Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
Модератор: sapuna
Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !
ако ми кажеш къде в линка който си пуснал ,Сърбите са казали ,че тази макара се произвежда в Италия ,ще те черпя.ако си решил да ги внасш ОК,ако ли не ,не виждам закакво толкова я отстояваш тая маркаkodek написа:И така да е?.значи в каталозите ЛЪЖАТ като дърти.....италианци. Темата е НЕ известни марки. Аз исках да обсъдим тази. Вие всички ме заклеймихте (може би с право). Аз ли съм единственият с такава макара?
Извинявам се на Всички колеги, вносители, разпространители и редови риболовци-любители като мене.
Явно само аз имам ферари, ма другите марки са по-добри щото ги правят в китай.
ИЗВИНЯВАМ СЕ на всички във форума и нема да коментирам вече тази марка.
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
- kodek
- ще става разбирач
Точно в предпоследния линк, го копирах от един сръбски сайт и там го превеждат "Italian Pride" - Италианска гордост.
Но аз преди малко казах, че няма повече да коментирам тази марка. Дали съм взел нещо добро или съм се "набутал" край, ключ от моя страна.
П.С нито съм: Дилър, Вносител,рекламен агент или друго свързано с търговия на р.принадлежности.
Просто редови риболовец-любител.
Като се строши тази ще си купя ШИМАНО - обещавам. Но за сега не е мръднала.
Но аз преди малко казах, че няма повече да коментирам тази марка. Дали съм взел нещо добро или съм се "набутал" край, ключ от моя страна.
П.С нито съм: Дилър, Вносител,рекламен агент или друго свързано с търговия на р.принадлежности.
Просто редови риболовец-любител.

Като се строши тази ще си купя ШИМАНО - обещавам. Но за сега не е мръднала.
от няколко дена е предлагаш на ляво и на дясно във форума тая марка,обосновка никаква.имала 100 години гаранция,ма кой ти я дава? казвай с кво превъзхожда останалите?нали си горд собственик имал ли си дайва и шимано? и тая е с пъти по добра за парите си или просто си я имаш и моето си е най-добро?
никъде не видях някой да ти каже да я хвърлиш тази и да си купиш шимано.и понеже малко или много поназнайвам Сръбски,пак ти казвам ,че никъде не се споменава ,че са производство на Италия,казват,че логото им е "Италиянската гордост"
никъде не видях някой да ти каже да я хвърлиш тази и да си купиш шимано.и понеже малко или много поназнайвам Сръбски,пак ти казвам ,че никъде не се споменава ,че са производство на Италия,казват,че логото им е "Италиянската гордост"
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Пичове,незнам дали првилно ви разбирам ,ама ако аз ловя с Exist-според вас трябва ли да го продам и да си купя 10 макари по 100 лева с червяк?!?!?! 

- krokibg
- учете се от него
green написа:Пичове,незнам дали првилно ви разбирам ,ама ако аз ловя с Exist-според вас трябва ли да го продам и да си купя 10 макари по 100 лева с червяк?!?!?!
Нещо няма да продаваш,ще си ловиш с това,което ти е на сърце и ли това,което можеш да си позволиш.Кои,къде го прави и как го прави,това понятие МеидИн ...дрън-дрън,вече не съществува.Всеки си пише каквото си иска по етикетие.Павле,ти беше ли в завода в които ги правят ??? едно е да го видиш,друго е да го прочетеш някъде.Всички макари от почти всички марки са като близнаци,а вие продължавате да си спорите коя-къде я правели.Правят се в два-три големи завода и това е.Отиваш,поръчаш си марка и ти я правят както искаш.Така че,просто всеки ще си лови с каквото му е на сърце.А че пишело Италия,Тайланд или китаи,просто няма голямо значение,на нито един етикет неможе да се вярва,освен ако не си го сложил ти собственно ръчно на конвеира в фобриката

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сорри Любе ама не е баш как казваш
С много лека ръка затри една купчина заводи извън тая бройка къде я споменаваш
Като си купиш Дайва или Шимано където пише връз тех че са правени то точно там са правени . На японката му дреме на кура кат си зима нещо къде е аресал и на него пише че е правено на майна си таун обаче га на него пише че е мъде ин Джапан а то не е произведено баш там ела гуе какво става
При американките е псулютно същото , га пише че нещо е правено у УСА значи е правено там га пише че не е то се е извън УСА . Тва все пак не е Димитровградският битак , вервай ми
Не друго ами там държат на некой неща зарад които могат да изкарат яко бацален от трети страни та ...
пп - друг е въпроса че и в УСА и в Джапан у заводите го зглабят нископлатени китайчета дошли на гурбет ама тва друга бира

пп - друг е въпроса че и в УСА и в Джапан у заводите го зглабят нископлатени китайчета дошли на гурбет ама тва друга бира

