Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Зарган и илария
Незнам дали е точно така, но е нещо такова вероятноБоро написа:Точно ! По данни на полицията и общината в града живеят 900 000 , а в предградията (така наречените вилни зони) 400 000 души. Т.е. населението на Варна е над 1 300 000.kalkan4o написа:batmilen написа:...Варна щяла да става едномилионна...
Тука ми се струва, че леко леко си пообъркал глаголното време![]()
![]()
![]()
!

Буната на Ной, не мисля, че е нещо повече от другите,просто там често дава риба. В последно време чувам да и викат буната на гНой

За бракониерите само слънчаци
!

Може и да греша но мисля че тая буна е значително по дълбока от другите.
Някой може ли да се похвали със значителен улов на плаваща бомбарда?Вчера бях на "Бялата река"(Бяла) и там нищо на плаваща.Даваше на дъно и на потъваща долу горе 1 към 1.Тая година уж е годината на свинята(по китайският календар) пък от къде се пръкнаха тия дракони...... .Явно са навсякъде,че и големи да им се невиди - единият сигурно има 30 см.Някой ако планира да риболвства там може да си спести ранното ставане - иларията тръгва едва след 8.30 някъде,преди това само дракони.
Някой може ли да се похвали със значителен улов на плаваща бомбарда?Вчера бях на "Бялата река"(Бяла) и там нищо на плаваща.Даваше на дъно и на потъваща долу горе 1 към 1.Тая година уж е годината на свинята(по китайският календар) пък от къде се пръкнаха тия дракони...... .Явно са навсякъде,че и големи да им се невиди - единият сигурно има 30 см.Някой ако планира да риболвства там може да си спести ранното ставане - иларията тръгва едва след 8.30 някъде,преди това само дракони.
22.07.08 от 06:30 до 09:30 Кранево, трета буна - 14 платерини, две от които над 600 гр. и една заргана 45 см.kuku написа:Някой може ли да се похвали със значителен улов на плаваща бомбарда?
27.07.08 от 07:00 до 09:30 Ной (Писаател) - 4 заргани около 30 см. и много (двадесетина) 15 сантиметрови, върнати да растат.
Всички риби извадени на плаваща 21 грамова бомбарда. Късмет и успех на всички колеги!
и най-умния си е малко прост
- patter
- вече хвърля и на тежко
В неделя сутринта на десния рог на Ной от 7 до 9 - 5 заргани около 30 см и две около 50. Ползвах потъваща (3гр.) бомбарда. Само 1-та зарганка я хванах на плаваша, която после скъсах.
Това бяха първите заргани за сезона, а и първите,които хващам
Това бяха първите заргани за сезона, а и първите,които хващам

Айде и аз да се похваля. В неделя отскочих на юг от Бургас да прослушам едно местенце с бомбардата. Вече се беше съмнало около шест и нещо, а за мое учудване там нямаше никой. Започнах с плаваща и за час и нещо направих три заргана около и над 30 см.Рибите не бяха много навътре-20 м После се появи един колега с дънен за платерина, но след час се отказа без успех. Малко след това на неговото място застана друг колега със подобен такъм, който обаче започна да вади пратерини от мреме на време.Той пък остана учуден от това, че мяткам бомбарда, а още повече, че има и резултат. Появиха се и още трима бомбардировачи, но не бяха настоятелни и рано се отказаха от милитаристичните си намерения
. По-късно обърнах на полупотъваща-веднага удар. Докарах го до брега и в момента на вдигането се откачи. Сетне пак ми удари 1-2 пъти и аха да стане работата-два грачещи ниско прелитащи гларуса го подплашиха и нейсе. Накрая все пак изкарах един и на полупотъващата и реших да сменя местото, че започнаха да се обаждат и лапини пък и гласовити хлапета с майки нудистки
.На другото местенце-ужас скалите окупирани от шумни и печащи се хора. Няма ли за тях пясък, че заели рибарските места? Избрах една по-трудно достъпна и накривена скала, но шансовете за успех бяха нулеви-от ляво на 50м една фамилия се опитваше да улови риба на дъно или плувка на 0,5 м-само лапини. От дясно на 50-60 м друга компания далдисваше за рапани шумно подкрепяна от дечурлиги с пояси и дюшеци, часа около 11. За да се поотдалеча от тоя шум направих малка жертва-понарязах си краката на миди и остри камънаци под водата, но прецапах 20 м и се озовах възможно най-напред в скалите. От там забомбардирах, но без резултат ако не броим 2-3 лапини-изядоха ми червея тия гадини. След поредното кълване на лапина реших да не сменям останалия полвин черъв и да метна за последно." То все така става"-казваше един авер. И наистина стана така-последва удар, а аз засякох протоколно ,мислейки че това е поредната лапина. Не познах-оказа се най-голямата риба за деня-един зарган 41 см красавец дебел като смок
.В предвид горепосочените условия за риболов това си беше истинско постижение и най екстриймния улов на зарган до сега. Увлякох се. Поздрави.

- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Кажи кое е местенцето де
Да метнем и ние някоя бомбардичка 

карид беше достатъчно подробен,да не почваме пак темата за местата.Благоаря на отговорилите на въпросът ми - явно нещо ми куца щото съм далеч с постиженията на плуваща тая година.Ще трябва да се замисля.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе да питам Варненците дали знаят нещо за Вълнолома, и за панорама, и най-вече къде спирате колите си като отивате на панорама
?

За бракониерите само слънчаци
!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Паркинг 3 лв,вход за буната 1лв.Това е за Панорамата.Плюс това да си със смокинг и вратовръзка.Няма ограничения за въдиците.Май на излизане ти мерят и рибата която си хванал.Не знам дали отделно се плаща.kalkan4o написа:Абе да питам Варненците дали знаят нещо за Вълнолома, и за панорама, и най-вече къде спирате колите си като отивате на панорама?
синьото е истина.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Тя нали рибата нямаше къща? Днес я има утре няма. На юг от Бургас скалисти местенца дал бог. Трябват ти само увереност и постоянство. Дерзай!hgtod написа:Кажи кое е местенцето деДа метнем и ние някоя бомбардичка
Неделя се гмурках в акваторията на Синеморец и на два пъти засякох големи пасажи заргани. Морето беше пълно с ува(пясъчница)-любимата храна на зарганите, което ме кара да си мисля, че и тази година рибата ще излезе масово още от август месец. Кефалите и платерините за които бях влязъл за съжаление ги нямаше никакви 

Златна ти клавиатура rumci ,айде да идват че от чакане взе да ме обхваща тиха лудост
,пък един чисто нов мач Шекспир така си чака в калъфа

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Мои приятели от 4-5 дни са на Маслен нос. Казаха,че си дава доволно зарган и илария.
Последно промяна от чуруликпенчо на Чет Юли 31, 2008 11:42 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
На днескащата вълна дето влачеше купища водорасли ......едва ли.Рядко лош ден за риболов.МОЕ МНЕНИЕ...
За да поискаш, трябва да дадеш
това е едно от любимите ми места за риболов красива гора пълна с дивеч миналата есен имах случаи рано сутринта буквално през 300 метра да виждам кошути и елени около пътя места за зарган бол,пък и с малко късмет може да набараш сафрида отпред на носа.Лошото е че сега всяко местенце е заето с палаткаджии и кефа от риболова отива на кино,яд ме е че това страхотно място все повече заприличва на бунище точно затова .За бога хора чистете си боклуците 15 минути след пикника са достатъчни ,но ще запазим малкото останали диви места оцелели от бетонното нашествие по черноморието