Къде се намирам:
Мероприятия
Срещи и Купони
naRiba.com

Форум

Ред и дисциплина на сдеващите срещи !!!
Модератор: sapuna
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Ред и дисциплина на сдеващите срещи !!!
Поддържах много инициативи,ама само от компа.
А трябва и действително.
И аз съм вътре .
А трябва и действително.
И аз съм вътре .
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- новобранец
Здравейте колеги. Първо искам да се извиня, че не можах да дойда на НС-5, но в събота тръгнахме за Варшава,защото на 04.05 в 8.30 трябвше да сме в централата на "Dospel".Седмица преди това собственика на ГРАНД МОЛ Варна /еврейче/ отказа поръчката за вентилационната система на сградата.Нашия "бащица" беше вложил над 40 000 евро в реинженеринг на проекта плюс три месеца труд на целия проектантски екип.Гадния евреин дал готовите разработки натурската фирма, която еглавен изпълнител на обекта, за да му излезе по-тънко с турски тенекии и китайски устройства,но ще си сърбат попарата когато пуснат сградаа в експлоатация.Много исках да се видим с Ивака,Кърцата, Чапара, Боби, Деди, Жечев и другите скоито се запознах наКоледа в Нови Хан /бях там със синята тойота с Варшавски номера/. Много исках да се запозная с любезният домакин-Любо,Сапуна, Митев, Неделчо, IDA/много ме кефи/,със Сливенската група,но да не изреждам всички теата е за друго.Това, което ще предложа не съм го измислил, бях прочел темата до 4 стр. и когато си отидох на Преславен да видя родителите си видях нещо, което мисля е варианта, който търсим.Преди два месеца, аз и мой приятел и съсед, купихме от човек 4 бр. за баща ми и1 бр. за приятеля ми оранжерии за зеленчукопроизводство.Оранжериитеса по 52м2,полукръг, по 10 ферми всяка една,които се сглобяват с два болта ф10 горе на билото.В двата края има планки с дупки , през които се забиват едни шишове ф18 дълги 30-40 см.Фермите се хващат една за друга с с едни огънати на 90 градуса ф 18мм скоби в тръбички заварени на тях.Всяка оранж. си има на входа по две плъзгащи врати.Има обтегачи със шпилки за крайните ферми.Стават много стабилни на вятър.По технология им се слага армиран двупластов найлон на лента 1.40м ширина със срязана пласмасова тръбичкаф18мм,но епо-евтино сцяло платнище обикновен найлон 10мна15м, който по земята се засипва спръс и се пристяга по фермите с найлонови ленти.При нас ще е по лесно, защото платнището е по-тежко, здраво,с метални шайби за опъване с въженца към рейки.По страниците сигурно могат да се залепят такива прозорчета като на"ябанджийските", да се направя и допълнителни навиващи се нагоре към билото входове, че ако се наложи да отнесем до палатката му някой "готов" колега да не раздигаме по- издържливите
/фен съм Ти/.Пък ако и спретна на тая "механа" една вентилацийка с отопление и охлаждане ще можем да си правим срещите и в Африка и на полюсите
.Сега да се върнем към глвното.Оранжериите са дълги 11.80м, широки 4.40м, височина при билото 2.20/лесно можем да ги надигнем с колкото си искаме см.Човека от който ги купихме имаше 10броя, искаше им по 1000лв - ние купихме 5 по 900 лв, след нас е дал две по 950лв и му остават още 3бр., които аз мога да взема по 850лв. бр
/най- добър клиент на годината/. Цената е мако по- висока от продадени на вторични суровини. Желая Ви приятен ден и очаквам кометар.

- krokibg
- учете се от него
Приятелю,при този вариант,ще има проблем с превоза.Сам разбираш че този Уй е за мен
Целта на занятието е да има сносна транспортна дължина и да може да се пакетират елементите.Ако не намерим оптимален вариант,каквото и да спретнем,ще трябва камион за транспортирането
Нямам обаче нищо против да видим една снимка на тези конструкций та дано можем да ги преработим и да са лесни и компактни за транспорт

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- новобранец
Здравей Любо.Ние ги пренесохме с една бордова ИФА петте бр. неразглобени/дъгата ппо пода,а краката стърчаха нагоре/.В дупката, която се получи нахвърлихме останалите железа,колчета, наредихме 20-те вратички икато обем имаше място примерно да се събере патнище за тези 250м2 използваема площ.Ако са разглобени е много прибрано.Виж какво реших в момета и след разговор с баща ми по GSM-а.Имаме място да съберем още 3бр. Тази седмица, след сряда ,ще ги купя и ще ги пренеса до Преславен.Няма да ги монтирам до началото на октомври.Ще ти ги снимам разглобени и наредени на купче плюс снимка на сглобена заедно с реколтата
.От мен вече няма да е задължително да се взима цял компект.Две плюс още някоя ферма мисля, че ще е достатъчно.Остатъка ще си го добавя към някоя от моите 4бр.Мисля че 25-30м са достатъчно за "банкетна зала".Които бяха на "Благотворителната" предполагам разбраха, че съм сериозен, затова моля останалите колеги само за градивни коментари по моето мнение.Поемам ангажимента, ако серши някаква промяна по фермите , моите хора да "цепят и лепят".Имам всякаква техника и то профи.Това го пиша 36 минути.За това само чета.Голям зор.
Прати ми GSM-а си да ти звънна.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Идеята не е за подценяване.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Според мен не е добра идеятаNikolai Vasilev написа:Здравей Любо.Ние ги пренесохме с една бордова ИФА петте бр. неразглобени/дъгата ппо пода,а краката стърчаха нагоре/.В дупката, която се получи нахвърлихме останалите железа,колчета, наредихме 20-те вратички икато обем имаше място примерно да се събере патнище за тези 250м2 използваема площ.Ако са разглобени е много прибрано.Виж какво реших в момета и след разговор с баща ми по GSM-а.Имаме място да съберем още 3бр. Тази седмица, след сряда ,ще ги купя и ще ги пренеса до Преславен.Няма да ги монтирам до началото на октомври.Ще ти ги снимам разглобени и наредени на купче плюс снимка на сглобена заедно с реколтата![]()
.От мен вече няма да е задължително да се взима цял компект.Две плюс още някоя ферма мисля, че ще е достатъчно.Остатъка ще си го добавя към някоя от моите 4бр.Мисля че 25-30м са достатъчно за "банкетна зала".Които бяха на "Благотворителната" предполагам разбраха, че съм сериозен, затова моля останалите колеги само за градивни коментари по моето мнение.Поемам ангажимента, ако серши някаква промяна по фермите , моите хора да "цепят и лепят".Имам всякаква техника и то профи.Това го пиша 36 минути.За това само чета.Голям зор.
Прати ми GSM-а си да ти звънна.

-
- разбира нещата
Това че не съм писал в темата, не значи, че не съм "за". Просто не съм се заглеждал по разни сглобки и не мога да предложа нещо конкретно. Навярно има и други като мен, така че включилите се вероятно ще са повече от коментиралите.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
- krokibg
- учете се от него
Да,направихме нещичко по въпроса за конструкцията но ако веднага обявя че вече има идея,ще ме обвини някой че си приписвам туй-онуй.Затова реших първо да се види кой какви идей има,защото може някой да роди по-добра идея от тази която умувахме.Убеден съм обаче че ще намерим правилното решение с общи усилия,пък после ще му меслем за другото

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Каква оферта бре Наско... нещо пак си писъл почерпен, аз не съм производител. Просто Ви казвам цените на които аз копувам, за моите нужди...nasco2 написа: Сега бяхме 12 шатри не стигат да сметнем 15 x 9 = 135м2 даи оферта ще обсъдим и другите варианти и решаваме.

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Каквото и да решите, аз и моята приятелка (emi_kb) подкрепяме идеята и ще участваме $$$.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
малко в перспектива.....за кроежи и матряли не мога да помогна,но СЛЕД като се реши цялата галимация мога да помогна сьс следното:и предлагам-да не седи цялата при любо да и яде УЯ,а и понеже нали я мислиме на части да се прави,мога част от конструкцията(понеже задьллжително присьствам-пропуснах само една кьсноесенна заради детето)да я мькна с буса-не ми пречи.а даже да не мога да дойда нямам проблем да дам буса на някой от Сф,дето ще ходи-напр чапи или сакси,или който и да било(като ест не ги НАРОЧВАМ за жертви-само като пример
).та не е зле-както по напред накой вметна идея да сьхраняваме конструкцията на няколко места,с цел улеснение при транспорта.щото,като гледам изискуемите параметри и прогнозни чертежи ми става ясно,че това си е сериозна работа като товар и пренасяне и верно ше ни треба камион с шафьор назначен
.тук излиза проблема,ако взема по рано да си трьгна,(щото тая последната среща уж беше 3 деня,ма продьлжи около над седмица) ама пак не е проблем,щото сме доста хора от сф,пловдив,сливен,варна и бургас и винаги мога да си трьгна с някой друг и да заеба буса на някой дето ще се прибира после и е без кола,а ние нали се комбинраме принципно по двама трима на отиване.не ми се е още много избистрило в главата,а и не е ТОЧНО това сега проблема,но както казах-в перспектива си мисля,че след като я произведеме вьпросната шатра не е зле да я стопанисваме на части в 4 или 5 места в страната,при хора,които могат да си позволят транспорт и сьхранение...само исках да дам насока,да се мисли и по тоя вьпрос-щото наистина си е отговорност и долемо дьрво обслужването на такова нещо и прилежящото кьм това сьобразяване с толкова фактори и с толкова хора 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Skorpi
- сериозен играч
Добре де Любо щом си избистрил идеята казвай не ни мъчи 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- krokibg
- учете се от него
Skorpi написа:Добре де Любо щом си избистрил идеята казвай не ни мъчи
Рисувахме нещо,мислиме по въпроса но това не е избистрена работа.Има още някой неща които изчаквам и ще ви кажа какво става.Просто имайте търпение !!!Искам като се прави нещо да е хем евтино,хем компактно зада се пренася и зглобява лесно и да е удобно за експлоатация !!!
Гледах едни конструкций но като видях цените направо се изприщих.Последно остава да си направим всичко сами но за това се иска малко време

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
то да се даде по некой лев-най лесно 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Само да отбележа, че квадрата е по лесен за изпълнание а няколко такива,
т.е. правоъгълно сечение е още по-удобно.
Това си е мое мнение, но съм ходил на селски свадби и там формите са такива.
Помислете как наредихте три-пет шатри, просто да са с общо чергило и това е ...
Кръглата форма ограничава, въпреки най-големия полезен обем/площ.
Помощ и от мене - с каквото мога.
т.е. правоъгълно сечение е още по-удобно.
Това си е мое мнение, но съм ходил на селски свадби и там формите са такива.
Помислете как наредихте три-пет шатри, просто да са с общо чергило и това е ...
Кръглата форма ограничава, въпреки най-големия полезен обем/площ.
Помощ и от мене - с каквото мога.
"Щастие за всички, щастие даром!"