Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Стефан Георгиев
новобранец
новобранец

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от Стефан Георгиев »

Днес бях на Дъбника вървеше червеноперка много дребна.за 3 часа 2 кила беше пълно с народ над 200 човека.
whs
новобранец
новобранец

Мнение от whs »

В неделя митинга беше същия,уловът също.Като дойдоха проверяващи 5-6 човека си събраха багажа,явно пестят пари от риболовни билети.Проверяващите не гледаха улова а уловените бабушки бяха доста дребни.На тръгване минавайки покрай колегите ми направи впечатление умрялата риба в живарниците.Явно за много от колегите е нормално взимането на 200-300 бр. рибки.Чудно не ги ли мързи да ги чистят.
Аватар
Стефан Георгиев
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Георгиев »

Някой може ли даде някакво инфо за блатата.един местен от ясен ми каза че залагали мрежи и между тях бият с ток :axe: :axe: .кога ми ще гръмна някой?
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Здравейте колеги, нещо за костур около Плевен не се ли чува?
Все за бабушки се пише тук, и то дребосък!? За съжаление наистина има колеги дето не пробират и прибират всичко, явно обичат да чистят риба :wink:
Често пътувам до Плевен, а все не мога да се ориентирам къде да отида за риба. Дори и платено да е.
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
cska_pleven95
новобранец
новобранец

Мнение от cska_pleven95 »

за костур на дъбника, предимно дребен
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

cska_pleven95 написа:за костур на дъбника, предимно дребен
Дъбника - това е големия язовир с трите ръкава след разклона за Лавров парк, нали? От къде подхождате към брега? Веднъж отидох там откъм шосето преди големия десен завой (като идваш от Плевен), но беше много открито, ветровито и плитко до брега, не ставаше за плувка.
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

точно там ходят 90% от хората, които посещават язовира. Става и за плувка и за дъно и за лодка да вкараш. огледай се има много места просто са по навътре и по наляво като влезеш от главния път... http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=43.3 ... 8&t=h&z=16, а колкото до вятъра - сори ама няма начин, там си е ветрилник трябват здрави нерви и такъми
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

kluna_ написа:точно там ходят 90% от хората, които посещават язовира. Става и за плувка и за дъно и за лодка да вкараш. огледай се има много места просто са по навътре и по наляво като влезеш от главния път... http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=43.3 ... 8&t=h&z=16, а колкото до вятъра - сори ама няма начин, там си е ветрилник трябват здрави нерви и такъми
Значи съм уцелил, пак ще опитам там.
Благодаря ти за инфото.
hose
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от hose »

eventer написа:
kluna_ написа:точно там ходят 90% от хората, които посещават язовира. Става и за плувка и за дъно и за лодка да вкараш. огледай се има много места просто са по навътре и по наляво като влезеш от главния път... http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=43.3 ... 8&t=h&z=16, а колкото до вятъра - сори ама няма начин, там си е ветрилник трябват здрави нерви и такъми
Значи съм уцелил, пак ще опитам там.
Благодаря ти за инфото.
Колега ако идваш от към Плевен на големия ляв завой, където е стария път има направена отбивка, караш още 50-100 и от лявата страна има отбивки които минават покрай нивите, през гора и стигат до язовира. Там има няколко последователни залива, които са по-тихи и по-дълбоки. Обаче аз лично на тези заливи ходя след забраната, поне аз смятам че рибата тогава се завърта в тях. Преди забраната ходя от към с. Телиш, където е малката стена. Според мен левия бряг там е по удачен за това време.

Поздрави
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

hose написа:Колега ако идваш от към Плевен на големия ляв завой, където е стария път има направена отбивка, караш още 50-100 и от лявата страна има отбивки които минават покрай нивите, през гора и стигат до язовира. Там има няколко последователни залива, които са по-тихи и по-дълбоки. Обаче аз лично на тези заливи ходя след забраната, поне аз смятам че рибата тогава се завърта в тях. Преди забраната ходя от към с. Телиш, където е малката стена. Според мен левия бряг там е по удачен за това време.

Поздрави
Видях стария път в нета, thanks. Тия заливчета изглеждат добре. А от другата страна стария път стига до средния ръкав. Там стига ли се с кола и колко е дълбоко там?
hose
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от hose »

eventer написа:Видях стария път в нета, thanks. Тия заливчета изглеждат добре. А от другата страна стария път стига до средния ръкав. Там стига ли се с кола и колко е дълбоко там?
Привет, от другата страна на язовира (западната) "пътя" всъщност е стара ж.п. линия ако я "хванеш" от селото можеш да разчиташ на нея но от другата страна язовира е по-плитък като цяло изключение прави един ръкав, обаче не съм ходил точно от много години и не мога да съм ти полезен с информация.

Ако имаш в предвид стария път където стига до самата вода този ръкав също е по-дълбок и поне преди беше доста обрасъл т.е. има логика рибата да е там.

Поздрави
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

hose написа: Привет, от другата страна на язовира (западната) "пътя" всъщност е стара ж.п. линия ако я "хванеш" от селото можеш да разчиташ на нея но от другата страна язовира е по-плитък като цяло изключение прави един ръкав, обаче не съм ходил точно от много години и не мога да съм ти полезен с информация.

Ако имаш в предвид стария път където стига до самата вода този ръкав също е по-дълбок и поне преди беше доста обрасъл т.е. има логика рибата да е там.

Поздрави
Навих се :smt023 , по Великден ще съм в Плевен и ще пробвам тези участъци.
Поздрави.
The_Ghost
новобранец
новобранец

Мнение от The_Ghost »

Някаква информация за р. Вит, защото утре се чудим къде да ходим с баща ми ? Интересува ме дали е мътна.
Благодаря предварително. :)
Аватар
petko51
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от petko51 »

Бялата риба дали е тръгнала на тролинг или на жива рибка,
Който не може да се къпе да не се съблича!
Аватар
tedideo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedideo »

Вчера отидохме на Г.Дъбник към 2:30 през нощта.В целия язовир имаше само двама човека които бяха на палатка.Избрахме си места но в тъмницата сме уцелили наи-тъпото място,разпънахме въдиците и започнахме да чакаме.Първиа удър беше около 3:20 и то на телескопа на пинки бе ударил едно малко смадоче но го пуснахме, след още дваисе-трисе минути пак още едно смадоче и то пак на телескоп.На дъните нито един удар.С зазоряването започнаха да идват доста хора но рибата още не бе почнала да кълве.Към 6 часа започна да кълве постояно докато си хвърлил и вадиш.Обаждаха се червеноперки и костур.Но както ненадаино почна така и спря,нз защо,защто то ли я изплашиха с тоновете захранка която бяха хвърлили или си спря незнам.Два,три часа беше пулно капо и решихме да се изместим но беше твърде късно сички хубави места бяха заети .Но накрая бяхме си намерили едно местенце в началото.Хвърлихме малко захранка и се почна.Удaр след удар.Започнаха докато си хвърлил да вадиш,щом спреше да кълве и веднага хвърляхме малко захранка.Излизаха доста добри червеноперки и платики.Накрая ни свърши захранката и мешахме пръс с кокален и пак си кълвеше.Свършини и храната и водата,а и ние бяхме умрели за сън.Към 5 часа си събрахме въдичките и си тръгнахме.За краина сметка бяхме хванали 3 кила и половина.Изкарахме си един прекрасен ден и хванахме доста рибка :) :) :)
Повторението е майка на знанието!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”