Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ашкоусун!rikosheth написа:Този и десетки други си отплаваха безгрижно капитане

Кажете ми от къде мога да намеря подходящи за "стойки" тръби,които са нужни при риболов от пясък,щото с обикновените стойки пръчките не сочят небето,а ако има качествена вълна всичко се осира.Трябват ми поне три тръби,щото три геги за калкан ще си купувам тея дни.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Камба,що не пробваш с ВИК тръби.На вторични ще си ги намериш на килограм.Или по дебела арматура.Поне моите са от арматура 8мм и се държат добре.Пък и не ти трябва да сочат небето,само отпусни аванса,като дръпни ще ти даде знак,че нещо има на другия край.
Рико,браво,те и без това малките нямат вкуса на калкана.Но поне става шоу.
Рико,браво,те и без това малките нямат вкуса на калкана.Но поне става шоу.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам два броя тръби от прахосмукачка,ама ше ма бие майката,пък и без това на мен ми трябват най-малко три бройки.
Предполагам,че от тези ПВЦ тръби мога да намеря в магазините за строителни материали,или ВиК?

Между другото някой да е ходил към Иракли на скоро?
Предполагам,че от тези ПВЦ тръби мога да намеря в магазините за строителни материали,или ВиК?

Между другото някой да е ходил към Иракли на скоро?

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
тъи като изтарваната риба била наи-голяма,аз ще ви излъжа,пък вие ако искате вярваите.значи вчера бях на морето.имах удар с повличане на пръчката.бях показал един монтаж в калкански такъми,кадето куките ми не са прави ,а криви морски.та с този такъм водих рибока 10-15 метра,като си помагах с пръчката.вървеше тешко, докато не каза чао.искам да попитам,възможно ли е въпросната крива кука въобще да не се е забила,защото имам такива съмнения.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,нямам апарат,нямам камера на телефона вече,нямам снимка на такъма.
Основно влакно 0.30,такъма също от 0.30,поводите също са от 0.30,дълги по 8-9см,куки №4нули.Оловото крайно от 30 до 60гр,зависи от вълните.Куките са така разположени,че да не могат да се закачат една задруга,нито да достигнат оловото,или горния вирбел.Немога по-точно да го обясня.Имам такъми с 2 куки,но напоследък ползвам с една,защото мятам по-надалеч.
Основно влакно 0.30,такъма също от 0.30,поводите също са от 0.30,дълги по 8-9см,куки №4нули.Оловото крайно от 30 до 60гр,зависи от вълните.Куките са така разположени,че да не могат да се закачат една задруга,нито да достигнат оловото,или горния вирбел.Немога по-точно да го обясня.Имам такъми с 2 куки,но напоследък ползвам с една,защото мятам по-надалеч.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.