За и против риболова на щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: За и против риболова на щека
Скоро очаквайте "За и против тролинга" както и "За и против риболова с мач".
Незнам защо тая тема не е изтрита още.От доста време ми е като трън в очите измежду другите теми и не се сдържах да пиша.Риболова с щека си е риболов като всички останали имаш прът влакно куки плувки слагаш червей и ловиш.На едни им е удобно на други не.Тва е като да пуснеш тема "За и против такситата".
Незнам защо тая тема не е изтрита още.От доста време ми е като трън в очите измежду другите теми и не се сдържах да пиша.Риболова с щека си е риболов като всички останали имаш прът влакно куки плувки слагаш червей и ловиш.На едни им е удобно на други не.Тва е като да пуснеш тема "За и против такситата".
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Е ма то било много забавно тука бре, що не казахте по рано.....

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Мани мани, смееш се до едно време, после ти дожалява.....Георги Кръстев написа:Е ма то било много забавно тука бре, що не казахте по рано.....![]()
![]()
![]()
![]()
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- murphymet74
- ще става разбирач
Луд умора нема,само се поти...Венелин Радушев написа:Мани мани, смееш се до едно време, после ти дожалява.....Георги Кръстев написа:Е ма то било много забавно тука бре, що не казахте по рано.....![]()
![]()
![]()
![]()

Абе ако се сложи на кантар мога и цял ден да си помпя.Мунчо написа:Ще лови със сигурност на "помпене"! Отделен въпрос е за колко време ще ти стигнат силите...

Въпроса е дали нещо ще хвана?
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Само не разбрах какво общо има монтажите ми , със написаното относно щеките.Бисо написа:![]()
![]()
VidinskoRibarche написа:Трябва да комплектуваш директният със ластик. При плитък водоем не са нужни тежки плувки, освен при ветровито време. Аз бих се подсигурил със основно 0.14 и повод 0.12 кука 14 номер след като казваш, че има големи шарани.
По някога е нужно да легнеш стабилно на дъното.
Аз лично ловя по следният начин Плувка 1гр тип морков , 0,14 основно, 0.12 повод дълъг 40 см . По средата на повода мини дропер непосредствено до клупчетата още един мини дропер и една педя по нагоре основното утежнение.
Лежа на дъното и с двата дропера, тоест се получава малко като с преотежнена плувка.
Ползвам този монтаж само при спокойно време.
При ветровито от скоро започнах да ползвам Слайдер на Миди 3 гр при ветровито време. Така линията ми остава неподвижна.
Опитах го този начин на риболов и е резултатен.
Пробвал сам го само на плитки водоеми или в плитки участъци и е безпогрешен до сега.
Шаран и каракуда, по някога си искат стабилно лежане долу , за това се надявам двата монтажа по горе описани да а ти полезни![]()
![]()
.....Ти ли.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
....![]()
![]()
.....Ти ли........
![]()
![]()
Верно ли,ТИ писа в темата ,за щеките.......и дори спорИ......Не бе,не-е-е-е-е.....И на тебе ли ти обърнахме толкова внимание........![]()
![]()
...
Няма да се смея повече...обещавам.
Обаче:
Венелин е Прав...:
......обещах,че няма да се смея повече......НО,в тая тема,ще се смея,колкото си искам.....И има за какво.Венелин Радушев написа: "Колегата" VidinskoRibarche е в фазата отрицание, следват гняв, депресия, примирение.....
Трябва да си много зле и супер начинаещ за да идеш на плитък водоем с 0.20 конец и 5 грамова плувка и кука 9 номер орлов нокът.
А ти се смей колкото си искаш то безплатно е. А Дали Венелин е прав или не ме интересува.
- Бисо
- сериозен играч
Верно ли не разбра бе човече!!?Ти си уникален случай....VidinskoRibarche написа:
Само не разбрах какво общо има монтажите ми , със написаното относно щеките.
Виж сега:
С тия монтажи:
VidinskoRibarche написа:Трябва да комплектуваш директният със ластик. При плитък водоем не са нужни тежки плувки, освен при ветровито време. Аз бих се подсигурил със основно 0.14 и повод 0.12 кука 14 номер след като казваш, че има големи шарани.
По някога е нужно да легнеш стабилно на дъното.
Аз лично ловя по следният начин Плувка 1гр тип морков , 0,14 основно, 0.12 повод дълъг 40 см . По средата на повода мини дропер непосредствено до клупчетата още един мини дропер и една педя по нагоре основното утежнение.
Лежа на дъното и с двата дропера, тоест се получава малко като с преотежнена плувка.
Ползвам този монтаж само при спокойно време.
При ветровито от скоро започнах да ползвам Слайдер на Миди 3 гр при ветровито време. Така линията ми остава неподвижна.
Опитах го този начин на риболов и е резултатен.
Пробвал сам го само на плитки водоеми или в плитки участъци и е безпогрешен до сега.
Шаран и каракуда, по някога си искат стабилно лежане долу , за това се надявам двата монтажа по горе описани да а ти полезни
С тази захранка:
С подобен "Инструмент"..vidinskoribarche написа: Примерно , хубаво е да се прибавя растително олио в приготвянето на храната, понеже спомагало за по лесното храносмилане при рибите.
При риболов с дунавска мамка , някои колеги слагат кутийки от крем , пълни със свинска мас, или пък кофичка с кисело мляко продупчена на няколко места, с цел да се получи като диря един вид.
Надявам се темата да бъде полезна на всеки който иска да научи нещо полезно в приготвянето на захранка.
И подобни нелепи коментари:VidinskoRibarche написа: Драги колеги, щекарският риболов не е единственият, и когато някой ден се засечем по водоемите ще ви го демонстрирам. И за да бъде по честно, ще ловя с някое изсъхнало клонче, за да ви докажа , че щеката не е най-добрият уред за риболов на плувка.
VidinskoRibarche написа: Въпреки, че един добре обигран риболовец с директен телескоп от 7 метра примерно, не би отстъпил на един щекар ама никога и мога да гарантирам за това.
Да наистина щеката е универсално оръжие в правилните ръце , ама за уклей със щека ми изглежда смешно, както и за бабушка и каракуда и за морунаж и за скобар.
Свързвам риболовът с щека само и единствено за по големи риби от 3 4 килца на горе тогава да сигурно има тръпка.
......дали имаш място в темат за Щеката,и дали имаш "право" да спориш,и дали наистина не ставаш смешен...!!!???
Запитай се......

