Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
Кире, добре сте се справили за това време от годината и сте извадили различни видове дънни риби. М/у другото последия път като отидохме до Палеца не даде добра риба. На Черноморец беше по добре.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Само 3 бяха с хайвер,другите напомпени мъжкари.
А.С. и Камен така ми каза,че и на Палеца няма да даде,затова и до там не отидох.
И добре стана,че можело пак на буксир да се прибирам.
Пак ремонт стои на преден план.

А.С. и Камен така ми каза,че и на Палеца няма да даде,затова и до там не отидох.
И добре стана,че можело пак на буксир да се прибирам.
Пак ремонт стои на преден план.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
...Салмо , приятелю , първо пробвай - после коментирайsalmo написа:... и по възможност малко водорасли и ... медуза за желиране
/както казваше Бойчо Брънзов , лека му пръст/

върви с ракия

Булти за рапана съм съгласна, за пагура от част(аз не рих бо изхвърлила),но самардалата ми идва малко в повечко.Все пак има традиции -Девисил
а бе ти пробвай само 

-
- новобранец
Днес (05.07) от 6 часа до към 14 с много обиколки - първо пред Галата започна да дава ама излезе вълна и вятър, изместихме се по към Черноморец на завет там ядец заваля и дъжд ама ние не се отказахме газ към Черноморец уж там не валеше, дъжд си имаше колкото трябва,че и повече. Риба никаква. Изчакахме да превали и обратно лека полека в проби към Галата вече беше към 10 и 30 когато се закотвихме пред носа с няколко поопипвания намерихме и нашето място и останахме там. Като резултат около 3 кила едричка кая един лихнус един огромен дракон и няколко малки, известно количество граца, няколко мокри якета и прекрасно чувство от гледката на прескачащите делфини около нас. Вобщи линии, един чудесно прекаран ден.
ПП. Между другото излизаше и доста скорпид.
ПП. Между другото излизаше и доста скорпид.
-
- научил се да хвърля
освен рапани слагам и няколко ядки от миди. но и двете ги пускам последните 7 минути. а за да се държа към темата много дребни попчета също слагам в тензуха в първата част на подготовката на чорбата.Булти написа:...Салмо , приятелю , първо пробвай - после коментирайsalmo написа:... и по възможност малко водорасли и ... медуза за желиране
/както казваше Бойчо Брънзов , лека му пръст/
...за рапана в чорбата не се бъзикам , цяло палатко-харпунджийско , гладно лято съм карал преди години на рибена чорба с рапани
![]()
![]()
...ако фанете и паури , късате краката и в чорбата(после се изфърлят естествено)...ядките от рапани е добре да се нарежат на малки кубчета
...след сервиране се поръсва със сушена Самардала ( билка от Странджата ) и става страхотия ...
върви с ракия
-
- новобранец
- Обратна връзка:
В4ера бях близо до бал4ик на мост и гледам на един камак поп4е
,пуснах въдицата ,поп4ето избяга ама хванах един рак и бързо го извадих . след 5-6 секунди тои пусна стравта и трагна кам морето ама биах на пътя мъ, малко паника и ско4их в морето
.и рака ско4и 
Ч!
Камбата

Ч!
Камбата
-
- ще става разбирач
Привет колеги!Ловя каята на плувка,знам,че има и други които риболовстват по този начин,молбата ми е ако някой скоро е ходил за кая на плувка да сподели какви са резултатите,събота и неделя да знам дали да я търся каята или да купувам морски червей и каквото сабя (въдица)покаже
.Предварително благодаря на всички. 

-
- ще става разбирач
Колега не че нещо,ама вместо 4 използвай ч._Mi7k0_BG написа:В4ера бях близо до бал4ик на мост и гледам на един камак поп4е,пуснах въдицата ,поп4ето избяга ама хванах един рак и бързо го извадих . след 5-6 секунди тои пусна стравта и трагна кам морето ама биах на пътя мъ, малко паника и ско4их в морето
![]()
![]()
.и рака ско4и
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Венци,не съм съгласен с теб.bat`venci написа: Колега не че нещо,ама вместо 4 използвай ч.
Много нещо е,затова и Камбата е написал онова голямо червено
Ч
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Бате Киро прав си,ама ми е неудобно да правя забележки на колегите за тези нещаКИРО написа:Венци,не съм съгласен с теб.bat`venci написа: Колега не че нещо,ама вместо 4 използвай ч.
Много нещо е,затова и Камбата е написал онова голямо червено
Ч

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Хайде и аз да пусна един пос.
В събота сутринта в 6.30 бях на журналист. От там след 5 минути гребане по посока Аладжа банка отидах на мойто място , пред едни строящи се хотели.

Първо хубава кая излезе и по едно време като започнаха да се закачат едни големоглавци и ....

Единя беше нагълтал цялата кука и се наложи да го оперирам , целия станах св кръв.

На два пъти делфини ме заграждаха , четири делфина бяха харесали съдържанието в живарника ми. Въртяха се в радиус на около 10 метра около мен и като извадех живарника от водата си заминаваха. Ако ми бяха направили някой циркаджииски номер щех да им дам някоя риба. Е , после половин час след това рибата просто я нямаше ама карай. Хубави животни. От многото снимки които се опитвах да направя с моята съпунерка само на тая съм хванал единия в далечината.

След 3 часа емоции кълването спря напълно. След като половин ччас се борих с един меджит прибрах такъма и към къщи.

Равносметката - вечерята е осигурена , хубави лихнуз , хубава кая.

Котката и тя намаза , един медйит и една кая.

Тука дъщеря ми къпе адашката си

Хубав риболовен излет , имаше всичко . Но срещата с делфините беше най-интригуваща.
В събота сутринта в 6.30 бях на журналист. От там след 5 минути гребане по посока Аладжа банка отидах на мойто място , пред едни строящи се хотели.
Първо хубава кая излезе и по едно време като започнаха да се закачат едни големоглавци и ....
Единя беше нагълтал цялата кука и се наложи да го оперирам , целия станах св кръв.
На два пъти делфини ме заграждаха , четири делфина бяха харесали съдържанието в живарника ми. Въртяха се в радиус на около 10 метра около мен и като извадех живарника от водата си заминаваха. Ако ми бяха направили някой циркаджииски номер щех да им дам някоя риба. Е , после половин час след това рибата просто я нямаше ама карай. Хубави животни. От многото снимки които се опитвах да направя с моята съпунерка само на тая съм хванал единия в далечината.

След 3 часа емоции кълването спря напълно. След като половин ччас се борих с един меджит прибрах такъма и към къщи.
Равносметката - вечерята е осигурена , хубави лихнуз , хубава кая.
Котката и тя намаза , един медйит и една кая.
Тука дъщеря ми къпе адашката си

Хубав риболовен излет , имаше всичко . Но срещата с делфините беше най-интригуваща.