Захранка и приготвяне

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от butnik »

Хмммм,ОК,явно си с голям опит или по вашият край перките са шараноядни.Само ще вметна колкото и нелогично да звучи за някой,но перките и костурите/с еднакви размери с тоя на перките/съжителстват заедно.А ние по нашия край разбираме като се е навъртяла едра риба по намаляване активността на кълване на дребосъка.Но така е в риболова ,няма две еднакви становища,по всеки край е различно :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

перките и костурите/с еднакви размери с тоя на перките/съжителстват заедно
Именно :D . В това е "тайната" на този показател дали има наоколо Шаро или не. Шараните не харесват много да съжителстват с други видове (САМО с каракудата) камо ли когато се хранят--прадпазливи са :D .
Това ми е единствената тактика за улов на шаран и никога няма да изменя на нея. Ако се набъркат перките правя друго петно за шарана, а старото го подхранвам обилно даже и бели стрелям. Ловя с една въдица на шаранското петно, на другото чат пат пускам една плувка да видя там ли са още плевелните лакомници :D . Елементарна тактика носила ми успехи. Пробвай я и пиши какво ти е впечатлението.
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Струпване на стръвно хранещи се дребни риби, мътилката която вдигат ровейки дъното, стомашните сокове, които отделят хранейки се, ще ти съберат едрите риби дори по бързо.
Ако кажеш, че каракудите са срамежливци, ще се съглася, но шарана....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

butnik написа:по всеки край е различно :D
Сега знаеш защо е забранено плуването в Панчерево, бабушките плуват като акули (порейки водата с гръбната перка), дебнейки за плячка... :lol:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Венелине, не ти схванах мисълта :shock: . Какво не разбра от постовете ми по-горе? Споделих на всички вас мойта захранка и тактика за улов на шаран и толкоз. На някои ще им допадне, на някои не. Ако нещо те интересува около метода питай, с радост ще ти отговоря, но в спорове и полемики няма да влизам :D .
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

georg77 написа:Венелине, не ти схванах мисълта :shock: . Какво не разбра от постовете ми по-горе? Споделих на всички вас мойта захранка и тактика за улов на шаран и толкоз. На някои ще им допадне, на някои не. Ако нещо те интересува около метода питай, с радост ще ти отговоря, но в спорове и полемики няма да влизам :D .
Мисля, че нямам въпроси към теб, благодаря. Ще ти изложа мисълта си по-сбито и разбираемо - пишеш глупости! :wink:
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

пишеш глупости!
Кратко, точно, ясно :D . Евала :drinkers:
dimitarsoma
новобранец
новобранец

Мнение от dimitarsoma »

Някой може ли да ми каже как се връзва кука за пружина-за конеца?
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Връзва се както и отдолу на пружината. Самозатягаща се примка и така куката с повода става подвижна към конеца на пружината. За такива въпроси питай в подходящия раздел.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Венелин Радушев написа:
georg77 написа:Венелине, не ти схванах мисълта :shock: . Какво не разбра от постовете ми по-горе? Споделих на всички вас мойта захранка и тактика за улов на шаран и толкоз. На някои ще им допадне, на някои не. Ако нещо те интересува около метода питай, с радост ще ти отговоря, но в спорове и полемики няма да влизам :D .
Мисля, че нямам въпроси към теб, благодаря. Ще ти изложа мисълта си по-сбито и разбираемо - пишеш глупости! :wink:
Няма какво да добавя към поста на Венко.
Георг,съмнявам се братко в дългогодишният ти опит,съжалявам,но така мисля и така го казвам.Венко ти го написа,ама нещо не сгря навреме :lol:
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

За доброто съжителството между шаран и каракуда спор няма,но вече на няколко риболова ми прави впечатление ,че завърти ли се шаран на петното и каракудата "дим да я няма", явно във храненето не са толкова приятелски настроени.Според мен наистина теорията на Венко и на butnik ,е абсолютно вярна ,че по големите риби избутват по малките от хранителното петно
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

Георг,съмнявам се братко в дългогодишният ти опит,съжалявам,но така мисля и така го казвам.Венко ти го написа
То не става само с четене, трябва и акъл :lol:

Предлагам ти двубой за улов на шаран на който и да е водоем. Загубилия губи въдицата :D . Можеш да вземеш и Венко да ти бърка захранката..........пиенето и яденето от мене :D . Ако си навит пиши на лични.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:lol: :lol: :lol: Спирам,опре ли работата до мерене на пи...и всичко става ясно.Аз ти предлагам, да ловим червеноперки на кой и да е водоем.Ти как ще ловиш шарани като перките не им дават да се доближат до хранителното петно,разгонвайки ги озъбени и лаещи :lol: Предавам се ,дай адрес да ти изпратя една въдица.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

butnik написа::lol: :lol: :lol: Спирам,опре ли работата до мерене на пи...и всичко става ясно.
Вземи му въдицата, та да се кротне, много ми е далече на мен.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

ЕЕ ама много забавно у тоя форум :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”