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Колеги всеки си гледа интересите в крайна сметка пък и в тази криза на всеки не му е лесно. Но оригинала е труден за имитация дори и на пръв поглед и да не личи в последствие виждаш кво дърво си си купил
Както знаем посочените марки Дайва и Шимано си имат такива за техния пазар, които за мен нямат нищо общо с ментетата пуснати в БГ, а и в голяма част от Европа. Преди 3 год. купих един подобен миндил "Шимано" понеже реших да е макара до 150-200 лв. Е да ама НЕ купих я и след 30 мин я върнах в магазина доплатих почти двойно и взех джапан. Материал, качество всичко супер и различно . Вече 3 сезона яко по морето гълта сол
за пясък незнам освен да го смила
но като съм я отварял е нямало такъв...Работи супер при всякъкв динамичен морски риболов и условия. Но пък имам една Пфлугър Президент незнам къде е правена може би Китай но и тя не се справя зле. Копие на нея си пък си взе един приятел за 60-70 лв и след 2 мес, се олущи тотално
и затегна. Така че моят съвет е отваряйте си очите като купувате и питайте, но не в магазина там почти 90% гледат да ви го набутат отзад 

Преди 5 години се запалих по тролинга. За 2 месеца почти без уловена риба съвсем нов DAM sel стана на каша. За да избутам сезона купих OKUMA AVENGER за 38 лв с която обаче ловя и до днес. Излишно е да споменавам , че натоварването е зверско- риби, клони, мрежи... Не прилича вече на макара, но работи безотказно!
DAM отдавна имат проблем с качеството наскоро видях на една борса пръчка DAM 11 лв. макара 23 лв.
е какво да очакваме... Все едно на килограм се продават за тези пари, какво палащаме матриали ли, мито ли или печалба на търговците
За ОKUMA съм чувал добри отзиви и от др. колеги има качествени модели и на добри цени, но пак трябва да се гледа.. Марките май вече не играят роля производителя лепва етикета и който купи. Наскоро един приятел се върна от Китай и разказва търслел си видеокамера ''Сони'' но в магзина оригинали нямало, а продавача му казал ела след 1 час ще имаме. Той се върнал и какво да види продавача му извадил от шкафа 20 бр. етикети, марки , щампи и му казал избирай
Сони, Канон, Самсунг.. какво искаш
Сори за спама, но това е истината.

някои попадал ли е на такава? цената и е около 200 лв
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Абе,общо взето сте прави за тези новите такъми ,но същто така имам чувството,че у нас се внася "елита на шкарта" с маркови имена.
- Павел Иванов
Ми то за туй си купуваме такъмите основно директно от производителят 

Павел Иванов
Павел Иванов
- orion30
- разбира нещата
Представям на вниманието на колегите една макара Омото Северо, дето не е Дайва или Шимано, Но с доста добро качество според оня "всезнайко" Алън Хоук.
http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... p?t=732479

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... p?t=732479
не се лъжете какво пише по макарата -made in japan.USA. от 5-6 год почти всички производители -особено за скъпите модели възприеха една политика измислена от шимано за Стелата. сега почти всички производители daiwa,penn/за Интернатионал моделите които са made in USA/,всички нови модели на Авет,Фин-Нор,Аcurate е възприеха. какво правят - всички части се правят в един завод /така наречениа ОЕМ/ на ОМОТО и се разпращат като части на Шимано,dawia,Пенн,Авет и т.н. те правят контрол на частите и ги сглобяват/наи често завиват по неколко винта/ и ето ви made in japan,USA. тази политика има ефект защото в некои страни налагат допълнителни такси за стоки от Китаи,taiwan но не и за части.

ОМОТО почнаха да правят и сглобяват собсвена марка макари - естествено копие на Стела и Авет на доста по ниски цени. надявам се да не ги правят само от части върнати от шимано и Авет като негодни.. аз все пак си взех 2 бр.- за сега съм доволен но искам да ги видя поне след 2 сезона как са за да имам мнение за тях

ОМОТО почнаха да правят и сглобяват собсвена марка макари - естествено копие на Стела и Авет на доста по ниски цени. надявам се да не ги правят само от части върнати от шимано и Авет като негодни.. аз все пак си взех 2 бр.- за сега съм доволен но искам да ги видя поне след 2 сезона как са за да имам мнение за тях
- Павел Иванов
Да бе . То и Тика преди са "правили" само Дайва ама р`иаш ли са почнали да правят собствена продукция
То и АваШима са Дайва и Шимано правещи поросто по-евтина продукция ама техна си , дЪ фърст нещо
Всяка от изредените от теб , марки особенно в топ моделите си надлежно споменават ако случайно някоя част от тях е произведена извън УС или извън Джапън при положение че като цяло продукта е мЪде ин там си 

Павел Иванов
Павел Иванов