В едно обаче,си много прав и няма как да се отрече...
VidinskoRibarche написа: Магията не се крие в това,колко предимства ти дава въдицата и колко е дълга и как се лови с нея, а в самият излет.
Онези мигове дето никой не може да ти ги отнеме, особено споделени със семейството или пък с приятели покрай водоема.
Дали съм със щека или със директен или със телескопче, няма значение важното е да си починеш да си изкараш добре.
.
Айде със здраве....
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Кво да ви кажа,чета и се смея през сълзи.
Tell people there’s an invisible man in the sky who

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Щекарите,"Тика"-джиите и "Шимано"-джиите за като ромите.Малко нещо да не си съгласен с техия избор и ще те изядат с парцалите.
Веднъж на яз."Огоста" се появиха двама известни роболовци от Монтанско-Пловдивски произход дето доста често ни учат от един салетитен канал.
Разпънаха дългите тояги наметкаха захранки за стотици левове и ...... ядец!Нема риба!Събраха си
тоягите ,камерите и скъпита фуражи и отидоха сигурно на некое платено за да се покажат колко
велики риболовци са.
А ние дето нямахме такъми за хилядарки си меткахме на "подвижно" и си вадехме прилични кустурчета/за мене най-вкусната риба/.
За мене риболова на щека е :
1.Снобарски/вижте кой съм/.
2.Приложим за платени и рибарници.
3.Свързан с тежко физическо натоварване.
4.Непрактичен/ловиш с килограмова тояга рибета по 20-30грама/.
5.Неоправдано скъп/с тия пари си купуваш лодка и двигател/.А риболов от лодка и щекарски
риболов изобщо не могат да се сравяват.
Тука по-нагоре някой написа,че щекарството е "С" класата на риболова.Аз бих добавил,че риболова от лодка е "Ферари","Ламборджини" и "Бугати" събрани на едно място.
Суркайте си тежките сопи и по-скромно ако може!
Веднъж на яз."Огоста" се появиха двама известни роболовци от Монтанско-Пловдивски произход дето доста често ни учат от един салетитен канал.
Разпънаха дългите тояги наметкаха захранки за стотици левове и ...... ядец!Нема риба!Събраха си
тоягите ,камерите и скъпита фуражи и отидоха сигурно на некое платено за да се покажат колко
велики риболовци са.
А ние дето нямахме такъми за хилядарки си меткахме на "подвижно" и си вадехме прилични кустурчета/за мене най-вкусната риба/.
5.Неоправдано скъп/с тия пари си купуваш лодка и двигател/.А риболов от лодка и щекарски
Тука по-нагоре някой написа,че щекарството е "С" класата на риболова.Аз бих добавил,че риболова от лодка е "Ферари","Ламборджини" и "Бугати" събрани на едно място.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
complast - това по добре да не го беше писал !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Много е субективно всичко, което казваш.complast написа:Щекарите,"Тика"-джиите и "Шимано"-джиите за като ромите.Малко нещо да не си съгласен с техия избор и ще те изядат с парцалите.
велики риболовци са.
За случката на Огоста, щекарите си патят предимно от три неща: понякога изфиняват ненужно, понякога захранват на 13 метра за риби, които са им в краката, често се предоверяват на щеката и не разпъват и един мач.
1.Има сноби (не само сред щекарите), повечето обаче харчат пари за удобство и качество...
2.Да, щеката е приложима на платени и рибарници, но силата и е другаде, на реки и за трудни зимни риби!
