм се за трофей тая година

Наточил съм се за трофей тая година

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- begleca_sv
- кандидат преподавател
уууууу супер аз от моите 6 завършени перфектна игра имам на последния който направих и показаж тук и другите имат някаква игра но са мн зле мисля че грешката ми е в това че малко олово им сложих отдолу по цялото тяло на воблера преди да го залепя какво ще кажете ?
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Беглец, не мисля, че проблемът е в малкото олово. Даже напротив. По мои наблюдения, колкото по утежнен е воблера, толкова по-трудно се "разиграва". Най-вероятно проблемът е в лопатката - ъгъл, форма, място на захващане. Ако можеш промени нещо от изброените. Мястото на носовата тел също е от значение.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!