Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Казармаааааа
Модератор: dantho.mihov
-
- и господ не е толокова добър
Re: Казармаааааа
Служих в сливенския балкан, близо до Ябланово.Химическо поделение.Шофирах един зил, същевремено и бях подръжка на поделението.Имах на разположение двустайна вила.Общо- взето хубав живот.Всяка събота инеделя в циганската махла на Сливен,вървяха яки купони на хора от различни етноси.
След година и три месеца ме заточиха на Чубра с един новобранец,имахме на разположение стотици автомобили, на които гумите,бензина,инструментите и оборудването се разменяше за ядене и пиене от местните.Влязох за две години, но служих година и половина.Хвана ме намалението.Нй интересния момент беше- стоим подчаси в караулното и се чува шум,посреднощ....последва стой ще стрелям,но нкой не спира.Зареждане на калашника и яко сеч.Оказа се стадо полу диви прасета.Всички старшини и офицери си пребраха по-едно прасе-оставиха и за нас.Иначе издънки и изцепки колкото щеш

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Моряка
- кандидат преподавател
За съжаление с възраста спомените ми дават фираGODzillata написа:
Старшинката Йорданов бил ли е по твое време?

А капитан Марков-паниката

А сега де? 

-
- разбира нещата
Бачо,като се замисля сега,наистина глупава постъпка.Но в това поделение нормални нямаше,а и да имаше се стопяваха в тълпатаIDA написа:Баси откачалниците![]()
Колега, ако беше при мен по "ония" времена, щеше да копаш цяла нощ "полеви арест" 2.0х2.0х2.0 метра= на 8 кубика( със стълбичка) и на сутринта влизаш в ареста като пич
![]()
![]()
![]()
Аз тогава не бях толкова възпитан и с добри обноски, като сега

И още един спомен:
За да се дават допълнителни пари на офицерите,трябваха да имат определен брой летателни часове.За това,когато имаше скокове,на ден правеха по 2,3,4 скока.Но естествено преди занятието ни караха ние да им подготвим и скатаем парашутите,което беше досадно.Когато започнехме да скатаваме парашут на офицер,така навивахме вървите на купола,че като се отвори,офицера се въртеше около оста си почти докато се приземи

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- ще става разбирач
Колегите,полагаемите сте си ги взели, по едно"гарнизонче с преспиване" пуснахме за уикенда,айде давайте нататък... 

Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
-
- ще става разбирач
Аааааа,Чапи, без такива...В теб ми беше една от големите надежди,а ти -УВООО...Раздухай някой майтап...chapara написа:УВО,УВООООООО,УВО'80![]()

-
- вече хвърля и на тежко
Е това стана с бившето ми поделение-42820-Ловеч : http://vbox7.com/play:2c22916b
Е ма и мене със скъпата съветска техника:

Последно промяна от sudjuka на Вто Сеп 08, 2009 10:22 pm, променено общо 1 път.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
-
- ще става разбирач
chapara написа:Днеска сме наздраве,а инак,ако ги раздухам ,ще взема жолтата фанелкаglushaka написа:Аааааа,Чапи, без такива...В теб ми беше една от големите надежди,а ти -УВООО...Раздухай някой майтап...chapara написа:УВО,УВООООООО,УВО'80![]()
![]()
,за 2 год и 3 месеца ,първия арестант от набора,съборена вила в казанлъшка околия,наебаване на сите сервитьорки от гарнизонния стол,и све от текстилния техникум,и.........................,то живот ли е да го опишеш

-
- ще става разбирач
sudjuka написа:Е това стана с бившето ми поделение-42820-Ловеч : http://vbox7.com/play:2c22916b

-
- новобранец
а бе що,скапана техника.като служих,беше най-добрата,поне така ни учеха,по-добра от ВРАГ 1 НАТО.Горна Малина под.28860.беше известно като детската градина на Добри Дружов.год.83-85.то тогава техника,то чудо.Само като видяхме Уралите и очите ни изкочиха.Пазих ме,РОДИНАТА,ама имаше и емоции,арести,и други работи.
-
- вече хвърля и на тежко
Нема начин фана ни реформатаglushaka написа:![]()
![]()
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
-
Защо скапана,зил 157(джуган)една от най проходимите машини за времето си.Прагата също нямаше лабаво, на някой баир и включваш всички салтанати,ръчната газ и няма спиране
Когато карахме прагите на ремонт,(не се сещам точно мястото), но километрите бяха доста, хем карахме с дигнато предно стакло и люк, до края получавахме отравяне от газовете.Даваха ни отпуска за това геройство

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Точна така - 3-та рота - моята рота!Моряка написа:За съжаление с възраста спомените ми дават фираGODzillata написа:
Старшинката Йорданов бил ли е по твое време?Нещо ми се върти,че бе старшина на трета рота.С белези по лицето и много интересно свирене с уста,сменяше тоналностите.Голям пич
![]()
А капитан Марков-паниката

А Маркони - 6-та рота - Люлин.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
snegk написа:Защо скапана,...............
Не съм казал,че е скапана,а СКЪПА-мн си е добра тя за нашите условияkenda_star написа:а бе що,скапана техника................
- КИРО
- Обратна връзка:
kenda_star написа:Горна Малина под.28860.беше известно като детската градина на Добри Джуров.год.83-85.то тогава техника,то чудо.
1977 март-април бях там да учим Р - 140.Те там били голям майтап.
Имаше на гарата до поделението и едно кръчме.И понеже бяхме там целия бъдещ екипаж ( заедно с моряците ),
на обяд ходихме там да хапваме,но със задължителното аперативче от ром.
Един ден ни мерна някакъв подполковник,искаше в ареста да ни вкара.
Защо и моряците пиели ?
Да не са малки,ще пият ами.Освен това ми бяха и набори.
Размина се де,а подполковника бил НЩ на поделението,
после и във Варна ме кастриха,ама само за камуфлаж.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
През 92-93 на миналия век пращаме от Ст.Загора на ремонт в "Ивайло"-В.Търново 30 полуавтоматични пушки/карабини/ 7.62"Мосин",обр.43 година...След 2-3 дни звъни от там озверял началник:"Абе вий като пишете писма и заповеди,четете ли ги преди да се подпишете отдолу?...
Два дни монтьрите гледат сандъка и не смеят да го отворят...Направих справка и какво..."Г-н ....На основание заповед... на ...Ви изпращаме за капитален ремонт 30 бр. полуавтоматични пушки...."По нататък не четох,открих грешката.Машинописката беше чукнала "Т" вместо "Ш"
..Невинна и неволна грешка 
п.п.Между другото преди около месец имах удоволствието да стрелям с такава карабина отново-страхотно оръжие,въпреки преклонната възраст.Има 1300 м. мерна далекобойност без оптика!!!

п.п.Между другото преди около месец имах удоволствието да стрелям с такава карабина отново-страхотно оръжие,въпреки преклонната възраст.Има 1300 м. мерна далекобойност без оптика!!!