Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Асеновград-регион

Мнение от chestarfield »

Buffon написа:А на Тополовския какви риби излизат в момента. Мисля да го посетя близките дни, да си имам представа с каква стръв и захранки да се запася :)
Шаран,кефал рядко, каракуда и сом.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Пак позабравихме темата, макар да е много важна за нас, айде колеги споделяйте кой каде какво е направил по нашти водоеми.
В отпуска съм 20 дена обиколих около 5 язовира, а ми остават ощи 10 дена. :D
Ето и от мен инфо.
яз.Мечка-3 дена мрежи поцелия язовир,на перо само дава кефал,червеноперка.на дъно нищо.
яз.Брягово-1ден на дъно нищо поне аз и тези около мен, на перо редки каракуди но в добри размери.
яз.Бодрово-1ден шарана не зима добре, два амура 1- 9 кила много зор и неможах да го искарам скъса от кукичката,5,60 другия 70мин борба и с помощ от колега кепчосан,изваден на щека :oops:
яз.Пясъчник -3-дена инфо от познатите ми 20 шарана за 3 дена 1,20-3,00кила.
яз.Кърджали- 2-дена яко разпъване на 200-250 метра само мерен кефал 900-1,700 по 20 на човек.
До сега испълвам плана добре ,ден почивка ден за риба, :lol: хайде колеги споделяйте че имам ощи 4-5 излета да права давайте идей да не повтарям водоемите.
На някой нещо интересно някаде не му ли се е случвало.
Според мен в момента риболова а много тегав, незнам от падащите язовири ли, от земетресенията ли, от мреженето ли,или от жегите.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колега дай ми малко инфо за Бодрово-цени(и ако не ловиш плащаш ли),може ли да се спи и има ли някакви дървета да пазят сянка.мерси предварително
Изображение
Незнанието не е извинение.
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Бодрово - 4 лева такса. Шарана 5 лева за килограм, толстолоп - 3лв., каракуда - 3 килограма влизат в таксата. Бях в петък и имаше каравана с шатра, но незнам дали си е постоянно там или е била на рибари.
Слънчевките са като пирани, не прощават и на царевица, каракуди има и над 500гр., шарана, който вадех:
Изображение
Малко ластик и изглед с евентуалните сянки:
Изображение
Не писах за излета поради лошото качество и малък брой снимки. :|
Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Днес на обяд отидох на яз.Леново да вида и там каква е хавата.
за 4 часа около 5 кила каракуда,кефал и алай, шаран не барна, но нещо голямо игаеше на повърхноста, не знам какво но не беше толуп със сигорност. :wink:
А забравих на леновските дупки клечат колеги и то доста за толостолоп на тапа, минах и от там да вида как е хавата. :!: 10 кинта и квото си хваниш.
П.П.На Бодрово вече са бунгалата 4 броя 20кинта за денонощие и периметара пред тях.Не знам само дали таксата влиза в тях за риболов :? ако е така е супер,ще закарам жената и детето за една вечер.Барчето готвят перфектно и сателит имат.струва ми се много шик. :wink:
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
dj.andji
новобранец
новобранец

Мнение от dj.andji »

По принцип на Бодрово караваните си седят там целогодишно,има си скара и бира :) и е добре че има много шаран които ако е под 1 кило се враща обратно в язовира и има много големи толстолопи.Казаха ми също че яз.Езерово които е то Бодрово също имало много риба но немога да кажа как седят нещата с цените там.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

fugata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fugata »

Браво Митко :smt023 Разцепил си ги :smt023Малка ти е кофата :D :drinkers:
Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

dj.andji написа:По принцип на Бодрово караваните си седят там целогодишно,има си скара и бира :) и е добре че има много шаран които ако е под 1 кило се враща обратно в язовира и има много големи толстолопи.Казаха ми също че яз.Езерово които е то Бодрово също имало много риба но немога да кажа как седят нещата с цените там.
За там "Езерово" инфото е от първа ръка, пиши на бат ти Любо<Кроки> той му е господар?? :lol: А че има риба, има.
Ей от Н.С. не съм ходил там, дали да не отскоча и до там?????? :D :idea: :?: :!:
А ма се двуома на перо или на тежко да го пробвам. :?
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

