Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето - 2013
Днес между Ставрова банка и фара на Поморие, 12 кг риба, почти всичко сафрид, 3 циганки и няколко добри чернокопа.
-
- научил се да хвърля
Нещо дето не ми се беше случвало до сега. На тролинг пред Поморие този екземпляр:
http://milen1970.snimka.bg/fishing/drak ... 2.31980470" onclick="window.open(this.href);return false;
Щом почнаха и дракони да се хващат на воблери .......
http://milen1970.snimka.bg/fishing/drak ... 2.31980470" onclick="window.open(this.href);return false;
Щом почнаха и дракони да се хващат на воблери .......
-
- новобранец
abe ei TOSHO KVI 16 KG RIBA VE TA TAZ KOFA NE E POVE4E OT 7 KILA TA TI UBI RIBATA VE TA DA NE SI BIL S ZLATNI 4EPARETA TA VSI4KI BQHME V MORETO TOGAVA I ZNAEM KAKVO E STANALO TA DA NE BROI6 KILATA OT EDNA SEDMICA XAXAXAXA
Първо пиши на кирилицаPit pitona написа:abe ei TOSHO KVI 16 KG RIBA VE TA TAZ KOFA NE E POVE4E OT 7 KILA TA TI UBI RIBATA VE TA DA NE SI BIL S ZLATNI 4EPARETA TA VSI4KI BQHME V MORETO TOGAVA I ZNAEM KAKVO E STANALO TA DA NE BROI6 KILATA OT EDNA SEDMICA XAXAXAXA

Естествено има и невярващи, тази кофа пълна до горе е точно 16 кг. Това че "всички" сте били в морето не значи, че ние сме били при "всички" вас. Това че има събрани 50 лодки на едно място не значи че има риба там, също така не значи че трябва да си губя времето в навалицата където няма риба. В неделя там където бяхме до обед нямаше никой освен нас може би заради мъглата, после се завъртяха няколко лодки, едната дори обикаляше на тролинг с чепаре

Другия път баце (Pit pitona) ще ти снимам кофата на кантара за да не търсиме под вола теле.
Относно търсенето на риба, не мога да разбера защо тези дето имат машинки на които един колега от форума им вика "балък детектори"

Форума е за да се дава инфо дали има риба и в кой район, а от там на татък кой както може да я търси и лови.
Успех на всички.
Последно промяна от tosho_k_ на Вто Ное 12, 2013 10:19 am, променено общо 1 път.
Пропуснах да спомена чепаретата, куки 2 номер бели - не са златни или платинени, с перушина от ишил и ламе различни цветове.Pit pitona написа: DA NE SI BIL S ZLATNI 4EPARETA
Другия път мисля да пробвам и със златни чепарета но ми се струва че кофата няма да ни стигне

Поздрави!
- germana74
- ще става разбирач
Чепаретата са от много голямо значение, съгласен съм с колегата. Вчера, когато излязохме, не искам да се правя на голям ввързвач и разбирател на чепарета, но резултата бе на лице. Цвят на куки, ламета качествен флуорокарбон, дължина на бидема, разстояние между куките, начин на чепарене всичко това е съвкупност от успеха. Иска се експериментиране, на термо-клина ли се храни рибата или в по-долните слоеве. Колко навивки на шпулата в каква дълбочина пропадате, леко придърпване с леко пропадане, тежина на олово, акция на сопата, който има чуваемост знае за какво става въпрос. Трябва наблюдение и след риболова заключение, къде съм сбъркал и поправка. Поздрави на всички и успешен риболов!tosho_k_ написа:Пропуснах да спомена чепаретата, куки 2 номер бели - не са златни или платинени, с перушина от ишил и ламе различни цветове.Pit pitona написа: DA NE SI BIL S ZLATNI 4EPARETA
Другия път мисля да пробвам и със златни чепарета но ми се струва че кофата няма да ни стигне![]()
Поздрави!
Между другото, вчера жълтата кука чапраз на ювела се представи блестящо

“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
germana74 абсолютно си прав.
Между другото поздравления и за вашия улов
Аз започнах да си правя чепарета тази година, за което съм благодарен на Киро понеже намерих негови напътствия в нета. Започнах да експериментирам с разни ламета, перушинки и т.н. в началото резултата не беше кой знае какъв, но в последствие нещата се подобриха и сега с чепарето с което си работим с брат ми от близо 2 месеца насам мисля че е добро на този етап, докато рибата не промени вкуса си
.
Както казах по- горе, форумите са за това да се дава информация, от там нататък кой както може. И аз съм гледал съседни лодки как вадят риба а нашата не. Човек се учи докато е жив, а който не иска да се учи .... плюе по форумите.
Ходя за риба за удоволствие, ако има слука - добре, ако не - остава прекрасния ден прекаран в морето.
Между другото поздравления и за вашия улов

Аз започнах да си правя чепарета тази година, за което съм благодарен на Киро понеже намерих негови напътствия в нета. Започнах да експериментирам с разни ламета, перушинки и т.н. в началото резултата не беше кой знае какъв, но в последствие нещата се подобриха и сега с чепарето с което си работим с брат ми от близо 2 месеца насам мисля че е добро на този етап, докато рибата не промени вкуса си

