Първи лефер, но не последен!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Първи лефер, но не последен!

Мнение от Дели »

Crebrer , имаш ли идея в началото на юни на Тасос какви хищници могат да се ловят. Може пък и някой друг колега да има информация.
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

batmilen написа:Като му дойде времето, ще пробвам нощен риболов на попер...щом яде зъбаткото в Гръчко...защо да не яде и тук... :lol:
През нощта, съм хващал лефер единствено на осветени места. Най активен е привечер, на залез слънце и малко след това. А попера, е точно каквото трябва за лефера, бърка му в здравето.
Дели написа:Crebrer , имаш ли идея в началото на юни на Тасос какви хищници могат да се ловят. Може пък и някой друг колега да има информация.
Сафрид, малък (200-600 гр.), голям или кокали (700-3000 гр.) лаврак, лефер, скумрия, колиос, тончета и тем подобни паламуди, дребни баракудки. Най добрия сезон, за риболов на хищници, е есента.
Ето СТРАНИЧКА с рибите на Тасос
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

всичко което бих казал,може да мине за спам,но щом добичетата папат на повърхността
вечер,вече знам как да ги дебна. :D
а ние ги търсим по дъното по цяла нощ :(
браво пич,все така.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
emcho0o
новобранец
новобранец

Мнение от emcho0o »

Колеги някой може ли да каже подходящо място във или около варна за Лефер ???благодаря предварително :D :D :D
Гладни и мокри...но не и без риба :)
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Тръгнах по бургаските магазини...за попъри.... никакъв избор...и пълно безхаберие от бургаските рибмагазинери...няма това беше обичайния отговор на въпроса ми имате ли...попъри? Какво да се прави...интереса...зарежда могазините.
Ще пазаря по интернет...за лятно - есенния сезон... :lol:
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

Аз във Варна питах в един магазин,а продавача ме попита какво е това попер.Може ли някой да качи някоя снимка.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Ето ти снимка

Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Изчетох темата от началото до последните постове,но ..........някак не съм много съгласен с теорията за риболов /на лефер/ в горните слоеве на водната повърхност,...поне не в Черно море.Ясно е , че лефера /чернокопа/ е активен основно по сумрак ,но я си спомнете,че всички ние чакаме блесната или воблера да потънат малко и чак тогава започваме да въртим. Т.е.движим примамката в средните слоеве,където и имаме успех. Когато става въпрос пък за нощния риболов,поставяме такъм за дъното или за по-долните слоеве /визирам плувка с променлива дълбочина/. Моята теория за лефера е ,че през по-светлата част ръфа всичко,което му попадне пред очите,а през тъмната слиза по дъното ,и се храни с остатъците от наранените и мъртви риби.По същата причина и дребния чернокоп се лови повече на потапяща бомбарда. С попер би могло да има успех ,но ако е потапящ,от тези с хидродинамичните удари.Ще ви пусна една снимка след ден-два.Отново искам да кажа , че наблюденията ми са само за Черно море.За Гърция ,нямам никаква идея,но смятам през есента да се пробвам и там. Ще е хубаво и други колеги да споделят впечатленията си по въпроса . Поздрави!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Аз не съм запознат с воблерите и поперите,и доколкото виждам разликата е в лопатката отпред.Ако има други разлики моля някой да сподели.Съгласен съм напълно с Чуруликпенчо и също да добавя,че джурума се получава,когато лефера подпре дребосъка отдолу , това е през деня.Имало е случаи на блесна следобед на вълнолома повече да се взема чернокоп ,като оставиш блесната на дъното и започнеш да я водиш ниско/в началото преди камъните/,отколкото в средните слоеве.Такъма с оловото е пак за средните слоеве,след смрачаване на плочата на морска гара на усет или светеща плувка дълбочината пак е 4-5 метра.След това да попитам /може би смешен въпрос за някои/
1.Има ли попери движещи се в средните слоеве?
2.Какви грамажи са поперите/до колко грама/
3.Ако се сложи лопатка отпред ще се нарича ли още попер. :roll: :roll: :roll:
А сега де? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ето за какъв попер ставаше въпрос при предния ми пост:
Изображение

Не зная дали точно този е потапящ,но аз съм си направил няколко с утежнение в коремната част /ще кача снимки по-нататък/ и те се движат точно в средните слоеве. Пукащият звук се получава от хидродинамичния удар при преминаването на водата от устата през отвора на гръбчето. На моите съм направил и по един "джоб" в кухината ,чрез който пукането се получава и при по-бавно водене на примамката.Не съм ги пробвал в бойни условия,така че за момента мога само да гадая за резултатите.
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

Мерси за снимките
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чурулик,направи една в повече.И аз се заинтересувах нещо.До сега не съм пробвал такива играчки.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

чуруликпенчо написа:Ето за какъв попер ставаше въпрос при предния ми пост:
Изображение

Не зная дали точно този е потапящ,но аз съм си направил няколко с утежнение в коремната част /ще кача снимки по-нататък/ и те се движат точно в средните слоеве. Пукащият звук се получава от хидродинамичния удар при преминаването на водата от устата през отвора на гръбчето. На моите съм направил и по един "джоб" в кухината ,чрез който пукането се получава и при по-бавно водене на примамката.Не съм ги пробвал в бойни условия,така че за момента мога само да гадая за резултатите.
И аз искам...ако има възможност! :lol:
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

Не знам как е на Черно море, но на Средиземно, лефера като гони, се вижда от далече, скача на метър от водата. Определено се храни и в повърхтностния слой, не че не въм хващал лефер в средните и долни слоеве. Попера го дразни и го вдига дори, когато е в дълбочина. Аналогията удари, среден, долен слой / повърхностен слой е около 1 / 10. Това, че трудно се закачат на попера е друга тена, в момента съм в процес на обмислянето и.
Изображение
Това май не е съвсем попер
Ето снимки на успешно ловящи попери:
DUEL Aile MAGNET SB
Изображение
RAPALA SKITTER POP (този е най лесния, за водене попер)
Изображение
Maria pop queen
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Хубава тема се заформи,за което благодаря на колегата Цербер. Явно ще се наложи да поразчупим стереотипа за риболов на лефер в Черно море. Ако не е удачно,поне няма да навреди,пък и риболова ще стане по-интересен. Представете си как всички мятат "долу",а аз да мятам "отгоре".Всички ще ме гледат съжалително /горкия аджамия/ и ще ми дават акъл какво да правя...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Вече се кефя предварително. :D :D :D
Ще забавя снимките /на поперите/ ден-два,че ми се отвори доста работа,но ще си изпълня обещанието.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”