Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- ще става разбирач
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Благодаря на Sestrata за труда , който си е направил.Много интересен тест. Отдавна тази фирма ми е в полезрението, защото умувам какво да си купя в момента. Необходим ми е прът с дължина 2.10 и ровя в нета. Има интересни неща от Sakura /не зная правилно ли го изписах/. Баркли също го преглеждам макар да са в различни ценови класове имат интересни пръти. Единствения проблем е ,че усещането за прът е чисто индивидуално чувство, което се тества само на водоема. Просто трябва да го вземеш , отидеш на място и тестваш.Един прът може да се хареса от един риболовец , а от друг не. Освен това понякога заявените технически параметри не дават точна информация за поведението на пръта и неговите възможности. Пример.Имам прът Byron - Black Dinamic -2.70,Casting W - 20 - 40. Старичък , но...много добър. Повярвайте с този прът без проблеми замятам Rublex 2 на около 30 - 35 метра.Прекрасно замята и кастмастъри от по - голям размер, поведението му с по - едра риба е перфектно. Така ,че , според мен в теста е истината.Там могат да се установят единствено качествата на един прът. Затова още веднъж благодаря на Sestrata. Извинете ме за многословието.
Христо - наслука на всички
- Skorpi
- сериозен играч
Ми щеше ми се някой да каже нещо за е това купих си го за по леки примамки

окума роял 8-25г -на 3м
окума роял 8-25г -на 3м
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- ще става разбирач
Зависи под какво имаш впредвид "леки примамки" 

Прочетох цялата тема, много е интересна.
Изчетох и много други мнения за пръчки,но немога да взема решение сам и моля за помощ.
Знам че съм поредният питащ за едно и също, но от снимки в нета немога да се ориентирам основно за дължината на дръжката и реалният тест на пръчката.
А точно от това се опасявам, че ще пристигне пръчка различна от очакванията ми.
Основното което е: да е нещо лайт, но да може да води воблери 2-4гр. и блесни до №2 в речното течение без проблеми; дължина 1.80 с къса дръжка, че да може само с китката да се замята (в краен случай може и 2.10, но също къса дръжка). В ниския ценови клас.
Просто нещо с тези характеристики, което е ползвано успешно от някой колега.
Изчетох и много други мнения за пръчки,но немога да взема решение сам и моля за помощ.
Знам че съм поредният питащ за едно и също, но от снимки в нета немога да се ориентирам основно за дължината на дръжката и реалният тест на пръчката.
А точно от това се опасявам, че ще пристигне пръчка различна от очакванията ми.
Основното което е: да е нещо лайт, но да може да води воблери 2-4гр. и блесни до №2 в речното течение без проблеми; дължина 1.80 с къса дръжка, че да може само с китката да се замята (в краен случай може и 2.10, но също къса дръжка). В ниския ценови клас.
Това е твоята пръчка. Първата в колонката. Berkley Cherrywood 1.80 m, 4-16 grmarto 85 написа: Основното което е: да е нещо лайт, но да може да води воблери 2-4гр. и блесни до №2 в речното течение без проблеми; дължина 1.80 с къса дръжка, че да може само с китката да се замята (в краен случай може и 2.10, но също къса дръжка). В ниския ценови клас.
Я, сайт в който имат налично 1.80 чери. Благодарско sestrata!
- Skorpi
- сериозен играч
Мм някой не е ли попадал на такава 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

Тубертинито от 2 ра страница кажете магазин от който мога да си го поръчам 

Мисля, че има останали в магазина на Сунай в Русе.dzakiii написа:Тубертинито от 2 ра страница кажете магазин от който мога да си го поръчам
Онлайн магазин нещо няма ли ,че съм на най-малко 350 км от Русеsestrata написа:Мисля, че има останали в магазина на Сунай в Русе.dzakiii написа:Тубертинито от 2 ра страница кажете магазин от който мога да си го поръчам

-
- разбира нещата
Тубертинито в София продава ли се?
Моля ако някой знае да къде да ми стрелне едно лично ще почерпя

Моля ако някой знае да къде да ми стрелне едно лично ще почерпя

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
- горан
- ще става разбирач
в Пловдив в магазина на Наско Боянов мисля че я има
Последно промяна от горан на Чет Окт 01, 2009 11:11 pm, променено общо 1 път.
- Живко Василев
- разбира нещата
Ехо, от февруари до сега нищоVidrax написа:Подкрепям идеята на Мазнислав и ас лично пбещавам всеки месец да пращам по една въдица на Сестрата ,коъто да тества и после да се продава на търг като парите отиват за зарибяване . Надявам се да се включат и други колеги , ама освен още двама - трима не ми се вярва да ни последват повече вносители .

