КАЛИАКРА

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Re: КАЛИАКРА

Мнение от chipi_ »

Сега се връщам , давам набързо инфо
Лягам и умирам.
Събота
Беше леш,пред Русалка
няма такова чудо (убихме я)
Втори ден
Спане в микробуса и сабахлян атака.
Обаче какво стана.Обикаляне до към 11.00 преди това
по един по два.Нали предния ден бяхме все по седем осем,десет и повече.
Та 11.00 някъде беше я набарахме по към брега пред дерето и удри .
НОО ГОЛЯМА АВАРИЯ СТАНА :shock:
ДРАИФУС МНОГО ДРАИФУС
То не е за разправяне.Аз и авера заедно надупени >подхранвахме яко.Абе сега като се сетя смях ме фаща.
Към 14.00 викам на авера да излизаме че не се търпи.МОРЕТО ВРИ.А пък риба има дейба.
Излизаме и след малко ко да видя.Лодка след лодка излизат и се фърлят,кой къде свари да легне.Един колега разправя че бил моряк и от 10год.не бил повръщал а ма такова чудо не е било.
Званя на едни приятели те влачат между Калиакра и Каварна за Паламуд
имат за цял ден 20риби.били няколко лодки едната имала една лонда явно на който е късмета.
А ми набързо това е инфото.
На слука. :smt023
Изображение
Аватар
preslav
новобранец
новобранец

Мнение от preslav »

Сафрида цял ден вървя с променливо темпо-доволно :D Обаче за цял ден само 1чернокоп.Мострата сочи че са пораснали доста.Хванах и една прилична циганка ок 400гр и после на брега едни момчета ми показаха една.Моита беше търмъчена на чепарето доло на дъното.Маи трябва паламудски чепарета :drinkers:
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

айде доде ред да се включа и аз на таз машинка :evil: . мача е насрочен да се играе на стадион калиакра :lol: .начален сигнал на дербито към 8:15 часа след хиляди уговорки и недомлъвки за комисионната на съдията. след като излязохме на терена публиката ни посрещна ето така
Изображение
и още при първата атака имаше заучена комбинация и
Изображение
.така вече водехме в резултата и надеждите за един успешен край бяха на лице след толкова пропуснати срещи :oops: въпреки че терена не беше в много добпро състояние
Изображение

ето пример за контра - атака на скорост
Изображение

не като вечното шопско дерби :D .
абе да Ви кажа хубав мач стана и както и участниците така и зрителите останаха доволни и ли поне така си мисля или би трябвало да е така
Изображение

Изображение.

айде че съдията свири края и ся ще стане лудница на изходите :lol: до нови срещи и лека нова работна седмица .
пряко от стадион калиакра лека вечер :drinkers
Изображение

Изображение

Туй HTTP,го слагай между Img.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе добра работа сте свършили.Сега почвам да се ядосвам,що не приех предложението на Преслав.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
чечо71
новобранец
новобранец

Мнение от чечо71 »

Aйде и от мен малко.Ние имаме по около 4кг. на човек,
за сафрид става дума.Чернокоп нямаме ни един,аз закачих едно карагиозче и това е.
Това море ни отрепа вчера :rolleyes: ,и накрая мотора не запали,че ни дрьпнаха.Абе ядове :x
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Браво,колеги.Хвала на такиви патриоти.Бат Киро,някакво инфо имаш ли за пред Варна,че нямам време за днес да се катеря нагоре?
adesito
новобранец
новобранец

Мнение от adesito »

в момента на шабла излиза много хубав сафрид и от време на време по някои и друг чернокоп-на въдичка.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Браво , браво ! :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

milen kordov написа:Браво,колеги.Хвала на такиви патриоти.Бат Киро,някакво инфо имаш ли за пред Варна,че нямам време за днес да се катеря нагоре?
За днес , не.За вчера писах в каята.
Изображение

jorojoy
новобранец
новобранец

Мнение от jorojoy »

здравейте колеги от няколко дена и аз гледам форума.в неделя и аз бях на Калиакра.ние влязохме към 10.30 и направо пред носа.набързо направихме 10 кила между 25 и 23 метър.фишфайндера беше полудял.но към 12.30 отсече.ходихме до 30 метър пак обратно ни много слабо.отидохме при другите лодки които бяха по към Болата и там даваше но слабо.интересното беше че файндера показваше много риба а тя не се хранеше.кумеца подхвърли идеята че може би нещо я гони.но какво?пуснахме паламудското чепаре и започнахме да влачим .още на 10 метър в посока носа удари.3 прилични циганки.след това още 4 и два пъти по една общо девет и 3 нагли сафрида.ние бяхме от последните които излязохме по тъмно и колегите които прибираха лодките видяха.може би трябваше по рано да хвърлим голямото чепаре.днес кумеца пак замина и по обяд се чухме но нямаха нищо.излязъл е пак сафрид.и те бяха чули за тези които са влачили пред Зеленка и хванали 20 "едри" паламуда.Надявам се тази информация да ви е от полза
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

естествено че е от полза. всякаква информация е от полза
Аватар
preslav
новобранец
новобранец

Мнение от preslav »

А бе тя се е видяла пак ще бягаме от работа. Ама ако някой може да обясни чалъмите на паламудското( скорост на влачене и закрепване към лодката - май някаква дъсцича използват) ще бъда много благодарен :lol: То моторджиите казват кат ти влезе един път бензин в гъза......че и мойта :D
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Тея мойте който влачиха вчера.
100метра дистанция и такъм 25куки
оплитания няколко пъти и те не са много в час на обслужването.
Аверчето е държало мисината на ръка и отначало го е насмотвал в лодката
после пробвали да прехвърлят през лодката но се оплитало
и накрая на пребиране навивал всичко и после пускал.
а бе разказала му се играта.
Има начин обаче и аз не знам как,чувал съм че се върти лодката в кръг или нещо подобно когато се обслужва.
Някой ако е по в час да каже и на мен ми е интересно да разбера.
Изображение
Аватар
preslav
новобранец
новобранец

Мнение от preslav »

Благодаря чемп., но нека някои дето му разбира да каже.То Едисон преди да изобрети крушката открил 3000 начина как не се прави крушка :?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе почнах да пиша,ама накрая се скапа нета,та отначало.
На двата борда трябва да имаш по един шиш,или се навива на ключовете на греблата.
Основното се държи в ръка,придърпва се като на сафрида,и като усетиш удара,тогава се дава лек завой на лодката /да не отиде на винта кордата,а и по този начин задържаш при пасажа /.почне ли да товари,леко обираш и навиваш на шишовете.Като дойде чепарето,и него навиваш барабар с рибата.Чак като дойде оловото,спираш,снимаш :D ,откачаш късмета,и по обратния ред пускаш.Става бавно,иначе може сакатлък да стане с тези големи куки.Като падне оловото на дъното,даваш ход на мотора.
Бавно,колко / де да знам /,да усещаш как понякога оловото / 1,5-2 кг / ти тропа по дъното,и малко отгоре.
Сигурно пак не съм обяснил нещо,кат питаш конкретно,ще казвам.
Аз нямам такъв малък ход,а и не мисля да използвам за сега това чепаре,че е хамалогия.Добре е да имаш и здрави ръкавици,че ако изведнъж натовари,кордата реже.А, и да не забравиш,отпусни 2-3м и я вържи за борда.
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”