Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби
Модератор: sapuna
Re: Тайната на успеха - шарани, амури и шаранови риби
Честно да ти кажа Васко, незнам. Знам само ,че,, тръгне,, ли спокойно можеш да минеш на по-големи куки и по-дебели поводи-ще имаш повече закачени и по-малко откачени риби. Капризна ли е обаче с по фини такъми може и да провокираш кълване... ама божа работа...
Васко ,ако подхвърлиш някое жокерче едва ли някой ще се разсърди... обещавам...
-----------------------
За последователни мнения използвайте бутона "редактирай"! sapuna
Васко ,ако подхвърлиш някое жокерче едва ли някой ще се разсърди... обещавам...
-----------------------
За последователни мнения използвайте бутона "редактирай"! sapuna
-
- научил се да хвърля
Благодаря ви за отговорите и ако времето утре е хубаво ще пробвам дали ще кълве и ще пиша.Не беше лошо и някоя тайничка да бяхте казали,но все пак това е по желание. 

Карпсливен, на прав път ли съм с "изнасилването на рибата да яде"?

georgi_gopata написа:Със непознат/нов аромат и непозната/нова стръв!
- carpsliven2
- сериозен играч
Според мен това е решението + местенето на стръвта в различните пластове на водата, ама и аз несъм сигорен дали съм прав. Пробванията се оказват досега сполучливи .. ама незнам след смяна на сезона .. дали ще продължат да действат.georgi_gopata написа:Карпсливен, на прав път ли съм с "изнасилването на рибата да яде"?![]()
georgi_gopata написа:Със непознат/нов аромат и непозната/нова стръв!

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Да!
Мисля че ако ловим на протеинови топчета жълти на цвят, ще имаме добър успех на червено топче Поп-ъп, особенно ако търсим амур!Или обратното!
Незнам какво ще се получи и ако използваме за захранка топчета с "тежък" аромат, а за стръв използваме топче с "лек" аромат!
п.п.Сапуне, ако бяхме сигурни в това което казваме и сме го изпитали, то темата щеше да е само с едно-две мнения...даже се чудя дали щеше въобще да я има!?!

Незнам какво ще се получи и ако използваме за захранка топчета с "тежък" аромат, а за стръв използваме топче с "лек" аромат!

п.п.Сапуне, ако бяхме сигурни в това което казваме и сме го изпитали, то темата щеше да е само с едно-две мнения...даже се чудя дали щеше въобще да я има!?!

Последно промяна от georgi_gopata на Пет Мар 20, 2009 11:45 pm, променено общо 2 пъти.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Много станаха АМА-тата!
Това май е предположение,а не становище! 

-
- и господ не е толокова добър
Тайната на успеха е че няма тайни.Ние няма тепърва да откриваме топлата вода-тя е открита.При риболова на шаран и амур най важното нещо е да намерим къде е рибата.Няма ли риба наоколо(не държи ли риба това място)каквито си искате магарии правете,риба няма да хванете.Въпроса за стръвта,монтажа-това се определя от водоем,релеф,течение,треви,закачки,миди и др.Въпроса е когато сме спазили всички фактори посочени по-горе и рибата неще да се храни-тогава какво правим.Отговора също е прост-експериментираме.Товае,няма тайни.Това,че някой хванал,някаде,нещо си,на еди какво си,това не значи,че на другу място или на друг водоем ще е така.Тази тема може да продължим до безкрайност и все ще се повтаряме.Трябва да се обсъждат нещата индивидоално за всеки водоем.
Примерно:Кастел.Там рибата се групира в 4-5 точки.На всички други места можеш да хванеш риба,но ще е инцедентно.Стръвта на която кълве през годината зависи от началото на сезона с какви топчета започва да се храни и рибата привиква на тях и ги търси цяла година.Не,че на друго няма да удари,но ударите са много по малко.Монтажа е без значение къкъв е стига повода да е по-къс.Това е-нещата са прости,от вас остава да чакате и да можете да я извадите

Примерно:Кастел.Там рибата се групира в 4-5 точки.На всички други места можеш да хванеш риба,но ще е инцедентно.Стръвта на която кълве през годината зависи от началото на сезона с какви топчета започва да се храни и рибата привиква на тях и ги търси цяла година.Не,че на друго няма да удари,но ударите са много по малко.Монтажа е без значение къкъв е стига повода да е по-къс.Това е-нещата са прости,от вас остава да чакате и да можете да я извадите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Това е истината. Няма как да си от успешните риболовци на всеки водоем на който отидеш( и три живота няма да ти стигнат). Най-добре да отделиш внимание и време и да опознаеш 2-3 водоема с добър потенциал и там пробваш късмета и знанието си.
-
- разбира нещата
И все пак-всеки си има малки тайни,които му работят успешно!Топлата вода е открита,но има хора,които са открили нещо съвсем различно от традиционното и не искат да го споделят
Познавам хора от този форум,които на всеки казват различно нещо-за едно и също място-сами преценете-лъжат ли???
Аз лично след последния път на теца,когато излъгаха Васил,едва ли ще кажа на някой непознат нещо!!!
Все пак ника ми е Secret Carp по дяволите
Тайната за всеки е различна-за Мечо една,за мен друга,за Илийката трета...

Познавам хора от този форум,които на всеки казват различно нещо-за едно и също място-сами преценете-лъжат ли???
Аз лично след последния път на теца,когато излъгаха Васил,едва ли ще кажа на някой непознат нещо!!!
Все пак ника ми е Secret Carp по дяволите

Тайната за всеки е различна-за Мечо една,за мен друга,за Илийката трета...

-
Така е но тази тайна е само за определен водоем.Няма монтаж,стръв,тактика която да е успешна навсякъде.Това което ти носи успех на теца,на много други водоеми ще ти донесе не успех.Затова повтарям,давайте за конкретни водоеми. 

Всеки си има някакви,, съкровени,, тайни Васко
Пробваш нещо различно от ортодоксалното ,то пък за беля
ти носи успех и си въобразяваш, че си разкрил загадката. Докато някой път не се изправиш пред нова. Късмет си трябва за всичко, колкото и да си грамотен или да се мислеш за такъв..., а и време, много време...

- carpsliven2
- сериозен играч
Отново провал в правенето на царевица .. като опитах да я направя като унгарската , само че с други миризми.
Познат прави много хубава и ефикасна .. обаче вече година терор .. продължава да не казва рецептата..
Странни хора са шаранджиите.. би трябвало да си помагаме.. сега се сетих и за ефикасен метод преди години..
Време е да излиза и пониква пресния шавар (него бъркайте с папура) . режехме и вадехме само сърцевината .. и закачахме малко парченце на куката и шарана кълвеше.. в днешно време може да се пробва и на косем ... сега е сезона
Познат прави много хубава и ефикасна .. обаче вече година терор .. продължава да не казва рецептата..
Странни хора са шаранджиите.. би трябвало да си помагаме.. сега се сетих и за ефикасен метод преди години..
Време е да излиза и пониква пресния шавар (него бъркайте с папура) . режехме и вадехме само сърцевината .. и закачахме малко парченце на куката и шарана кълвеше.. в днешно време може да се пробва и на косем ... сега е сезона

-
Придържайте се към темата. 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Добре дошъл,за в бъдеще пиши излетите в правилното място.
[/quote]
Благодаря за пояснението "quote", верно малко се олях в словоизлеянията, но идеята ми беше, че за шаран и амур не е задължителна само царевицата и стръвта на протеинова основа, а дъждовният червей си върши страхотна работа. Друг път също съм го прилагал успешно - захранка с царевица от консерва (салатна) и за стръв - червей като наденичка и на долна кука понеже оставям малко аванс. Успех и от мен.

Благодаря за пояснението "quote", верно малко се олях в словоизлеянията, но идеята ми беше, че за шаран и амур не е задължителна само царевицата и стръвта на протеинова основа, а дъждовният червей си върши страхотна работа. Друг път също съм го прилагал успешно - захранка с царевица от консерва (салатна) и за стръв - червей като наденичка и на долна кука понеже оставям малко аванс. Успех и от мен.

- carpsliven2
- сериозен играч
Като слагаш червей колега се оглеждай дали няма слънчаци наоколо. пък и распитай в някой магазин може да имат дип-кръв от черви
Пък може и да пуснеш някоя снимка да се уверим че, на червии кълвът трофейни шаранета. Виж за амури на червии няма да може да ни убедиш. Виж тва е на царевица: http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=21176
Ако покажеш нещо по-ефикастно .. сменям стръвта и почвам да лова само на черъвчета

Ако покажеш нещо по-ефикастно .. сменям стръвта и почвам да лова само на черъвчета