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
В последно време има много запитвания за новата версия на една популярна въдица на
- CHERRYWOOD II
Като притежател на модела 2.70, 9-28 гр. от старата серия изпитвах любопитство до каква степен пръчката се е променила. В момента въдицата се предлага за 77.- лв, което я нарежда сред масово достъпните спинингови въдици
ОБЩО ОПИСАНИЕ

Въдицата се транспортира в мек червен калъф от изкуствена материя.

Цветът на бланка е червен, с добре оформено лого

и маркировка от обратната страна.

Изненада номер 1
След като я взех в ръце установих, че тази версия е далеч по-лека от предшественика си.
Може би не точно 144 гр както е обявено, но близо до тази стойност.

Дръжката е 54 см, с корково покритие.

Макародържачът - с характерен за модела облечен горен винт.

Както е видно, бланка е близък по дебелина на St Croix Avid 14-56 гр., което навежда на мисълта за подобен реален тест.

Изненада номер 2
Първоначално бях пропуснал малко лого встрани от фирменото. Придружено е с надпис "LTS - braided line resistant" уточняващ, че водачите са LTS и може да се ползват безпроблемно плетени влакна. Както много беше коментирано, в предишната версия, след известен период водачите се нарязваха при ползване на евтини брейдове.

Традицинно водачите са добре закрепени и качествено заляти.

Върховият водач е стабилен.

Добър баланс с макара 4000

Така изглежда въдицата в сглобен вид.

За целта на теста оборудвах въдицата с макара 4000 - 360 гр и брейд Climax Zander Special 0.12 - 15 либри
ТЕСТ ПО ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Както в предишните тестове, започнах с много леки примамки.

Блесни №1 се замятат успешно на около 20 м и са около прага на чувствителност.

Малките кренкове и миноу летят добре до 30-35 м. Отчетливо се усеща играта им.

Продължих с леки джигове без усещане за контрол.
10 гр. е най-лекият джиг с който в ръката се усеща контакта на примамката с дъното.

Може да се приеме, че производителят коректно е обявил долната граница на теста
ТЕСТ ПО КАСТИНГ
Целта на тази серия тестове е да се добие представа за далечината на замятане на различни по тегло и форма примамки, както и тежестта при която се достига максимална дистанция. Това е силно субективен тест и затова резултатите трябва да се приемат само като ориентир, а не като абсолютни стойности.
6-грамовите миноу достигат без проблем 35 м

Разбира се, в рамките на обявения тестови диапазон нещата стоят още по-добре.

8-грамовите блесни дастигат 40 м

Добре работят и 10 гр джъркбейтове - около 40 м дистанция и добър контрол.

В средата на диапазона 17 гр лонгкаст се замята до 50 м

20 грамовите джигове и воблери прехвърлят 50 м

22 гр трил лети като снаряд над 55 м

На горната граница 28 гр спинърбейт отлетя над 60 м

Кастингът с 28 гр кастмастер беше най-далечен и показа, че въдицата има още запас.
С лекота се постигаха дистанции над 70 м

Продължих успешно с по-тежки примамки

32 гр не са проблем

Също и 40 гр

Последните тестове потвърдиха предположението, че реалният тестови диапазон е около 10-40 гр
СТРОЙ
На пръв поглед твърдостта на въдицата подсказва бърз строй.
Тест в силна струя с въртяща блесна № 4 показва по-скоро тенденция към модерейт-фаст

Това предположение се потвърждава при постепенно натоварване на пръчката.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Като цяло не открих сериозни недостатъци в тази пръчка. Лека и здрава, подходяща за риболов на средни риби 1-3 кг, но с достатъчно мощ да се справи и с неочакван трофей. Прави впечатление сериозната промяна в полза на чувствителността. Ще допадне и на почитателите на по-дълги дръжки.

