Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери
Мен пък хич ме няма с кефалоспинингуването, но това дето си изброил като воблерчета си е напълно достатъчно и доказало сеarsenalko написа:Досега съм въртял бомбърчета,ъглита и една жабка/която са оказа най- уловиста- 1,165кг/,но нямам търпение да си купя нещо доказано уловисто.

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес тествах,макар и в морето,Хорнета от горните снимки.Върви повече от идеално.За пореден път се убеждавам,че е един от най-добрите модели. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Павка, раздуй нещо за силиконките за пъстърва, нямам никакъв опит, а изглежда имат бъдеще.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Адаша ще отговаря кат /ако/ се завърне от Тенерифе.chirusa_bg написа:Павка, раздуй нещо за силиконките за пъстърва, нямам никакъв опит, а изглежда имат бъдеще.

Аз лично бих си останал там.

Иначе на световното чехите са ползвали успешно подобни джигове доколкото разбрах. Воблера и Бат Стан да кажат.
Този е на Mister Twister, специално за пъстърва.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Доста е грозен
, ще чакам някой запознат да каже, как се води туй чудо и тн.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баща ми има един приятел чех,казва се Петр Навратил.Изключително много научих от него.Човека е спец почти във всеки вид риболов.За пъстърва като му показах мепсовете,той каза,че ги лови на 20метра от дома си с бели туистерчета. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- petro_op
- ще става разбирач
Това долу ми донесоха преди време от Щатите - Гагаляга. Дискутирано е в една стара тема.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=11336
Има хора дето са спецове на тема воденето им и тн. Аз знам че са супер за пъстърва,но имам десетина костура на тях.
Нека, които ги ползва да се изкаже

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=11336
Има хора дето са спецове на тема воденето им и тн. Аз знам че са супер за пъстърва,но имам десетина костура на тях.
Нека, които ги ползва да се изкаже

-
- кандидат преподавател
Имам една серия от 10 -15 парчета,закупени урбулешката "на пияно"и на "сляпо",половината плуващи,половината потъващи,казват се според неграмотния ми прочит на англицки "Даичи".Един апап ми рече,че били австралийски.Бихте ли споделили има ли такова животно в цивилизования свет ,кльопа ли се от рибките и изобщо заслужава ли си да ги пускам "пробно" ?
По това което казваш предполагам си се сдобил с воблерчета R2S (демек River 2 SeaINCUBUS написа:Имам една серия от 10 -15 парчета,закупени урбулешката "на пияно"и на "сляпо",половината плуващи,половината потъващи,казват се според неграмотния ми прочит на англицки "Даичи".Един апап ми рече,че били австралийски.Бихте ли споделили има ли такова животно в цивилизования свет ,кльопа ли се от рибките и изобщо заслужава ли си да ги пускам "пробно" ?

По принцип има смисъл да ги пускаш "пробно", защото не са лоши воблери. Е не са връхТа, но ловят рибки и си заслужава да им дадеш шанс!
Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Az, доколкото знам, японската фирма "Даичи" прави и воблери.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Мунчо,аз съм съвсем в началото на този вид риболов и си признавам,че ми е все тая дали са австралийски или японски.Иначе чета мненията ви общо взето в пълен захлас,ама и потрес - от сега ми е ясно,че толкоз навътре да вляза в спининга,ще ми трябват още два живота и то прекарани без пиене на бира.Освен "Даичи",досега съм закупил 15-тина бройки на "Салмо","Рапала Каунтдаун" и "Грозно пате".С блесните съм по-напред,като освен "Мепс"и "Мапсо" другите марки ич не бях ги чувал.Обаче практиката ми куца,защото още много силно ме държи плувката.
-
- новобранец
Аз искам да питам относно този вид риболов, защото сам начинаещ, ако искам да ловя кленове, какъв вид воблери са подходящи потъващи или плаващи, може някъде в тази теам да е споменато, но не можах да намеря никъде, и да не забравя става въпрос за р.Струма, мерси предварително.
-
- ще става разбирач
Ми колега прочети малко из форума ще намериш ,то не може сичко на готовоVengeance. написа:Аз искам да питам относно този вид риболов, защото сам начинаещ, ако искам да ловя кленове, какъв вид воблери са подходящи потъващи или плаващи, може някъде в тази теам да е споменато, но не можах да намеря никъде, и да не забравя става въпрос за р.Струма, мерси предварително.

-
- новобранец
Искам да питам за този воблер, каква марка е и каква риба се лови предимно на него, личи си че е използван и преди, даде ми го един рибар след като му откачих един доста по-хубав от този
, ето и снимките:

Мерси предварително и УСПЕХ !!!

Мерси предварително и УСПЕХ !!!
- maranzika
- сериозен играч
Според мен е YO-ZURI с става за распер ,бяла и щука.Потъва около 1-2 метра.