За водоемите оградени в червено - на минаване през с. Тополово попитах различни хора за статута на водоема, но всички ми дадоха различни отговори, вероятно съчинени на момента :( Само да уточня, че това не е Тополовският до пътя, но то се вижда от картата.
Другия в червено над с. Новаково съм чул, че от години го държи човек, който не разрешава да се лови под никакъв предлог.
Някой има ли достоверна информация за статута на въпросните водоеми и рибната им популация?
А за тези оградените в зелено - някой посещавал ли ги е, стават ли за пикник и дали държат по някоя кьорава каракуда за убиване на време под сянка и на спокойствие?
Извинявайте за размера на снимката, но е така за да се вижда по-добре.
Изображение
Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Този над Тополово и аз разбрах че са го пуснали,ама условията са като че на Новотела си седнал да обядваш :rolleyes: 10 лева на пръчка и квото си хваниш се плаща. :D .Този нали е Софиянец собственика кво си мисли че зимаме като в София по 1500-200лева тука :mrgreen: .Един колега от работата е от Тополово той ме информира.А за другите си нямам идея освен че този над Новаково до хижата е забранен.
П.П.Митак<crossfire> гледам че дрънкаме по едни и същи пътеки"язовири",кога ще направим един съвместен със щеките. :wink: Пък и да се запознаем ,то е грехота само с тебе да си пишим в информация за водоемите :lol:
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Ще направя лека проверка на малките водоеми и ще пиша, ако до тогава някой не каже какво е положението.
А за съвместен излет съм навит, но почвам работа и ще видя как стоят нещата с почивните ми дни. Ще пиша когато мога.
Изображение
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

CrossFire написа:Ще направя лека проверка на малките водоеми и ще пиша, ако до тогава някой не каже какво е положението.
А за съвместен излет съм навит, но почвам работа и ще видя как стоят нещата с почивните ми дни. Ще пиша когато мога.
OK,аз имам ощи шест дена отпуска и в Петък заминавам при Бат Любо на Езерово, Събота и Неделя ще сме там агитката.
Който е свободен да заповяда
:wink:
П.П Днеска сутринта проверих и Леновските дупки за толупи на тапа, ами в този малък гиол имаше 50 тапи,20 човека :rolleyes: недай се божи нещо удари става страшно :lol:
Ама и то вътри има броики на пръсти да ги пребройш, то Андрю си е направил сметката,излизат по 1-2 на ден :wink: пазача вика за 10 лева толкова дава :lol:
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
trippy
новобранец
новобранец

Мнение от trippy »

утре мисля да се поразкарам малко наоколо..но не знам в момента къде е добре да се ходи ? :? прочетох някои предишни страници, но все пак някои мнения са от преди месец и не смея да рискувам :Д та попитам, някъде около на 30-40 км от Асеновград къде може да се ходи? за Леново чувам хубави неща, колко е таксата за там и т.н? ако някой има на представа, ще се радвам да сподели :) благодаря! :D

ПП: няма да използвам дънни и т.н на плувка ще съм :)
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

trippy написа:утре мисля да се поразкарам малко наоколо..но не знам в момента къде е добре да се ходи ? :? прочетох някои предишни страници, но все пак някои мнения са от преди месец и не смея да рискувам :Д та попитам, някъде около на 30-40 км от Асеновград къде може да се ходи? за Леново чувам хубави неща, колко е таксата за там и т.н? ако някой има на представа, ще се радвам да сподели :) благодаря! :D

ПП: няма да използвам дънни и т.н на плувка ще съм :)
Такса 5 лева квото си хваниш.каракуда,алай,кефал,чаушан и рядко шаран на плувка.
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”