Както казах по- горе, форумите са за това да се дава информация, от там нататък кой както може. И аз съм гледал съседни лодки как вадят риба а нашата не. Човек се учи докато е жив, а който не иска да се учи .... плюе по форумите.
Ходя за риба за удоволствие, ако има слука - добре, ако не - остава прекрасния ден прекаран в морето.
- vesofr
- научил се да хвърля
Днес пред Нефтобазата 3кг. мешано-сафрид и чернокоп(дребен) от 8 до 15ч.Някои хванаха и повече,но най-много да са имали 5кг.
Не кълве,не кълве,че спре.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
tosho_k_ написа:Първо пиши на кирилицаPit pitona написа:abe ei TOSHO KVI 16 KG RIBA VE TA TAZ KOFA NE E POVE4E OT 7 KILA TA TI UBI RIBATA VE TA DA NE SI BIL S ZLATNI 4EPARETA TA VSI4KI BQHME V MORETO TOGAVA I ZNAEM KAKVO E STANALO TA DA NE BROI6 KILATA OT EDNA SEDMICA XAXAXAXA![]()
Естествено има и невярващи, тази кофа пълна до горе е точно 16 кг. Това че "всички" сте били в морето не значи, че ние сме били при "всички" вас. Това че има събрани 50 лодки на едно място не значи че има риба там, също така не значи че трябва да си губя времето в навалицата където няма риба. В неделя там където бяхме до обед нямаше никой освен нас може би заради мъглата, после се завъртяха няколко лодки, едната дори обикаляше на тролинг с чепареоколо нас но след половин час и те си тръгнаха. Та почти през целия ден си ловяхме риба сами. В понеделник като отидохме на същото място имаше 5-6 лодки които после се изтеглиха към Атия и Болшевик.
Другия път баце (Pit pitona) ще ти снимам кофата на кантара за да не търсиме под вола теле.
Относно търсенето на риба, не мога да разбера защо тези дето имат машинки на които един колега от форума им вика "балък детектори"не ги използват по предназначение, а само да гледат каква е дълбочината.
Форума е за да се дава инфо дали има риба и в кой район, а от там на татък кой както може да я търси и лови.
Успех на всички.
След тази статия вече форума ми стана още по любим

И междо другото днес пред Евксиноград 0т 8:30-11:00 много пръснат сафрид гонен от какво ли не (зъбатковци,делфини,) Рибата се движеше м/у 12м-16м,като бе ту на дъното ту по горе,и така.Искам да кажа също,че забелязах че рибата предпочиташе куки които бяха с по малко перца,даже имах 2 куки тотално оголени ,но мога да кажа че те взеха 50% от рибата.Kaто цяло рибата бе по активна сутринта до към 10:00....Краен резултаат 2,5кг 2бр циганета + 6-7бр зъбатковци!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ееее,тука мога само да ти благодаря.morosko написа:............Kaто цяло рибата бе по активна сутринта до към 10:00....Краен резултаат 2,5кг 2бр циганета + 6-7бр зъбатковци!
Утре ще влизам,но за седмица ми се изплъзна ситуацията в залива.
Сега поне знам,че все още има бели риби.

Останалото си е моя рабта.
Ходя за риба за удоволствие, ако има слука - добре, ако не - остава прекрасния ден прекаран в морето.[/quote]
Ама много си прав в думите си.
Има и такива дето ми се сърдят,че се "хваля",
ама не ми пука.Като не им харесва,да не ме четат ве......
Сега съм на Поморийски сафрид.

Поморийски чернокоп

и Поморийски бабакит.

На всички ви казвам - наздраве.

Утре ако има нещо,ще има нещо и тук.
Малко фотото ми е здало багажа вече,ама дано да щракне някоя снимка.
После ще му търся майстора на фотото.
И последно,за кой ли път го казвам де.
Никой не може да бъде най-добрия риболовец,
винаги ще се намери един по-добър.
И докато се доказвате кой е по по-най,
изтървате кефа от излета.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Днес пред Траката по 2 кг едър сафрид на човек!Даже следобеда лодките се изместиха на юг между Траката и четвърта буна,близо до брега,че вятъра беше силен от североизток и вълната олеле майко:)Най-добре даваше следобед струва ми се.Но по една -две риби на чепарето,най-често по нула:)
- germana74
- ще става разбирач
Ама много си прав в думите си.КИРО написа:Ееее,тука мога само да ти благодаря.morosko написа:............Kaто цяло рибата бе по активна сутринта до към 10:00....Краен резултаат 2,5кг 2бр циганета + 6-7бр зъбатковци!
Сега поне знам,че все още има бели риби.![]()
Останалото си е моя рабта.ки как вадят риба а нашата не. Човек се учи докато е жив, а който не иска да се учи .... плюе по форумите.
ама не ми пука.Като не им харесва,да не ме четат ве....

Поморийски чернокоп

и Поморийски бабакит.

Кире, рибата не си е взела солта, много се пръска на скарата ве брат. Личи си, че сте били много жадни и гладни

“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ти ши кайш.....germana74 написа: Кире, рибата не си е взела солта, много се пръска на скарата ве брат. Личи си, че сте били много жадни и гладниама лошо няма всичко е суперско! Поздрави!

То осоляването си има и история ве...
Тъй се пръсна,че сега се чудя кое вино да сменя.
Бялото,или червеното ????????????????

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ама много си прав в думите си.КИРО написа:Ееее,тука мога само да ти благодаря.morosko написа:............Kaто цяло рибата бе по активна сутринта до към 10:00....Краен резултаат 2,5кг 2бр циганета + 6-7бр зъбатковци!
Сега поне знам,че все още има бели риби.![]()
Останалото си е моя рабта.ки как вадят риба а нашата не. Човек се учи докато е жив, а който не иска да се учи .... плюе по форумите.
ама не ми пука.Като не им харесва,да не ме четат ве......

Поморийски чернокоп

и Поморийски бабакит.

Евала Бат Киро,
Напълно съм съгласен със всичко казано от теб.
Промишления риболовв да го оставим за РК-тата и да си гледаме кефа - 2,3,4,10 кила, колкото даде, важното е да сме в морето и да ни е хубаво.
-
- сериозен играч
Кире,чак до тук ли опря бре-къде нас да ни хващаш рибата???