Като притежател на модела 2.70, 9-28 гр. от старата серия изпитвах любопитство до каква степен пръчката се е променила. В момента въдицата се предлага за 77.- лв, което я нарежда сред масово достъпните спинингови въдици
ОБЩО ОПИСАНИЕ

Въдицата се транспортира в мек червен калъф от изкуствена материя.

Цветът на бланка е червен, с добре оформено лого

и маркировка от обратната страна.

Изненада номер 1
След като я взех в ръце установих, че тази версия е далеч по-лека от предшественика си.
Може би не точно 144 гр както е обявено, но близо до тази стойност.

Дръжката е 54 см, с корково покритие.

Макародържачът - с характерен за модела облечен горен винт.

Както е видно, бланка е близък по дебелина на St Croix Avid 14-56 гр., което навежда на мисълта за подобен реален тест.

Изненада номер 2
Първоначално бях пропуснал малко лого встрани от фирменото. Придружено е с надпис "LTS - braided line resistant" уточняващ, че водачите са LTS и може да се ползват безпроблемно плетени влакна. Както много беше коментирано, в предишната версия, след известен период водачите се нарязваха при ползване на евтини брейдове.

Традицинно водачите са добре закрепени и качествено заляти.

Върховият водач е стабилен.

Добър баланс с макара 4000

Така изглежда въдицата в сглобен вид.

За целта на теста оборудвах въдицата с макара 4000 - 360 гр и брейд Climax Zander Special 0.12 - 15 либри
ТЕСТ ПО ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Както в предишните тестове, започнах с много леки примамки.

Блесни №1 се замятат успешно на около 20 м и са около прага на чувствителност.

Малките кренкове и миноу летят добре до 30-35 м. Отчетливо се усеща играта им.

Продължих с леки джигове без усещане за контрол.
10 гр. е най-лекият джиг с който в ръката се усеща контакта на примамката с дъното.

Може да се приеме, че производителят коректно е обявил долната граница на теста
ТЕСТ ПО КАСТИНГ
Целта на тази серия тестове е да се добие представа за далечината на замятане на различни по тегло и форма примамки, както и тежестта при която се достига максимална дистанция. Това е силно субективен тест и затова резултатите трябва да се приемат само като ориентир, а не като абсолютни стойности.
6-грамовите миноу достигат без проблем 35 м

Разбира се, в рамките на обявения тестови диапазон нещата стоят още по-добре.

8-грамовите блесни дастигат 40 м

Добре работят и 10 гр джъркбейтове - около 40 м дистанция и добър контрол.

В средата на диапазона 17 гр лонгкаст се замята до 50 м

20 грамовите джигове и воблери прехвърлят 50 м

22 гр трил лети като снаряд над 55 м

На горната граница 28 гр спинърбейт отлетя над 60 м

Кастингът с 28 гр кастмастер беше най-далечен и показа, че въдицата има още запас.
С лекота се постигаха дистанции над 70 м

Продължих успешно с по-тежки примамки

32 гр не са проблем

Също и 40 гр

Последните тестове потвърдиха предположението, че реалният тестови диапазон е около 10-40 гр
СТРОЙ
На пръв поглед твърдостта на въдицата подсказва бърз строй.
Тест в силна струя с въртяща блесна № 4 показва по-скоро тенденция към модерейт-фаст

Това предположение се потвърждава при постепенно натоварване на пръчката.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Като цяло не открих сериозни недостатъци в тази пръчка. Лека и здрава, подходяща за риболов на средни риби 1-3 кг, но с достатъчно мощ да се справи и с неочакван трофей. Прави впечатление сериозната промяна в полза на чувствителността. Ще допадне и на почитателите на по-дълги дръжки.

- Живко Василев
- разбира нещата
Изключително представяне
И визуално изглежда много добре въдицата
п.с. Радвам се че Vidrax удържа на думата си. РЕСПЕКТ
Поздрави!

п.с. Радвам се че Vidrax удържа на думата си. РЕСПЕКТ

Поздрави!

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко