Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Моя излет може да се каже,че почна от снощи
Два скайпа и два телефона с Капитан Киро и среща близко до гаража.По 2 цигари с patter и напред към лодката.Натоварваме багажериите и газ към морето

Понеже ще допълня репортажа на Моряка,моето писане в синьо.Може и грешки да станат,предварително извинение.
Видяхме че селото е пред Галата,газ на два мустака натам,без проби този път.

patter направи сефтето със сафрид,после и Киро, снимките после ще ги качи Капитана.
Да,Патера я метна.

И аз имах вече сефте.

Ванката почна да се отчита подобаващо.

Иначе излизаше и това на чепаре.

Набързо на чепаре и при мен излезе добре каята,и вече бях извадил това.

Докато аз пушех цигари и държах фотото,тия двамата работеха здраво.

После мегдана опустя,всеки взе да се спасява поединично,рибата се спаси преди нас,и поехме нов курс към 3 буна.По пътя един стоп за проба,Ванката метна чепарето,дръпна му яко и....

Красавец някакъв,добре,че и котва не пуснахме,дръпнах чакмака и не спряхме до поетите координати.Идеята беше да помятаме за кая,пък ако излезе нещо друго,добре дошло.
Патера и Киро бързо се орентират в обстановката

От другата камера.

Ванката да не се прави на скромен.Ванка що не спомена как ти опасаха чепарето зъбатите.Ама като му опъна изведнъж,щяха да го изкарат от лодката.Четири наведнъж,и още толкова опасани куки.Втория път като измъкна 2 или 3 пак,му прерязаха чепарето по средата,ама бяха вече в лодката.
И карагьоза му опъваше сопата,как не се счупи не знам.

Моето по това време беше това.

Патера пък побъркваше карагьоза на пилкера.Кофти че нямаше много време за снимки.

После Патера закачи нещо тежко на пилкера,и така се отърва от него.Аз мислех че е риба,той камък,и Ванката като каза камък,съгласих се и с двамата.Имаше още добри удари,показали се над водата чернокопи,които си отиваха с куките / ако някой хване такъв,наш ей,да не се правите на ударени /.
После излезе северния , пуснахме на дрейф към морска гара,почти нищо,и към 1330 пайдос.
Дано младежите са доволни.Не беше много рибата,ама ударите бяха като за световно.Патера още не си е качил снимка на улова,но и него ще го видим.
Карагьоз ако не се вижда
Имаше и чернокоп , сафрид , кая,имаше и морски релийз на малки талибанци
Да се оплачат на татко си да дойде да ни се кара ама...
Допълнение на репортажа като се освободи Капитана,че още в лодката взеха да му звънят.
И не на последно място паркинг

и БЕЗЦЕННОТО МИ

Останалото от Мастъра на репортажите.

Понеже ще допълня репортажа на Моряка,моето писане в синьо.Може и грешки да станат,предварително извинение.
Видяхме че селото е пред Галата,газ на два мустака натам,без проби този път.

patter направи сефтето със сафрид,после и Киро, снимките после ще ги качи Капитана.
Да,Патера я метна.

И аз имах вече сефте.

Ванката почна да се отчита подобаващо.

Иначе излизаше и това на чепаре.
Набързо на чепаре и при мен излезе добре каята,и вече бях извадил това.

Докато аз пушех цигари и държах фотото,тия двамата работеха здраво.

После мегдана опустя,всеки взе да се спасява поединично,рибата се спаси преди нас,и поехме нов курс към 3 буна.По пътя един стоп за проба,Ванката метна чепарето,дръпна му яко и....

Красавец някакъв,добре,че и котва не пуснахме,дръпнах чакмака и не спряхме до поетите координати.Идеята беше да помятаме за кая,пък ако излезе нещо друго,добре дошло.
Патера и Киро бързо се орентират в обстановката
От другата камера.

Ванката да не се прави на скромен.Ванка що не спомена как ти опасаха чепарето зъбатите.Ама като му опъна изведнъж,щяха да го изкарат от лодката.Четири наведнъж,и още толкова опасани куки.Втория път като измъкна 2 или 3 пак,му прерязаха чепарето по средата,ама бяха вече в лодката.
И карагьоза му опъваше сопата,как не се счупи не знам.

Моето по това време беше това.

Патера пък побъркваше карагьоза на пилкера.Кофти че нямаше много време за снимки.