3.Натоварването опира до пренасянето на багажа, оттам нататък е удобство. Седнал удобно и държейки щеката правилно, риболов с щека ще те умори по-малко от 8 и дори 7 метров директен, звучи невероятно за някой, който не е пробвал, знам...
4.Да ловиш 20-30 грамови рибета на цяла щека верно е мъка, но ако немога да ги събера по-близо....няма как. Има едни моменти в топли зимни дни(януари-февруари), когато няма лед разбира се, когато се радвам на тридесетина миниатюрни бабушки, но гарантирам ти, тия бабушки няма да ги хванеш нито с директен, нито с мач.
5.За лодката....въпрос на светоусещане. За мен като плувкар е неспортсменско да ловя от лодка. Идеята при риболова над захранен участък е преди всичко да контролираш рибите, а не те теб, преследването на риби е по-скоро за спинингистите. Може ей сега да се включи и един леководолаз и да заяви, че не, риболова с харпун е Майбах и Ролсройс, и за себе си ще е прав, но какво общо има това с риболова на плувка, с директен и щека в частност?
В спора се ражда истината, но постовете ви звучат по-скоро като "никога не съм опитвал круши, но не ги обичам".....как разбра...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Бисо
- сериозен играч
Венелин Радушев написа: "никога не съм опитвал круши, но не ги обичам".....как разбра...

Това с циганчето и халвата е по-яко......

Колега "Complast",нищо от това,което си надраскал не е истина,освен случката с Колегите,които не са хванали риба........може би,и ти вероятно сам го разбираш,иначе защо ще са ти тези напъни преди време,да се сдобиеш с подобна"снобарска" въдица.....

П.п.
Имам ДВЕ лодки на разположение.......и от три години не са пускани на вода.....

П.п.2
Аз го написах,НО.....complast написа: Тука по-нагоре някой написа,че щекарството е "С" класата на риболова

Не е "С",а "S"класа,има огромна разлика.......

И да,"S"класа е в риболова на плувка.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Когато не те чуят, повтаряш по-силно. Когато не те разберат, повтаряш по простичко....Бисо написа: Това с циганчето и халвата е по-яко......![]()
![]()

- Бисо
- сериозен играч
Венелин Радушев написа:Когато не те чуят, повтаряш по-силно. Когато не те разберат, повтаряш по простичко....Бисо написа: Това с циганчето и халвата е по-яко......![]()
![]()

Силен си....

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Благодаря, на колегата Радушев, за написаното по горе.Венелин Радушев написа:Когато не те чуят, повтаряш по-силно. Когато не те разберат, повтаряш по простичко....Бисо написа: Това с циганчето и халвата е по-яко......![]()
![]()
Колега Бисо, аз съм привърженик на старата школа. Иновациите не са много по моят стил.
Ако моите монтажи не ти допадат, нито това , че се опитвам да науча повече, си е твой проблем.
Ако си мислиш за велик риболовец и за най в твоя квартал, еваларка момче, но се сдържай малко, теб никой не те апострофира с над-смешка едва ли не.
Темата е за и против риболовът със щека. Аз не ловя със щека защото има ред причини, които съм изброил в по горни постове.
За мен риболовът със уип и директен е до някъде толкова резултатен колкото и със щека.
Не се опитвам да се заяждам нито пък да подбуждам безсмислени спорове, който и както иска да си лови . Ти хвани със 6 кила повече от мен нямам нищо против. Обаче това важи само в състезанията, в любителският риболов е малко надменно и тъпо да се докажеш, че ловиш повече и че си супер мен на риБолова.