Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
- antivik
- кандидат преподавател
Re: направи си сам...плувки
Зависи каква ти е главата на дрелката, аз знам за два вида:1. на конус и се набива на оста, 2. на резба. Те тука е по-сложно щото требе стругарска работа и изработка на свръзка между двете. Ако някой има по-вече познания да си даде и той мнението.sunnen написа:А някой би ли показал как да монтирам глава от дрелка на електромотор, понеже искам да си направя малко стругче. Дори, ако някой има такова, което не ползва - нека ми пише едно ЛС да се разберем
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- antivik
- кандидат преподавател
Страотни близалки, те това животно още не мо`а го натаманяБай Гого- Сиромаха написа:Ето и от мене некоя,от прословутия лопен..
Клечките за зъби и иглите са времянка,само докът изсъхне лака,за да не се запълнат дупките..

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Ми то ако нема значение,едното и другото,си ги правиме квадратни..antivik написа: . Има ли някакво значение при задържането профила на тялото или е важна само формата му?

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За щека или за болонезе ще ги правиш тие близалки? Това определя профила.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- antivik
- кандидат преподавател
Каква е разликата? Да кажем болонеза, щека немам па немам и желание да имам.chirusa_bg написа:За щека или за болонезе ще ги правиш тие близалки? Това определя профила.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Разликата е огромна.
Близалките за щека са просто сплескани плувки. Единствената им идея е да не създават съпротивление и да са оптекаеми. От тук и формата на тялото няма особено значение, важното е кила де е изнесен в предния край и да посреща течението, за да е стабилна плувката. При близалките правени специално за боло се търси друг ефект, ефекта на самолетното крило. Формата на плувката завихря водния поток и тегли линията навътре. Това от своя страна позволява да задържаш плувката без течението да я избутва към брега. Модели за боло съм виждал само на Кралусо- "Кралусо Боло" и "Кралусо Сърф" (bolo ; surf). При купешките плувките са от няколко части и тялото може да се обръща, за да рабити при ляво или дясно течение. В интернет е пълно със снимки и лесно можеш да се ориентираш за формата и профила, ако решиш да си ги правиш.
ПП. Разбира се, винаги може да сложиш на болото и близалка "ромбче", но ефекта е силно съмнителен.
Близалките за щека са просто сплескани плувки. Единствената им идея е да не създават съпротивление и да са оптекаеми. От тук и формата на тялото няма особено значение, важното е кила де е изнесен в предния край и да посреща течението, за да е стабилна плувката. При близалките правени специално за боло се търси друг ефект, ефекта на самолетното крило. Формата на плувката завихря водния поток и тегли линията навътре. Това от своя страна позволява да задържаш плувката без течението да я избутва към брега. Модели за боло съм виждал само на Кралусо- "Кралусо Боло" и "Кралусо Сърф" (bolo ; surf). При купешките плувките са от няколко части и тялото може да се обръща, за да рабити при ляво или дясно течение. В интернет е пълно със снимки и лесно можеш да се ориентираш за формата и профила, ако решиш да си ги правиш.
ПП. Разбира се, винаги може да сложиш на болото и близалка "ромбче", но ефекта е силно съмнителен.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- antivik
- кандидат преподавател
Чируса, благодаря за хубавия, изчерпателен отговор, научих точно това което ми трябваше - ефекта на самолетното крило, щото таквиз карлусовски истории съм ги гледал само на картинка. 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако имаш нужда от модел и не намираш нужната информация в нета, винаги мога да направя снимки.
- antivik
- кандидат преподавател
От нета образи дал господ, изпонасвалил съм цяла библиотека, ама ми трябваше тази подробност за профила иначе формата си е ясна. Ще резна няколко проби от гума и от онуй синьото, дура-на`м к`во си и ще пробвам к`во ше стане.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Да не седим залудо,спретнах още една близалка..
Снимките са от жи-си-ем..

Снимките са от жи-си-ем..
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Много добре е станала,все едно си снимал шаркче...
Може да ги боядисвате в естествени цветове,примерно да са тъмно зелени,оранжеви,жълти,кафяви да приличат на листо или просто с бесцветно лакче,както са си така дървени.Ще изглеждат доста естесвено през рибешкото око-носейки се по течението.Аз се пробвах да нашаря мойте купешките,ама не ми се получи нещо...

Може да ги боядисвате в естествени цветове,примерно да са тъмно зелени,оранжеви,жълти,кафяви да приличат на листо или просто с бесцветно лакче,както са си така дървени.Ще изглеждат доста естесвено през рибешкото око-носейки се по течението.Аз се пробвах да нашаря мойте купешките,ама не ми се получи нещо...

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- antivik
- кандидат преподавател
Ще се опитам и аз да помогна малко. Ето едно чертежче от нета с геометрия на антената и кила.

-
- научил се да хвърля
Ето и от мен малко Кралусо боло http://fishing.zp.ua/poplavochnaya-lovl ... imi-rukami .
- antivik
- кандидат преподавател
Страхотно клипче, евала!!!pin4o111 написа:Ето и от мен малко Кралусо боло .