После Патера закачи нещо тежко на пилкера,и така се отърва от него.Аз мислех че е риба,той камък,и Ванката като каза камък,съгласих се и с двамата.Имаше още добри удари,показали се над водата чернокопи,които си отиваха с куките / ако някой хване такъв,наш ей,да не се правите на ударени /.
После излезе северния , пуснахме на дрейф към морска гара,почти нищо,и към 1330 пайдос.
Дано младежите са доволни.Не беше много рибата,ама ударите бяха като за световно.Патера още не си е качил снимка на улова,но и него ще го видим.
Карагьоз ако не се вижда

Допълнение на репортажа като се освободи Капитана,че още в лодката взеха да му звънят.
И не на последно място паркинг
и БЕЗЦЕННОТО МИ

Останалото от Мастъра на репортажите.
А сега де? 

- turing
- вече хвърля и на тежко
ами три пъти минах покрай вас ама да се .... в главата не познах капитана ви с тоя калпак
. аз бях с гуменячката хонда многоцветното яке.останахме до към 16,30 часа но резултата нее кой знае колко по различен . дано утре даде пак време. инфо ит едни приятелчета които са на синеморец от днес - от порядъка на 20-30 кг. чернокоп на калпак и тек там сафрид

- milen kordov
- научил се да хвърля
Утре май го дават да подухва.Може да става рано,рано сутрин,кой знае.Някаква информация за прогнозата...?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Моряк 1,готов съм,репортажа е допълнен.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Браво, добра работа, с нетърпение чакам репортажа на капитан Киро, а за времето ето тук: http://www.sinoptik.bg Mисля, че може да им се вярва.
Моряк1, ще запуши скара за мача
а и ичкията по върви...........
Хай-наздравичка
Моряк1, ще запуши скара за мача

Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- КИРО
- Обратна връзка:
Следващия път се отбий при нас,все се намира нещо да почерпимturing написа:ами три пъти минах покрай вас ама да се .... в главата не познах капитана ви с тоя калпак .

Излизай,не бой се.Времето май ще е добро.Ама ако съм те излъгал,сърди се на братушките,те така казват.milen kordov написа:Утре май го дават да подухва.Може да става рано,рано сутрин,кой знае.Някаква информация за прогнозата...?

- Моряка
- кандидат преподавател
Аз мач не гледам ама мога мнооооооооооооооого пъти наздраве да кажа
.И репортажа придоби завършен вид,от което съм много доволен и от излета и въобще прекрасни хора сме рибарите
Шоуто ще продължи 

А сега де? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Киро,чернокопите само на скара!Не ги пържи,че ще се разправяме!Аз между другото днес видях на пазара къде има чернокоп на скара по 2.00лв на 100грама.
Утре и аз ще пробвам пак от брега. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Амчи как, есенната риба, само пресносола на скара
Слагаш в морска сол, пиеш една ракия, отръскаваш и печеш, ама само една ракия..............иначе лошо става
Хай-наздарвичка

Хай-наздарвичка

Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
Вие сте герои. На Калиакра беше ТРАГЕДИЯ.
Утре отивам на поправителен.
Утре отивам на поправителен.
- КИРО
- Обратна връзка:
Камба,има и още по добър вариант.Камбата написа:Киро,чернокопите само на скара!Не ги пържи,че ще се разправяме!

Стана превъзходно,между другото прекарах там и каята и сафрида,карагьоза го пуснах в началото,само дето забравих,че фотото ми е под ръка.

Всичко за мача беше готово,а вкуса.....няма такава емотика.

Само дето не казваш,кога да те взема ?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Знаеш положението в момента какво е при мен.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Знам,повече от чудесно.Камбата написа:Знаеш положението в момента какво е при мен.![]()
![]()

Бат Киро как е днес времето?Тука има 7-8 бала от 3 дена.Така или иначе аз съм изкарал лодката да я подготвя за сезона. Август месец си бях на България и си купих сонар Гармин 400 С http://www.garmin.bg/?s=5&i=56и GPS Магелан ,какво ти е мнението по въпроса.
Последно промяна от петър василев на Нед Окт 12, 2008 5:15 pm, променено общо 1 път.
- КИРО
- Обратна връзка:
Днес не излизах,бях на разположение на бабата,но сутринта беше хубаво времето.Към обяд се обадих на един авер,да проверя как е в морето,на поворотния буй извадени 20 сафрида от рано сутринта,излязла е вълна и вятър.
Другия,комшията,пред Траката с лодката,двама извадили 3 карагьоза,на обяд бяха се прибрали за ракията.
За сонара,не мога да дам мнение,още не намерих време да го монтирам моя,дано тази седмица направя стойката.До сега не съм работил с такава машинка,ама от сега нататък ще трябва.Поне да не ора напразно морето.
Другия,комшията,пред Траката с лодката,двама извадили 3 карагьоза,на обяд бяха се прибрали за ракията.
За сонара,не мога да дам мнение,още не намерих време да го монтирам моя,дано тази седмица направя стойката.До сега не съм работил с такава машинка,ама от сега нататък ще трябва.Поне да не ора напразно морето.